Ik kon het niet laten om nóg een lekker perzik-recept met jullie te delen deze week. Dit keer is het een lekker easy peasy ontbijtreceptje. Je moet het wel de avond van tevoren alvast klaarzetten, want het draait hier weer om geweekte havermout. Oftewel, een typisch gevalletje “overnight oats”. Het is haver die een nachtje in de koelkast heeft gestaan om lekker zacht te worden, waardoor deze in de ochtend supersnel te eten is. Ik maakte makkelijke havermout met perzik en hennepzaad. Dit zijn toch wel mijn twee favoriete ingrediënten van de afgelopen week!
De perziken zijn zo lekker rijp en sappig deze week! Heerlijk. Ik kocht een doosje vol bij de Lidl, toch wel mijn go-to goedkope supermarkt voor alle bergen groenten en fruit die wij hier consumeren. En nee, ik word niet betaald om dat te zeggen. 🙂 Gewoon een tip van eetfanaat tot eetfanaat. In Duitsland zijn de kwaliteitsnormen voor groenten en fruit erg hoog. (En de Lidl is van origine een Duitse supermarkt.) Dit betekent dat groenten en fruit wat soms niet aan de normen van de Lidl voldoet, wel bij andere supermarkten wordt verkocht. Het imago “goedkope” supermarkt, klopt dus niet bij het feit dat je er geen troep koopt. Vooral hun vers-afdeling is echt van hoge kwaliteit! Gelukkig wordt hun collectie biologische producten ook steeds groter.
Meer lekkere ontbijtinspiratie, vind je hier.
Makkelijke Havermout met Perzik & Hennepzaad
per persoon
- 30 gram havermout
- 200 ml rijst kokosmelk (ik gebruikte die van Provamel, verkrijgbaar bij de natuurwinkel. Rijstmelk bevat van nature aanwezige suikers wat de havermout al een beetje zoet. Wil je de havermout minder zoet gebruik dan pure kokosmelk)
- 1 tl gebroken lijnzaad, of chiazaad
- 1/2 tl kaneel
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 rijpe perzik
- 1 tl hennepzaad
- Meng in een afsluitbaar potje of bakje de havermout met de plantaardige melk, lijnzaad, kaneel en rozijnen.
- Sluit het potje goed af en plaats het een nachtje in de koelkast.
- Roer het mengsel even door en voeg naar wens nog een scheutje melk toe.
- Schil de perzik en snij deze in blokjes.
- Garneer je overnight oats met de verse perzik en een lepeltje hennepzaad
Best makkelijk, toch? En de combinatie havermout met perzik is in de zomer echt een aanrader! 🙂
Geniet ervan, allemaal!
Plaats het een nachtje in de supermarkt ik had gelojk beeld, een heel schap overnight oats-potjes bij Lidl. hihi het was vast vroeg vanmorgen Klinkt heerlijk, ga het proberen.
Hahaha, ja, ik had de typefout al ontdekt. Toch maar even netjes aangepast, voordat iedereen z’n potje meebrengt naar de supermarkt! 🙂
Aaaah heerlijk recept voor Saskia! Ik ben ook echt gek op dit soort ontbijtjes. Binnenkort even met perzik proberen dus 🙂 Liefs, Merel