Overal zie je tegenwoordig mensen die ontbijten met taartjes. Het is zo mooi om te zien hoe we de dag al kunnen beginnen met een feestje op ons bord! Ik hou er zelf ook ontzettend van. Want waarom zou je niet van iedere maaltijd iets bijzonders maken? Nou, met deze haver & hazelnoot ontbijttaartjes gaat dat zeker lukken. Het is ook nog eens een perfect ontbijtje voor vaderdag, morgen. Dus haal snel vandaag nog alle boodschappen in huis… en laten we alle papa’s trakteren op een gezond ontbijtje! 😉
Ik zal je vandaag ook nog even laten zien, dat het écht niet zo ingewikkeld is, als het lijkt. De bodem van de taartjes maak je namelijk binnen 20 minuten. En daarvan is 15 minuten ook gewoon wachttijd, hoor, want dan staat de bodem in de oven te bakken. Ondertussen kun je alvast wat lekker vers zomerfruit snijden. Na het bakken laat je de bodempjes even goed afkoelen (want warme yoghurt of kwark, daar wordt niemand blij van), en dan vul je ze met de vulling naar wens. Je kunt gaan voor volvette en romige Griekse yoghurt, of geef er een lekkere plantaardige draai aan met soja- of kokosyoghurt, appelmoes of chia jam. Versier de taartjes met nootjes, zaadjes, cacao nibs of andere fijne toppings. That’s it!Â
Havermout & Hazelnoot Ontbijttaartjes met Yoghurt en Fruit
voor 2 taartbodems
- 50 gram hazelnootmeel
- 50 gram fijne havervlokken of havermout
- 1 ei
- 1 theelepel yacon siroop of 1 eetlepel appelmoes
- 1/2 theelepel vanillepoeder, suikervrij
- 1 snufje Himalaya zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de bodem. Vet dan de taartvormpjes in met wat kokosolie of roomboter en verdeel het mengsel in twee porties. Druk het mengsel er goed in, ook tegen de zijkanten van de vormpjes en let erop dat het een beetje evenredig is verdeeld. Bak de taartbodem dan af in 18-20 minuten.
Laat de bodems even goed afkoelen, en vul ze met kokosyoghurt, appelmoes of chia jam. Versier de ontbijttaartjes met vers fruit en toppings naar wens.
Prep-tip! Je kunt meerdere bodempjes in één keer maken, en ze dan zonder vulling, luchtdicht verpakt ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaren.
Geniet van het weekend, allemaal!
Liefs,
Saskia
Kun je ook amandelmeel gebruiken?
Hallo Lara, dat kan prima! Hazelnootmeel en amandelmeel zijn redelijk goed inwisselbaar.
ik zou ook graag willen weten of amandelmeel een optie is en of je ook kokosbloesemstroop kunt gebruiken.
Hallo Martha, ja hoor dat kan allebei. 🙂 Bak ze!
Wat voor taartvormpjes gebruik je hiervoor?
Kleine quichevormpjes van ongeveer 9 cm in diameter.