Bananenmeel smaakt helemaal niet naar bananen… Daarom belegde ik deze pannenkoek van bananenmeel maar met wat extra schijfjes verse banaan! 🙂 Bananenmeel wordt gemaakt van groene, onrijpe bananen. Dat maakt dat ze vol zitten met resistent zetmeel, wat zich in jouw lijf gedraagt als vezels. Dit meel is dus ontzettend goed voor jouw bloedsuikerspiegel!
Dat resistente zetmeel wordt niet opgenomen door jouw lichaam, maar het werkt juist als “goede voeding voor jouw darmen” (bron). Yes, dit meel is dus goed voor jouw darmstelsel en zorgt voor langdurige verzadiging. Ideaal! Tegenwoordig zegt iedereen immers dat een goede gezondheid in jouw darmen begint!
Maak jij deze pannenkoeken als ontbijt, dan is hij superlekker om te beleggen met vers fruit, of mijn favoriete combinatie van banaan en pindakaas! Vergeet hem niet te versieren met bijvoorbeeld gepofte quinoa, gepeld hennepzaad en geroosterde kokosflakes! Dan wordt het pas echt een feestje!
Ontbijt Pannenkoek van Bananenmeel
voor ongeveer 12 pannenkoeken (ik maak er lekker veel, wat je kunt ze ook gebruiken als lunch, of restjes invriezen)
- 180 g bananenmeel (ook wel bakbananenmeel, te koop bij o.a. online-shop de Weegschaal of via Femke’s foodies)
- 60 g volkoren speltmeel
- snuf Keltisch zeezout
- tl kaneel (optioneel)
- 4 eieren
- 300 ml havermelk (ongezoet, of een andere plantaardige melk)
- kokosolie (of ghee/roomboter), om in te bakken
Instructies
- Meng in een kom het bananenmeel met het speltmeel, de snuf zout en optioneel wat kaneel. Voeg dan de eieren en een deel van de melk toe, en roer het geheel door met een garde.
- Blijf goed roeren tot zoveel mogelijk klontjes zijn verdwenen en voeg beetje bij beetje alle melk toe.
- Verwarm dan een lepeltje kokosolie in de koekenpan en schenk een deel van het beslag erin. Draai de pan rond, zodat het beslag zich goed verspreid over de oppervlakte van de pan en je pannenkoek lekker dun wordt.
- Bak de pannenkoek op middellaag vuur aan beide zijden goudbruin en ga door tot het beslag op is.
- Beleg de pannenkoek naar wens met fruit en toppings. Ik koos voor plakjes banaan, een lepeltje pindakaas, gepofte quinoa, gepeld hennepzaad en kokosflakes.
Een perfect ontbijt voor komend weekend, als je het mij vraagt! 🙂
Liefs,
Saskia
Saskia, zou je nog even naar je Bananenpannekoek recept kunnen kijken. Beslag is echt veel te dik..
Het recept klopt hoor, maar mogelijk heb je een ander melk bananenmeel? Of gewoon hele kleine eieren. Voeg dan gerust nog een eitje of wat melk toe.
Is het mogelijk de speltmeel met glutenvrij havermeel te vervangen?