• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Havermout & Hazelnoot Ontbijttaartjes met Yoghurt en Fruit

17 juni 2017

Havermout & Hazelnoot Ontbijttaartjes met Yoghurt en Fruit

Overal zie je tegenwoordig mensen die ontbijten met taartjes. Het is zo mooi om te zien hoe we de dag al kunnen beginnen met een feestje op ons bord! Ik hou er zelf ook ontzettend van. Want waarom zou je niet van iedere maaltijd iets bijzonders maken? Nou, met deze haver & hazelnoot ontbijttaartjes gaat dat zeker lukken. Het is ook nog eens een perfect ontbijtje voor vaderdag, morgen. Dus haal snel vandaag nog alle boodschappen in huis… en laten we alle papa’s trakteren op een gezond ontbijtje! 😉

Ik zal je vandaag ook nog even laten zien, dat het écht niet zo ingewikkeld is, als het lijkt. De bodem van de taartjes maak je namelijk binnen 20 minuten. En daarvan is 15 minuten ook gewoon wachttijd, hoor, want dan staat de bodem in de oven te bakken. Ondertussen kun je alvast wat lekker vers zomerfruit snijden. Na het bakken laat je de bodempjes even goed afkoelen (want warme yoghurt of kwark, daar wordt niemand blij van), en dan vul je ze met de vulling naar wens. Je kunt gaan voor volvette en romige Griekse yoghurt, of geef er een lekkere plantaardige draai aan met soja- of kokosyoghurt, appelmoes of chia jam. Versier de taartjes met nootjes, zaadjes, cacao nibs of andere fijne toppings. That’s it! 

Ontbijttaartjes van Hazelnootmeel & Havermout

Havermout & Hazelnoot Ontbijttaartjes met Yoghurt en Fruit

voor 2 taartbodems

  • 50 gram hazelnootmeel
  • 50 gram fijne havervlokken of havermout
  • 1 ei
  • 1 theelepel yacon siroop of 1 eetlepel appelmoes
  • 1/2 theelepel vanillepoeder, suikervrij
  • 1 snufje Himalaya zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de bodem. Vet dan de taartvormpjes in met wat kokosolie of roomboter en verdeel het mengsel in twee porties. Druk het mengsel er goed in, ook tegen de zijkanten van de vormpjes en let erop dat het een beetje evenredig is verdeeld. Bak de taartbodem dan af in 18-20 minuten.

Laat de bodems even goed afkoelen, en vul ze met kokosyoghurt, appelmoes of chia jam. Versier de ontbijttaartjes met vers fruit en toppings naar wens.

Prep-tip! Je kunt meerdere bodempjes in één keer maken, en ze dan zonder vulling, luchtdicht verpakt ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaren.

Geniet van het weekend, allemaal!

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Default ThumbnailRoze Havermout Ontbijt met Aardbei en Banaan Overnight Oats met KokosmelkOvernight Oats met Kokosmelk Felroze Smoothie Bowl, ontbijten met groenten en fruitFelroze Smoothie Bowl Zomerse Half-baked Oats met Nectarine & BosbessenZomerse Half-baked Oats met Nectarine & Bosbessen

Categorie: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: aardbei, ei, feestelijk, feestje, fruit, havermout, hazelnoot, hazelnootmeel, hazelnoten, kokosyoghurt, ontbijten, ontbijttaartje, suikervrij ontbijten, taartje, vegan, yoghurt

Vorig bericht: « Frisse Avocado & Ananas Smoothiebowl
Volgend bericht: Vegan Koekjes van Kamut & Volkoren Rijstmeel »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Lara zegt

    17 juni 2017 om 6:44 pm

    Kun je ook amandelmeel gebruiken?

    • Saskia zegt

      18 juni 2017 om 4:29 pm

      Hallo Lara, dat kan prima! Hazelnootmeel en amandelmeel zijn redelijk goed inwisselbaar.

  2. Martha zegt

    18 juni 2017 om 2:44 pm

    ik zou ook graag willen weten of amandelmeel een optie is en of je ook kokosbloesemstroop kunt gebruiken.

    • Saskia zegt

      18 juni 2017 om 4:27 pm

      Hallo Martha, ja hoor dat kan allebei. 🙂 Bak ze!

  3. Patricia zegt

    18 september 2017 om 7:36 am

    Wat voor taartvormpjes gebruik je hiervoor?

    • Saskia zegt

      24 september 2017 om 2:19 pm

      Kleine quichevormpjes van ongeveer 9 cm in diameter.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact