Ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen, van zo’n stapel havermout pannenkoekjes in het weekend. En mijn zoon gelukkig ook niet! Gisteren was het Sint Pannekoek: een goed excuus om weer eens een stapeltje te maken. Voor de verandering maakte ik een overheerlijke variant van de pannenkoeken met peer en gember door het beslag. Dit maakt ze lekker zoet en kruidig! (En dat zonder gebruik te maken van banaan, wat doorgaans onze oplossing is.) Ben jij benieuwd hoe jij ook zo’n goddelijk pannenkoeken-torentje kan creëren? Kijk dan vooral even met me mee!
Kijk vooral bij alle pannenkoeken recepten, voor meer inspiratie!
Havermout Pannenkoeken met Peer & Gember
voor 12-14 kleine pancakes
- 300 gram havermout
- 3 rijpe peren
- 1 grote theelepel geraspte verse gember
- 2 eieren
- 300 ml amandelmelk (ongezoet)
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder (voor extra fluffy pannenkoekjes)
- 1 theelepel vanille extract
- snufje zout
Vermaal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel. Voeg ook een snufje zout toe. Schil de peren en voeg deze in stukken toe aan de machine. Voeg ook de gember, eieren, de helft van de amandelmelk en vanille toe, en laat de machine dit tot een glad beslag mengen. Voeg geleidelijk amandelmelk toe, tot je het beslag een fijne consistentie vindt hebben. Hoe steviger het beslag, hoe dikker je pannenkoeken! Voeg als laatste de wijnsteenbakpoeder toe en meng deze nog even goed door het beslag.
Verwarm wat boter of kokosolie in een grote koekenpan en schep 3 of 4 hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin op laag tot middelhoog vuur. Herhaal totdat al het beslag op is.
Serveer de pannenkoekjes met toppings naar wens. Ik ging vandaag voor cacao nibs, kokos flakes, wat fijngehakte rode druiven en een beetje dadelstroop!
Enjoy!
Zijn heerlijk!!
Alleen maakt mijn keukenmachine de havermout niet goed tot meel. Mag ik vragen wel jij gebruikt? Nu waren de pannekoeken wat grover van structuur.
Verder echt een aanrader!
Hallo Sandra, mooi dat ze lekker waren! Omdat ik voor Blij Suikervrij zoveel kook en bak, heb ik wel een vrij prijzige machine (namelijk deze). Hij wordt hier iedere dag weer aan het werk gezet! Je zou echter havermeel ook goed in een koffiemolentje kunnen malen, dat is een stukje goedkoper.. 😉
Heel machtig gerechtje. Wel lekker. Kunnen ook wel 5 peren in of een combinatie van fruit. Mits je geen topping wil gebruiken.
Heerlijk! Kan er erg van genieten om op een vrije dag 1 van je recepten uit te proberen. Ik had geen verse gember in huis dus met gemalen gember uit een potje gemaakt… Voor Sandra ik maal de havermout eerst met mijn staafmixer, mijn keukenmachine maakt het ook niet fijn genoeg