• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Gebakken Havermout met Banaan en Bosbessen

14 februari 2014

Gebakken Havermout met Banaan en Bosbessen

Op deze niet ongewone vrijdag, Valentijnsdag, deel ik met jullie graag een warm en zoet ontbijtrecept. Deze kom gebakken havermout met banaan en bosbessen zit boordevol gezond fruit, en je kunt hem in de winter prima bereiden met bosbessen uit de diepvries. Hoe rijper de bananen die je kiest, hoe zoeter het recept. Er zitten, zoals jullie van mij doorgaans gewend zijn, geen toegevoegde suikers in dit ontbijtje. Verras je geliefde dit weekend daarom met deze lekkere fruitige, zoete, maar 100% suikervrije gebakken havermout!

Het recept komt van één van mijn favoriete bloggers, Deliciously Ella. Haar recepten zijn altijd weer een waar feestje en bevatten geen gluten, zuivel, suiker en vlees. Zeker een waardevolle bron van inspiratie! Wat zij schrijft over dit recept klopt: Het is werkelijk waar insanely delicious. De warme banaan, gecombineerd met de crunch van de walnoten, en de rozijntjes die in de oven lekker zacht worden… Een wonderlijk ontbijt!

Denk je inmiddels, ja, ja, het zal wel? Probeer het vooral zelf! De schaal gebakken havermout staat in een half uurtje op tafel. Dan komt de geur je tegemoet, en kun je er geheid niet van afblijven! Volgende keer maak ik in ieder geval een dubbele portie!

Gebakken Havermout met Banaan en Bosbessen

Gebakken Havermout met Banaan en Bosbessen

voor 2-3 personen

  • 1 cup havermout
  • optioneel: een eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 cup bosbessen (eventueel uit de diepvries)
  • 2 kleine, of 1,5 grote bananen
  • 1/2 cup rozijnen
  • 1/4 cup rijstmelk (of amandelmelk, sojamelk)
  • een flink handje walnoten
  • 1 eetlepel kaneel

Verwarm de oven vast voor op 190°C. Doe de havermout in een grote mengkom en giet er kokend water over (zodat de havermout net onder water staat). Terwijl de havermout het water opzuigt, hak de bananen in plakjes en hak de walnoten grof.

Als de havermout zacht is geworden (na ongeveer 5-10 minuutjes) voeg dan de bananen, bosbessen, rozijnen, walnoten, melk en kaneel en optioneel een eetlepel lijnzaad toe (bewaar wat plakjes banaan, een paar besjes en walnootjes om er later overheen te strooien).

Schep het mengsel dan in een kleine ovenschaal. Zorg dat het mengsel evenredig verdeelt is. Het makkelijkst is dit met de onderkant van de lepel te doen. Strooi dan de resterende plakjes banaan, bosbessen en walnoten erover.

Bak de havermout gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant licht bruin kleurt.

Eet smakelijk & happy valentine’s day!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Zomerse Half-baked Oats met Nectarine & BosbessenZomerse Half-baked Oats met Nectarine & Bosbessen Default ThumbnailRoze Havermout Ontbijt met Aardbei en Banaan Havermout met Kokosmelk & BanaanHavermout met Kokosmelk & Banaan Havermout met Appel en KaneelHeerlijke havermout met appel en kaneel

Categorie: Gebakken Havermout, Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: banaan, bosbessen, gebakken havermout, havermout, havermout met banaan, kaneel, lijnzaad, rijstmelk, rozijnen, vegan, walnoten

Vorig bericht: « Groente Scramble, Gezond Suikervrij Ontbijt
Volgend bericht: Vegan Banaan & Chocolade Repen met Chiazaad »

Lees Interacties

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Reacties

  1. Lotte zegt

    18 januari 2016 om 1:57 pm

    Hoi ,

    Ik heb heel veel zin om dit lekkere recept uit te proberen. Hoeveel gram is 1 cup havermout?

    Alvast bedankt!
    Groetjes Lotte

    • Saskia zegt

      7 maart 2016 om 4:02 pm

      Hallo Lotte, sorry voor de late reactie! Door een fout in de website zijn heel veel reacties automatisch in de prullenbak beland. Ik heb het voor je nagewogen. Een cup havermout is ongeveer 90 gram havermout. Voor meer informatie over cups, kijk vooral even hier

  2. Ellen zegt

    8 februari 2016 om 10:03 am

    Vandaag gemaakt, heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar!

  3. Natalie zegt

    7 januari 2017 om 11:10 am

    Het was heerlijk :), dit recept is een blijvertje!

  4. Liesbeth zegt

    8 januari 2017 om 8:16 am

    Heerlijk!

    • Saskia zegt

      15 januari 2017 om 2:00 pm

      Fijn! 🙂

  5. Jeanet zegt

    30 januari 2017 om 8:47 am

    Hai. Vraagje kun je deze havermout ook bewaren, of moet ik in 1x worden gegeten. Ik ben maar alleen namelijk en weggooien is zonde!!!
    Ben zooooo benieuwd lijkt me erg lekker met wat Griekse yoghurt of kwark..
    groetjes

    • Saskia zegt

      30 januari 2017 om 9:45 am

      Hallo Jeanet, je kunt hem een paar dagen bewaren in de koelkast, en dan gewoon weer een stukje oppiepen wanneer je wilt eten! Je kunt de gebakken havermout ook in porties invriezen.

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2022 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Posting....