• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Havermout met Frambozen en Kokos

28 januari 2014

Havermout met Frambozen

Havermout blijft toch één van mijn favoriete ontbijtjes in de winter. Vooral doordeweeks gaan er bij ons flink wat pakken havermout doorheen. Als het buiten nog donker is, schijnt in de vroege ochtend bij ons al een lampje in de keuken en staat de havermout te pruttelen op het vuur. Een paar minuutjes koken, en je kunt genieten van een warm winter ontbijt.

Maar hoe krijg je variatie in je havermout ontbijt? Bij ons wordt bijna alles uit het voorraadkastje weleens overwogen of geprobeerd als smaakmaker in de havermout. Denk aan noten en zaden als zonnebloempitten, pompoenpitten, amandelen, walnoten, lijnzaad, chiazaad, e.d. Ook speculaaskruiden of kaneel belanden regelmatig in de “pap”. Maar ons ontbijt is niet compleet met wat fruit. Niet alleen gedroogd fruit als rozijntjes of dadels. Vaak nemen we ook nog de moeite om snel een banaantje  of peer in stukjes te snijden, of maken we de lekkere havermout met appel en kaneel.

Omdat in de winter bessen niet goed vers zijn te verkrijgen , sla ik vaak diepvriesfruit in. En ja, ook dat is écht een aanrader in je havermout ontbijt (of, laten we wel wezen, in een lekkere smoothie). Hier gecombineerd met kokosschaafsel, voor het geval je nog wat havermout-inspiratie zocht!

Havermout met frambozen

Havermout met Frambozen en Kokos

per persoon

  • 1 kopje havermout
  • 2 kopjes water
  • 2 eetlepels kokosschaafsel
  • een handje frambozen (eventueel uit de diepvries)
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 theelepel gebroken lijnzaad
  • snuf kaneel

Haal de frambozen uit de diepvries en laat ze in een kommetje enigszins ontdooien Doe ondertussen de havermout en water in een steelpannetje en breng aan de kook. Blijf met regelmaat roeren. Haal na een paar minuten de pan van het vuur en roer de kaneel, lijnzaad, zonnebloempitten en het kokosschaafsel door de havermout.

Je kunt ervoor kiezen om de frambozen geheel te laten ontdooien en ze er vervolgens doorheen te roeren. Ik roer ze er meestal doorheen als ze nog koud zijn. De warme havermout zorgt ervoor dat ze binnen no-time ontdooien. De havermout kleurt mooi roze als je het geheel door elkaar schept.

Happy Morning!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout met Kokosmelk & BanaanHavermout met Kokosmelk & Banaan Gebakken Havermout met Banaan en BosbessenGebakken Havermout met Banaan en Bosbessen Overnight Oats met KokosmelkOvernight Oats met Kokosmelk Crunchy Granola met Appelmoes en Gepofte Bruine RijstCrunchy Granola met Appelmoes en Gepofte Bruine Rijst

Categorie: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: frambozen, havermout, kaneel, kokosschaafsel, lijnzaad, vegan, zonnebloempitten

Vorig bericht: « Avocado Salade met Wortel en Kikkererwten
Volgend bericht: Pompoen Curry met Kokosmelk en Gekookte Eieren »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Johanneke zegt

    13 juli 2016 om 8:00 am

    Welke (biologische en glutenvrije) havermout gebruik je? 🙂

    • Saskia zegt

      15 juli 2016 om 8:53 am

      Hallo Johanneke, Ik heb zelf geen gluten-intolerantie, dus ik gebruik gewoon de goedkope zakjes havermout van de supermarkt. Die kosten vaak tussen de 39 en 42 cent. 😉 Havermout bevat van nature geen gluten, dus de havermout bevat vaak alleen sporen van gluten. In de hoeveelheden waarin wij het eten, is dit de beste oplossing. Soms haal ik ook biologische van de Ekoplaza of bestel ik ze online via de Weegschaal, als ik toch meer van de biologische winkel nodig heb. Deze winkels hebben sowieso glutenvrije opties!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact