• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Overnight Oats met Kokosmelk

27 juni 2016

Overnight Oats met Kokosmelk

Op verzoek, het recept van ons go-to doordeweekse ontbijt: overnight oats met kokosmelk. Ik moet eerlijk toegeven, ik moest het recept even ontfutselen bij mijn man, want hij zet deze ontbijtjes meestal voor ons klaar. Ik maak dan ondertussen de peuter-versie, en hij zorgt voor 5 onbijtporties voor ons beide. Meestal doet hij dit een beetje uit de losse pols, dus we hebben nu getracht even te registreren wat er allemaal in gaat! Speciaal voor de geïnteresseerden…

De topping verandert bij ons, naargelang wat we in huis hebben! Appel is wel favoriet, maar we houden er ook van de overnight oats te mengen met bosbessen, nectarines of bijvoorbeeld banaan…. Vaak roeren we er ook nog wat grofgehakte nootjes en zaadjes door. Zo voegen we er nog wat extra goede vetten, en een lepeltje knapperigheid aan toe! Here we go:

Je hebt in ieder geval nodig: een hele grote mengkom en 10 bakjes of glazen potjes met deksel.

Overnight Oats met Kokosmelk

Overnight Oats met Kokosmelk

voor ongeveer 10 porties

  • 3 blikjes kokosmelk, à 200 ml
  • 1 liter water
  • 500 gram havermout
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 flinke handen rozijntjes

Meng de kokosmelk met het water in de kom. Gebruik een klopper of vork om de stukjes kokosmelk goed te mengen met het water. Roer dan de overige ingrediënten erdoor.

Pak de 10 bakjes of glazen potjes. Verdeel het mengsel met een weegschaal in 5 damesporties van 210 gram, en 5 herenporties van 260 gram.

Voilà, dit is het (voorheen nog geheime) basisrecept. ‘S ochtends warmen we de havermout even op. We vinden hem warm het lekkerst. En we strooien er dan wat vers fruit en nootjes over. De dag kan goed beginnen!

Deze havermout blijft ongeveer een week goed in de koelkast, mits je de bakjes afsluit.

Ga jij ook aan de slag met ons recept voor overnight oats met kokosmelk? Dan horen we dat graag! Je kunt mij taggen met @blijsuikervrij.nl of gebruik #blijsuikervrij

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout met Kokosmelk & BanaanHavermout met Kokosmelk & Banaan Makkelijke Havermout met Perzik & HennepzaadMakkelijke Havermout met Perzik & Hennepzaad Havermout met Appel en KaneelHeerlijke havermout met appel en kaneel Havermout met FrambozenHavermout met Frambozen en Kokos

Categorie: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: favoriete ontbijt, havermout, kaneel, kokosmelk, lijnzaad, overnight oats, rozijntjes, suikervrij ontbijten, vegan

Vorig bericht: « Cacao Bananenbrood met Bosbessen
Volgend bericht: Gevulde Courgette met Volkoren Couscous »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Charelle zegt

    27 juni 2016 om 6:52 am

    Overnight oats! <3 Zó lekker! En superslim om meteen een voorraadje te maken voor de hel week!

    • Saskia zegt

      30 juni 2016 om 5:51 pm

      Ja, slim hè! Dan heb je op de drukke ochtenden snel een ontbijtje op tafel!

  2. M zegt

    2 juli 2016 om 12:26 pm

    Kan ik ook van te voren koken en dan bewaren in koelkast? Ik vind het warm niet zo lekker maar wil de havermout wel graag eventjes gekookt hebben…

    • Saskia zegt

      3 juli 2016 om 12:42 pm

      Ja hoor, dat kan! Dat doe ik ook met de havermout van mijn peuter!

  3. Pascale zegt

    2 juli 2016 om 3:01 pm

    Ik maak het ook wel eens met amandelmelk. Ook lekker voor de variatie.

    • Saskia zegt

      3 juli 2016 om 12:43 pm

      Dat doen wij ook weleens, ja! Ook erg lekker!

      • Maartje zegt

        7 maart 2017 om 3:49 pm

        Moet je als je Amandelmelk inplaats van kokosmelk gebruikt nog steeds water toevoegen?

        • Saskia zegt

          13 maart 2017 om 2:56 pm

          Dat maakt niet zoveel uit! Dat ligt er vooral aan in hoeverre je van de smaak van de amandelmelk houdt. Het gaat erom dat er voldoende vocht bij gaat, en in welke vorm is minder relevant voor het resultaat maar maakt natuurlijk wel uit voor de smaak.

  4. Johanneke zegt

    13 juli 2016 om 7:56 am

    Welke kokosmelk gebruik je hiervoor?
    Bedankt alvast!!

    • Saskia zegt

      15 juli 2016 om 8:57 am

      Kokosmelk van Biotoday (te koop bij de Plus, Jumbo of AH), Fairtrade (Ekoplaza) of die van Terrasana!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact