• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Havermout Pannenkoeken met Peer & Gember

30 november 2016

Havermout Pannenkoeken met Peer & Gember

Ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen, van zo’n stapel havermout pannenkoekjes in het weekend. En mijn zoon gelukkig ook niet! Gisteren was het Sint Pannekoek: een goed excuus om weer eens een stapeltje te maken. Voor de verandering maakte ik een overheerlijke variant van de pannenkoeken met peer en gember door het beslag. Dit maakt ze lekker zoet en kruidig! (En dat zonder gebruik te maken van banaan, wat doorgaans onze oplossing is.) Ben jij benieuwd hoe jij ook zo’n goddelijk pannenkoeken-torentje kan creëren? Kijk dan vooral even met me mee!

Kijk vooral bij alle pannenkoeken recepten, voor meer inspiratie!

Havermout Pannenkoeken met Peer & Gember

Havermout Pannenkoeken met Peer & Gember

voor 12-14 kleine pancakes

  • 300 gram havermout
  • 3 rijpe peren
  • 1 grote theelepel geraspte verse gember
  • 2 eieren
  • 300 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder (voor extra fluffy pannenkoekjes)
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout

Vermaal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel. Voeg ook een snufje zout toe. Schil de peren en voeg deze in stukken toe aan de machine. Voeg ook de gember, eieren, de helft van de amandelmelk en vanille toe, en laat de machine dit tot een glad beslag mengen. Voeg geleidelijk amandelmelk toe, tot je het beslag een fijne consistentie vindt hebben. Hoe steviger het beslag, hoe dikker je pannenkoeken! Voeg als laatste de wijnsteenbakpoeder toe en meng deze nog even goed door het beslag.

Verwarm wat boter of kokosolie in een grote koekenpan en schep 3 of 4 hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin op laag tot middelhoog vuur. Herhaal totdat al het beslag op is.

Serveer de pannenkoekjes met toppings naar wens. Ik ging vandaag voor cacao nibs, kokos flakes, wat fijngehakte rode druiven en een beetje dadelstroop!

Enjoy!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Vanille & Speculaas Havermout Pannenkoeken met Zelfgemaakte DadelsausVanille & Speculaas Havermout Pannenkoeken De allerbeste Havermout Pannenkoekjes met BanaanDe allerbeste havermout pannenkoekjes Ananas Pannenkoeken, suikervrijAnanas Pannenkoeken van Speltmeel Havermout Pannenkoeken met Cacao & RozijntjesHavermout Pannenkoeken met Cacao & Rozijntjes

Categorie: Pannenkoeken, Suikervrij Ontbijten Tags: eieren, gember, havermout pannenkoeken, pannenkoeken met peer, peer, peer en gember, vanille, wijnsteenbakpoeder

Vorig bericht: « Suikervrije Gevulde Speculaas van Speltmeel & Dadels
Volgend bericht: Verantwoord snoepen voor kinderen, 5 tips »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Sandra zegt

    28 januari 2017 om 10:24 am

    Zijn heerlijk!!
    Alleen maakt mijn keukenmachine de havermout niet goed tot meel. Mag ik vragen wel jij gebruikt? Nu waren de pannekoeken wat grover van structuur.
    Verder echt een aanrader!

    • Saskia zegt

      28 januari 2017 om 7:11 pm

      Hallo Sandra, mooi dat ze lekker waren! Omdat ik voor Blij Suikervrij zoveel kook en bak, heb ik wel een vrij prijzige machine (namelijk deze). Hij wordt hier iedere dag weer aan het werk gezet! Je zou echter havermeel ook goed in een koffiemolentje kunnen malen, dat is een stukje goedkoper.. 😉

  2. Carina zegt

    21 augustus 2017 om 5:26 pm

    Heel machtig gerechtje. Wel lekker. Kunnen ook wel 5 peren in of een combinatie van fruit. Mits je geen topping wil gebruiken.

  3. Jacolien zegt

    21 november 2017 om 9:06 am

    Heerlijk! Kan er erg van genieten om op een vrije dag 1 van je recepten uit te proberen. Ik had geen verse gember in huis dus met gemalen gember uit een potje gemaakt… Voor Sandra ik maal de havermout eerst met mijn staafmixer, mijn keukenmachine maakt het ook niet fijn genoeg

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact