• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Pannenkoeken van Kastanjemeel met Warme Kruidige Peer

5 november 2016

Pannenkoeken van Kastanjemeel met Warme Kruidige Peer

Dit is wat je wilt eten als het koud is buiten. Trust me. Een verwen-ontbijtje, om je vingers bij af te likken. Het is een warm kruidig feestje op je bord! Het kastanjemeel geeft het gerecht een fijne diepe notensmaak, die gecombineerd met warme zoete peer en speculaas perfect werkt. Deze lekkere en feestelijke pannenkoeken van kastanjemeel gaan wij nog veel vaker eten!

Maar beleg de pannenkoeken vooral zoals jij dat wilt. Omdat het basisrecept van zichzelf niet gezoet is, kun je ze ook met hartige ingrediënten beleggen. Denk eens aan geitenkaas en walnoten, bijvoorbeeld! Of zelfgemaakte pesto en rucola…

Wat is kastanjemeel?

Kastanjemeel wordt gemaakt van tamme kastanjes. Het velletje wordt van deze kastanjes afgehaald, ze worden gedroogd en vervolgens gemalen tot meel. Je kunt het kopen in de meeste natuurwinkels, on- of offline. Het is lichtzoet van smaak, en werkt dus goed om mee te bakken. Het alleen rijst niet heel erg goed, maar daar merk je in pannenkoeken natuurlijk helemaal niets van.

Kastanjemeel is helemaal glutenvrij, trouwens. Ik werk in dit recept echter ook met speltmeel, dit is natuurlijk niet helemaal zonder gluten. Je zou dit desgewenst kunnen vervangen door bijvoorbeeld fijngemalen (glutenvrije) havermout of havermeel, om volledig glutenvrije pannenkoekjes te bakken! Voor andere lekkere ontbijtrecepten, kijk je hier.

Pannenkoeken van Kastanjemeel met Warme Kruidige Peer

Pannenkoeken van Kastanjemeel met Warme Kruidige Peer

voor 5 pannenkoeken

  • 130 gram kastanjemeel
  • 110 gram volkoren speltmeel
  • 500 ml ongezoete amandelmelk
  • 50 ml water
  • een snuf Himalaya zout
  • kokosolie of roomboter, om in te bakken

Meng de bovenstaande ingrediënten tot een glad beslag. Laat het heel even 5 minuutjes rusten, dan vallen de pannenkoekjes niet uit elkaar als je ze bakt. Je kunt dan eventueel nog een klein scheutje water toevoegen, als het beslag iets te dik is.

Maak pannenkoekjes door in een keukenpan een beetje koksolie of roomboter te verwarmen. Schep dan met een soeplepel een schep van het beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag goed te verspreiden over de bodem. Bak de pannenkoek dan aan beide kanten goudbruin op laag tot middelhoog vuur.

voor de topping, per persoon/pannenkoek

  • 1 rijpe peer, in stukjes
  • een flinke snuf speculaaskruiden
  • 1 eetlepel moerbeien
  • 1 eetlepel geroosterde kokosflakes

Verwarm nog een beetje kokoslie of boter in een steelpannetje, en verwarm de stukjes peer hierin. Voeg speculaaskruiden naar wens toe, en bak de peertjes even tot ze lekker zacht geworden zijn. Schep de peer, samen met de moerbeitjes en kokosflakes op de warme pannenkoeken!

En laat het genieten maar beginnen! Heerlijk. Waar kun je jou voor wakker maken op de vroege ochtend? Wordt jij ook blij van deze pannenkoeken van kastanjemeel? Laat vooral jouw reactie achter bij de comments of deel jouw foto op social media met #blijsuikervrij.

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
53Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Pannenkoeken van Tijgernotenmeel met warme AppelPannenkoeken van Tijgernotenmeel met warme Appel Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei)Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei) Crunchy Granola met Appelmoes en Gepofte Bruine RijstCrunchy Granola met Appelmoes en Gepofte Bruine Rijst Chocolade Smoothie Bowl met KokosmelkChocolade Smoothie Bowl met Kokosmelk

Categorie: Desserts, Pannenkoeken, Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: crepes, kastanjemeel, kokos flakes, moerbeien, pannenkoeken, pannenkoeken van kastanjemeel, pannenkoekjes, peer, speculaas, speltmeel, vegan, wraps

Vorig bericht: « Chocolade Smoothie Bowl met Kokosmelk
Volgend bericht: Roze Bon-bons met Bietjes, Kokos en Acai »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Petra zegt

    5 november 2016 om 1:48 pm

    Saskia, waarom gebruik je niet alleen maar kastanjemeel?

    • Saskia zegt

      5 november 2016 om 8:03 pm

      De combinatie zorgt voor een juiste kastanje-smaak, vind ik persoonlijk. Daarnaast zorgen de gluten uit het speltmeel voor een lekkere luchtige maar toch stevige structuur!

  2. Veronica zegt

    6 januari 2018 om 11:59 pm

    Hoeft er geen ei in? Voor het binden?

    • Saskia zegt

      8 januari 2018 om 10:54 am

      Hallo Veronica, nee, in dit recept gebruik ik geen ei! Ze zijn dus helemaal plantaardig. Als je het beslag eventjes laat rusten voor je start met bakken, vallen ze niet uit elkaar. 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact