Op verzoek, het recept van ons go-to doordeweekse ontbijt: overnight oats met kokosmelk. Ik moet eerlijk toegeven, ik moest het recept even ontfutselen bij mijn man, want hij zet deze ontbijtjes meestal voor ons klaar. Ik maak dan ondertussen de peuter-versie, en hij zorgt voor 5 onbijtporties voor ons beide. Meestal doet hij dit een beetje uit de losse pols, dus we hebben nu getracht even te registreren wat er allemaal in gaat! Speciaal voor de geïnteresseerden…
De topping verandert bij ons, naargelang wat we in huis hebben! Appel is wel favoriet, maar we houden er ook van de overnight oats te mengen met bosbessen, nectarines of bijvoorbeeld banaan…. Vaak roeren we er ook nog wat grofgehakte nootjes en zaadjes door. Zo voegen we er nog wat extra goede vetten, en een lepeltje knapperigheid aan toe! Here we go:
Je hebt in ieder geval nodig: een hele grote mengkom en 10 bakjes of glazen potjes met deksel.
Overnight Oats met Kokosmelk
voor ongeveer 10 porties
- 3 blikjes kokosmelk, à 200 ml
- 1 liter water
- 500 gram havermout
- 3 eetlepels gebroken lijnzaad
- 2 eetlepels kaneel
- 2 flinke handen rozijntjes
Meng de kokosmelk met het water in de kom. Gebruik een klopper of vork om de stukjes kokosmelk goed te mengen met het water. Roer dan de overige ingrediënten erdoor.
Pak de 10 bakjes of glazen potjes. Verdeel het mengsel met een weegschaal in 5 damesporties van 210 gram, en 5 herenporties van 260 gram.
Voilà, dit is het (voorheen nog geheime) basisrecept. ‘S ochtends warmen we de havermout even op. We vinden hem warm het lekkerst. En we strooien er dan wat vers fruit en nootjes over. De dag kan goed beginnen!
Deze havermout blijft ongeveer een week goed in de koelkast, mits je de bakjes afsluit.
Ga jij ook aan de slag met ons recept voor overnight oats met kokosmelk? Dan horen we dat graag! Je kunt mij taggen met @blijsuikervrij.nl of gebruik #blijsuikervrij
Overnight oats! <3 Zó lekker! En superslim om meteen een voorraadje te maken voor de hel week!
Ja, slim hè! Dan heb je op de drukke ochtenden snel een ontbijtje op tafel!
Kan ik ook van te voren koken en dan bewaren in koelkast? Ik vind het warm niet zo lekker maar wil de havermout wel graag eventjes gekookt hebben…
Ja hoor, dat kan! Dat doe ik ook met de havermout van mijn peuter!
Ik maak het ook wel eens met amandelmelk. Ook lekker voor de variatie.
Dat doen wij ook weleens, ja! Ook erg lekker!
Moet je als je Amandelmelk inplaats van kokosmelk gebruikt nog steeds water toevoegen?
Dat maakt niet zoveel uit! Dat ligt er vooral aan in hoeverre je van de smaak van de amandelmelk houdt. Het gaat erom dat er voldoende vocht bij gaat, en in welke vorm is minder relevant voor het resultaat maar maakt natuurlijk wel uit voor de smaak.
Welke kokosmelk gebruik je hiervoor?
Bedankt alvast!!
Kokosmelk van Biotoday (te koop bij de Plus, Jumbo of AH), Fairtrade (Ekoplaza) of die van Terrasana!