Rick is de beste eitjesbakker thuis, dat geef ik toe! Dus in het weekend maakt hij voor ons wel eens een lekker hartig ontbijtje. Zijn enige voorwaarde: het moet een makkelijk recept zijn. Ontbijten met ei is altijd een goed idee. Ze bevatten immers eiwitten, ijzer en de vitamines A, B2 en B12. In dit recept combineren we ze ook nog eens met een portie groenten. Dat is het weekend pas goed beginnen!
Door te beginnen met een hartig ontbijt, leer je je brein ook minder wennen aan zoetigheid. Dat is vooral goed als je net begint met een suikervrij eetpatroon. Daarnaast zit je van een goede portie eiwitten langer vol, dan van een flinke portie koolhydraten…
Dit recept komt uit het kookboek Lekker Lang Jong, een heerlijk kookboek met gezonde, eenvoudige en vaak ook snelle recepten. Ik kan me niet herinneren dat we ook maar één gerecht in dit boek gevonden hebben dat niet lekker was, of zelfs mislukt…
Ontbijten met Ei & Groenten uit de Oven
4 potjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 4 eieren
- 4 eetlepels zachte geitenkaas, verkruimeld
Verwarm de over voor op 200°C. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de bleekselderij en paprika in 3-4 minuten beetgaar. Schep het bosuitje en de peterselie erdoor en voeg naar smaak wat (Himalaya-) zout en peper toe.
Schep de helft van de groente in de potjes. Breek boven elk potje een ei en schep de resterende groente erop. (Rick heeft ook weleens het ei bovenop gebroken, dat smaakt ook prima!) Strooi als laatste de geitenkaas erover.
Zet de potjes op de bakplaat in de oven en laat de eieren in 8-10 minuten stollen en de kaas licht kleuren.
Serveer de potjes met ei op borden. Het is wijs onder de potjes een theedoek o.i.d. te plaatsen zodat de potjes niet van de borden schuiven terwijl je ze aan tafel serveert, of misschien wel op de bank oppeuzelt…
Geniet van je ontbijtje!