• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Havermout Pancakes met Spelt en Banaan

23 november 2013

Havermout Pancakes met Spelt en Banaan

In het weekend willen we wel eens wat anders dan een gezonde groene smoothie of een kom met havermout. En naast onze favoriete hartige recepten met ei, is dit het perfecte zoetekauw ontbijt. Het was even experimenteren, maar inmiddels hebben we een recept ontdekt wat zorgt voor van die lekkere “fluffy” American Style havermout pancakes.

Het recept is uiteraard zonder suiker en volledig suikerdipvrij, maar soms willen we stiekem nog weleens een theelepeltje ahornsiroop of honing over de pannenkoeken doen. In het kader van een uitzondering uiteraard! Honing is zoveel beter dan de standaard suikerpoeder die men doorgaans over de pannenkoeken strooit. Daarnaast schijnt honing ook een ontstekingsremmende werking te hebben. In de traditionele geneeskunde werd honing niet voor niets op wonden gesmeerd om infecties te voorkomen. Dit werkt echter alleen bij rauwe honing, omdat rauwe honing vol zit met fytonutriënten. Verwarm je de honing, dan verliest het helaas al zijn voedingswaarden.

Let wel, wil je dit recept volledig suikerdip-vrij maken; lose the honey! Honing is uiteraard niet goed voor de suikerspiegel. Het blijft suiker. Wat je dan kunt doen is een lekker fruitsausje maken door wat bessen/aarbeien te laten inkoken met wat water, en dit over de pannenkoekjes gieten. Dit is uiteraard een veel betere oplossing voor je bloedsuikerspiegel (en overigens ook erg lekker!). De pannenkoekjes zijn op zich ook al zoet genoeg, door de stevia en banaan.

Havermout Pancakes met Spelt en Banaan

Havermout Pancakes met Spelt en Banaan

Voor 8 à 9 kleine pannenkoekjes

  • 1 cup havermout (hoeveel is een cup?)
  •  ½ cup volkoren speltmeel
  • 1 cup sojamelk (of amandelmelk)
  • 1 ei
  • ½ theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • 1 snufje zout, kaneel en stevia
  • 1 banaan
  • kokosolie om in te bakken

Doe de havermout en speltmeel samen in een grote mengkom en voeg alle droge ingrediënten toe (baking soda, zout, kaneel en stevia). Doe het ei in een aparte kom en klop het eigeel even los. Voeg vervolgens het losgeklopte ei, de sojamelk en het appel cider azijn toe aan de mengkom en roer het geheel goed door. Zet de mengkom even op zij, en hak de banaan in dunne plakjes.

Zet een grote koekenpan op het vuur en smelt een eetlepel kokosolie in de pan. Giet vervolgens 3 bergjes van het beslag in de pan en druk in ieder pannenkoekje een paar plakjes banaan. Zodra er belletjes bovenop het pannenkoekje verschijnen kun je de pannenkoekjes omdraaien en de andere kant ook goudbruin bakken. Bewaar de pannenkoekjes tussen twee warme borden en maak het beslag op door telkens drie pannenkoekjes goudbruin te bakken.

Maak de borden op door op elk bord 4 à 5 havermout pancakes te stapelen. Giet er wat vruchtensaus overheen (of wat honing) en serveer met de overgebleven schijfjes banaan. Smullen!

Inmiddels heb ik al wat vaker fijne pancakes gebakken, en zijn dit mijn favorieten: met haver en banaan, met mango, en met spelt.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout Muffins met Appel en KaneelHavermout Muffins met Appel en Kaneel De allerbeste Havermout Pannenkoekjes met BanaanDe allerbeste havermout pannenkoekjes Ananas Pannenkoeken, suikervrijAnanas Pannenkoeken van Speltmeel Havermout Wortel Pannenkoekjes met RozijnenHavermout Wortel Pannenkoekjes met Rozijnen

Categorie: Pannenkoeken, Suikervrij Ontbijten Tags: appel cider azijn, baking soda, banaan, eieren, havermout, kaneel, sojamelk, speltmeel

Vorig bericht: « Bessen & Boerenkool Smoothie met Kokoswater
Volgend bericht: Havermout met Kokosmelk & Banaan »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact