Omdat pannenkoekjes bij ons in het weekend nog steeds favoriet zijn, blijven wij nieuwe recepten proberen! En als de bananen bijna op zijn, dan wordt je creatief. Zo gooide ik gewoon twee grote wortels door het beslag en ontdekte ik dat fijne oranje havermout wortel pannenkoekjes ook erg lekker zijn! Voor mijn peuter verstopte ik er ook nog wat rozijnen in. Zijn dag kon niet meer stuk en wij waren ook blij: voor 8 uur ‘s ochtends hadden we allemaal al behoorlijk wat groente genuttigd!
De pannenkoek versier je natuurlijk met je favoriete toppings, wat nootjes, zaadjes, extra rozijntjes of een drupje zoet naar keuze. Zoals ik al eerder in dit artikel schreef, zijn wij de laatste tijd ook wat minder streng in de leer, en gaat er soms best wel een theelepeltje honing over de pannenkoeken. Doordeweeks gebruiken we uiteraard wel minder suiker(vervangers). Hier vind je meer lekkere pannenkoekrecepten!
Havermout Wortel Pannenkoekjes met Rozijnen
voor 10-12 pannenkoekjes (ongeveer 3 personen)
- 200 gram havermout
- 1 grote rijpe banaan
- 2 grote wortels
- 3 eieren
- 100 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)
- 1/2 theelepel koekkruiden of kaneel
- optioneel: een handje rozijnen
- kokosolie, om in te bakken
Verwijder de uiteinden van de wortels en hak ze in grove stukken. In een keukenmachine, maal de banaan en de wortel tot een gladde smoothie. Voeg dan de havermout, eieren, en kruiden toe. Om het beslag iets gladder te maken, voeg amandelmelk toe tot het voor jou de juiste dikte heeft. Roer er met de hand optioneel nog wat rozijnen door.
Verwarm dan wat kokosolie in een ruime koekenpan en schep drie hoopjes van het beslag in de pan Bak de pannenkoekjes op een laag vuurtje aan beide zijden goudbruin. Ga door tot het beslag op is. Garneer de pannenkoekjes naar wens. Ik gebruikte amandelschaafsel, gehakte hazelnoten, rozijnen en een klein beetje honing.
Eet smakelijk allemaal! Wanneer zet jij deze lekkere havermout wortel pannenkoekjes op tafel?
Wat een lekker recept! Het ziet er heerlijk uit op de foto’s. Ik ga deze snel eens maken. Thanks voor de post!
Groetjes,
Mariska van Mylocals
Niet slecht, maar ik denk niet dat deze nog op tafel komen. Er bestaan lekkerder recepten voor havermoutpannenkoeken. Al is het wel een geniale manier om de dochter groenten te doen eten!
Niet zo geslaagd als je keukenmachine de wortel niet goed vermaalt. De grote stukken waren daardoor nog hard in de pannenkoek, jammer. Volgende keer proberen eerst de wortel te raspen en dan erdoor.
Ik ben hard op zoek naar recepten om groenten in te verstoppen. Nu lijkt dit mij een lekker recept. Maar Mijn oudste houdt niet van banaan. Is deze te vervangen door (ongezoete) appelmoes? Zo ja, met hoeveel appelmoes vervang ik de banaan dan?