• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Havermout met Chocolade: Een ultiem verwenontbijt

7 februari 2014

Havermout met Chocolade: een ultiem verwenontbijt!

Wist je dat de meeste mensen zo van cacao houden omdat het een stofje (fenylethylamine) bevat wat ons lichaam ook aanmaakt als we verliefd zijn? Misschien is dit daarom wel een ultiem valentijnsontbijt. De mogelijkheden van een ontbijtje met havermout zijn eindeloos, dat bewijst dit recept wel weer. Dit is een winterse favoriet, deze havermout met chocolade. Hij bevat onder andere rauwe cacaopoeder en kokos. Yum!

En cacao is ook nog eens goed voor je hart! Dit komt vooral door de grote hoeveelheid magnesium die cacao bevat. Het zit daarnaast ook vol andere mineralen als ijzer, chroom, mangaan, koper en zink. Een schepje cacao werkt licht oppeppend (vanwege de cafeïne), net als een kopje koffie! Ideaal dus als je wat moeite hebt met wakker worden…!

Ik bereid deze havermout met kokosmelk, dit voegt extra romigheid en smaak toe en dit combineert perfect met de cacao (denk: bounty!). Uiteraard moet je dan wel even goed de etiketten lezen in de supermarkt. Er wordt aan veel reguliere merken wel een vorm van suiker toegevoegd. De fairtrade of biologische merken bevatten doorgaans minder gekke toevoegingen en minder toegevoegde suiker!

Havermout met Chocolade: een ultiem verwenontbijt!

Havermout met Chocolade: Een ultiem verwenontbijt

  • 1/2 kopje havermout
  • 1 kopje kokosmelk
  • 1 theelepel cacao
  • 1 eetlepel kokosschaafsel
  • handje walnoten
  • 1 theelepel cacao nibs (of kleine stukjes extra pure chocolade)
  • optioneel: wat stukjes verse dadel, voor extra zoetigheid

Meng in een steelpan 1 deel havermout met twee delen kokosmelk (kies vooral zelf of je een kleine eter of grote eter bent en zoek een kopje in het juiste formaat!). Breng het mengsel langzaam aan de kook roer het regelmatig door, zodat het niet aanbrand. Roer na een paar minuten de cacaopoeder en cacao nibs er door heen. Voeg eventueel naar smaak wat fijngehakte dadels toe.

Schep het mengsel in een kommetje en garneer met walnoten en kokosschaafsel. Eet smakelijk!

Ben jij ook zo’n fan van een kommetje warme havermout? Of gewoon een havermout fanaat? Hier vind je al mijn andere recepten met havermout. Ik ben benieuwd welke bij jullie favoriet is!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout met Appel en KaneelHeerlijke havermout met appel en kaneel Havermout met Kokosmelk & BanaanHavermout met Kokosmelk & Banaan Gebakken Havermout met Banaan en BosbessenGebakken Havermout met Banaan en Bosbessen Chocolade Chia Pudding met Blauwe BessenChocolade Chia Pudding met Blauwe Bessen

Categorie: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: cacao, cacao nibs, havermout, havermout met chocolade, kokosmelk, kokosschaafsel, vegan, verwenontbijt, walnoten

Vorig bericht: « Bonenschotel met Feta en Avocado
Volgend bericht: Hartige Boekweit Pannenkoeken of Wraps »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Anoniem zegt

    7 februari 2014 om 2:26 pm

    Hoi!
    Ik ben een beetje aan het experimenteren met suikervrij, of in ieder geval suiker arm eten en eet daarbij ook veel havermout bij het ontbijt. Maar nu zie ik op verschillende sites voorbijkomen dat je havermout het beste een nacht kan weken? In yoghurt (hoe kan je je havermout dan opwarmen??) of in water met wat meel ofzo? Hoe denk jij hierover, doe je dit zelf ook?

    Groetjes!

    • Saskia zegt

      7 februari 2014 om 2:37 pm

      Hallo! Je kunt havermout inderdaad ook klaarmaken door het een nachtje te laten weken. Dit kan in melk (kokosmelk, sojamelk, havermelk, amandelmelk, rijstmelk e.d.) of in yoghurt. Je hoeft de havermout dan niet meer te koken de volgende dag, maar je kunt het meteen eten.
      Dit doe ik bijvoorbeeld ook als ik een nachtje naar een hotel ga voor mijn werk. Havermout in een bakje, wat sojamelk eroverheen gieten en bijvoorbeeld wat lijnzaad, rozijntjes en amandelen toevoegen. In het hotel zet je dit bakje in de koelkast en dan heb je voor de volgende dag een simpel ontbijt!
      Maar ik hou vooral van warme havermout ‘s ochtends. Dus wanneer mogelijk kook ik de havermout in de melk! Dan hoef je’s avonds ook niets voor te bereiden. Overigens heb ik een scala aan recepten met havermout (http://blijsuikervrij.nl/tag/havermout/). Zeker een fan! 😉

      • Anoniem zegt

        7 februari 2014 om 3:16 pm

        Aha, thanks voor je snelle reactie! Ja ik kom vooral tegen dat sommige zeggen dat de vitamines/mineralen/wat-er-dan-ook-in-havermout-zit niet goed opgenomen worden als je ze niet eerst laat weken ofzo? En dan is het weer dat sojamelk niet goed is omdat daar weer hormonen of andere nare dingen inzitten… Ik krijg er echt een punthoofd van!

        • Saskia zegt

          8 februari 2014 om 12:26 pm

          Hahaha, ja dat gevoel ken ik! Als je met alles rekening wilt houden, kun je bijna niets meer eten! 😉

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact