• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Havermout met Peer, Speculaas en Amandelen

21 november 2013

Havermout met Peer, Speculaas en Amandelen

Als ik een paar dagen voor mijn werk van huis ben geweest is deze warme havermout met peer echt zo’n warm “welkom thuis” ontbijtje! Vooral in het najaar als de dagen kort zijn. Het ontbijt is zeer eenvoudig te maken: een kwestie van de havermout op het vuur en ondertussen de ingrediënten in stukjes hakken. De peer is lekker zoet en sappig en de amandelen zorgen voor een fijne bite. Zeker een aanrader! (Zo’n warm ontbijt krijg je toch in de Nederlandse hotels niet…)

Ik ben de laatste tijd een ontzettende fan van amandelen. Deze wondertjes uit de natuur zitten boordevol calcium, kalium, fosfor en vitamine E. Vandaar dat ik regelmatig cakes of broodjes bak met amandelmeel, maar een handje (ongezoute) amandelen is ook een perfecte snack voor tussendoor. Door de grote hoeveelheid vezels en eiwitten in amandelen, heb je lang een vol gevoel.

De speculaaskruiden maken dit recept helemaal af. Dat geeft het een echt warm herfstgevoel. Kruip nog maar even onder een dekentje met deze kruidige warme havermout. Dan kun je daarna knallen!

Warme Havermout met Peer en Amandelen

ingrediënten per persoon

  • 1 kopje (of cup) havermout
  • 200 ml water of amandelmelk
  • 1 zachte peer
  • handje amandelen
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 mespuntje stevia (optioneel)

Doe de havermout en water (of amandelmelk) in een pan en breng deze aan de kook. Laat deze een aantal minuten zachtjes doorpruttelen, maar vergeet niet regelmatig even te roeren. Hak ondertussen de peer en amandelen fijn. Als de havermout een stevige pap is geworden, voeg dan eerst de speculaaskruiden en eventueel wat stevia toe. Roer even goed door. Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg de overige ingrediënten toe.

Genieten maar!

Ben je ook zo’n fan van havermout? Dan staat mijn website vol met lekkere recepten. Hier vind je alle recepten voor lekkere ontbijtjes!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout met Appel en KaneelHeerlijke havermout met appel en kaneel Havermoutpap met Gekarameliseerde peer & SpeculaaskruidenHavermoutpap met Gekarameliseerde peer & Speculaaskruiden Havermout met Kokosmelk & BanaanHavermout met Kokosmelk & Banaan Bircher Muesli à la Gwyneth PaltrowBircher Muesli à la Gwyneth

Categorie: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: amandelen, havermout, havermout met peer, herfstontbijt, peer, rozijnen, speculaaskruiden, stevia, suikervrij ontbijt, vegan, warme havermout, winter ontbijt

Vorig bericht: « Crackers van Speltmeel en Sesamzaad
Volgend bericht: Bessen & Boerenkool Smoothie met Kokoswater »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Elsbeth zegt

    21 november 2013 om 11:42 am

    Mmm… Klinkt goed! Havermout heb ik eigenlijk nog nooit gegeten, maar ik maak zoiets wel eens met quinoa.

    • Saskia zegt

      21 november 2013 om 11:55 am

      Oh wat goed! Zelf maken we vooral hartige recepten met quinoa, zoals courgettes gevuld met quinoa en tomatensaus (heerlijk!). In vergelijking met havermout is quinoa wel best prijzig, helaas.

  2. Marije zegt

    16 februari 2014 om 8:08 am

    Ik heb het zojuist gemaakt.. Erg lekker!

    • Saskia zegt

      17 februari 2014 om 4:16 pm

      Hallo Marije, goed om te horen!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact