• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Frisse Omeletrolletjes met Appel en Cottage Cheese

1 juni 2016

Frisse Omeletrolletjes met Appel en Cottage Cheese

In de zomer maak ik graag salades. Mijn lichaam wil fris en fruitig en zoekt naar lichtere maaltijden. Maar soms heb je wel even genoeg sla gezien… toch? Dan is dit recept voor frisse omeletrolletjes met appel en cottage cheese ideaal! De rolletjes zijn niet alleen ideaal als lunch, maar werken ook goed als ontbijt. Bomvol met goede eiwitten: perfect om een suikervrije dag mee te beginnen!

De appel zit vol pectine, wat je lichaam meteen een vol gevoel geeft. Ook vervult deze je mogelijke zin in zoet… Ik weet dat hartig ontbijten best slim is in een suikervrij dieet, maar kan me er zelf meestal niet toe zetten! Vandaar dat ik toch vaak met haver en fruit begin… Dat is je op deze blog mogelijk al wel opgevallen. Maar ontbijten (of lunchen) met ei, is altijd een goed idee. Koolhydraatarm. Geen suikerpieken en dalen! Dit recept staat ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Geen excuses, dus!

Het recept komt uit het mooie The Green Kitchen van David & Louise, dat ik van mijn schoonouders cadeau kreeg. Mijn dank is groot! Wat een prachtig boek vol inspirerende plaatjes en grandioze recepten.

Frisse Omeletrolletjes met Appel en Cottage Cheese

Frisse Omeletrolletjes met Appel en Cottage Cheese

per persoon

  • 1 ei
  • 1 eetlepel ongezoete amandelmelk
  • snufje Himalaya zeezout
  • een theelepel kokosolie, om in te bakken
  • 1/2 rode appel
  • 3 eetlepels cottage cheese (ik gebruikte hütenkase met kruiden, voor extra frisheid!)
  • snufje kaneel
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • paar takjes tijm, ter garnering

Klopt het ei los met het scheutje amandelmelk en het snufje zout. Verhit de koksolie in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk het ei erin, en bak hem aan beide kanten goudbruin. (Even voorzichtig omkeren, want hij breekt snel.)

Schep alle resterende ingrediënten (voor de vulling) door elkaar. Leg de omelet op een bord, schep de vulling in het midden en rol op. Snijd hem door midden, en hij is klaar om op te dienen.

Tip van de auteurs: Als je de omelet in een vetvrij papiertje verpakt, is het ook een goed ontbijtje om mee te nemen.

Ga je ook aan de slag met deze frisse omeletrolletjes met appel en cottage cheese? Dan vind ik dat erg leuk om te horen! Tag mij @blijsuikervrij.nl of gebruik #blijsuikervrij!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Hartig Ontbijt met Avocado, Ei & BoekweitHartig Ontbijt met Avocado, Ei & Boekweit Simpel & snel: Avocado gevuld met roereiSimpel & snel: Avocado gevuld met roerei Roerei met Feta en Verse KruidenRoerei met Feta & Verse Kruiden Gebakken Havermout met Nectarine en ZadencrunchGebakken Havermout met Nectarine en Zadencrunch

Categorie: Suikervrij Lunchen, Suikervrij Ontbijten Tags: amandelmelk, appel, cottage cheese, ei, kokosolie, pompoenpitten, tijm

Vorig bericht: « Gebakken Havermout met Nectarine en Zadencrunch
Volgend bericht: Gezonde Appel Kruimel Taart van Havermout »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Anita zegt

    10 juli 2017 om 1:31 pm

    Misschien een stomme vraag, sinds een tijd probeer ik ook zoveel mogelijk suikervrij te eten. Ik at zoiezo ook al veel huttekase. Alleen daar zit wel 1,6gram suiker in. Is dit dan verwaarloosbaar? Tot hoeveel gram suiker is het verwaarloos baar? Groetjes Anita
    Ps super fijne blog heb je. Helpt mij ontzettend om een goede weg te vinden.

    • Saskia zegt

      10 juli 2017 om 2:16 pm

      Hallo Anita, er zit een verschil tussen toegevoegde suikers (die staan op de ingrediëntenlijst) en de koolhydraten/suikers die van nature in de producten zitten (die staan in de voedingswaardetabel). Afhankelijk van of je alleen suikervrij of ook koolhydraatarm wilt eten moet je deze dus bekijken. Lees vooral even dit artikel over etiketten lezen, dat verhelderd hopelijk een hoop!

  2. Wietske zegt

    22 juli 2017 om 6:36 pm

    Fijn recept, dankjewel Saskia!

    Eten je schoonouders ook zo gezond? Wat leuk om zo’n kookboek cadeau te krijgen.

    • Saskia zegt

      24 juli 2017 om 8:56 am

      Ehm, niet altijd! 🙂 Ik zorg ervoor dat mijn verlanglijstjes goed verspreid worden. Haha.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact