• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Kamut Pannenkoeken met Bosbessensaus

7 juli 2017

Kamut Pannenkoeken met Bosbessensaus

Pancake-inspiratie! Want het is alweer bijna weekend. 🙂 Deze keer maakten we gewoon een simpele pannenkoek: geen havermout, geen banaan. Nee, een old-school pannenkoek, maar dan van kamutmeel. De kamut pannenkoeken werden geserveerd met een simpele maar perfecte bosbessensaus. Helemaal suikervrij, uiteraard!

Ik maakte al eerder deze vegan koekjes van kamut, en ik kreeg veel vragen over de smaak. Het smaakt eigenlijk bijna hetzelfde als tarwe. Waarom zou je dan toch kamut gebruiken, en niet kiezen voor volkoren tarwemeel? Kamutmeel is biologisch geteelde Khorasan tarwe. Het is een graansoort met een relatief hoog eiwitgehalte, en bevat zwakke gluten. Het is wat dat betreft iets beter voor de gevoelige buik, en een tikkeltje gezonder. Daarnaast is het gelukkig echt niet ontzettend prijzig. Ideaal voor iedereen die minder tarwe wil eten!

Pannenkoeken van Kamutmeel met Bosbessensaus

Kamut Pannenkoeken met Bosbessensaus

vo0r 6-8 kamut pannenkoeken

  • 200 g volkoren kamutmeel
  • 2 eieren
  • 375 ml havermelk
  • een snufje (himalaya) zout
  • kokosolie, om in te bakken

voor de bosbessensaus

  • 150 g gemengde bosvruchten, uit de diepvries
  • 2 verse dadels
  • 1 el arrowroot

Maak de pannenkoeken:

  1. In een mengkom, meng alle ingrediënten (behalve de kokosolie) goed met een garde. (Voeg optioneel wat extra amandelmelk toe, als het beslag nog te dik is.) Dan is het pannenkoekenbeslag klaar!
  2. Verwarm vervolgens een theelepeltje kokosolie in een koekenpan, schep een grote opscheplepel van het beslag in de pan en beweeg de pan goed heen en weer om het beslag uit de spreiden over de gehele oppervlakte van de pan. Bak de pannenkoek vervolgens aan beide kanten goudbruin.
  3. Ga door tot het beslag op is.

Maak ondertussen de bosvruchtensaus:

  1. Doe één pakje bevroren bosvruchten in een steelpannetje en voeg een flinke scheut water toe. Breng aan de kook.
  2. Snijd twee verse dadels in stukjes en voeg toe aan de pan. Laat het geheel pruttelen tot het fruit goed zacht is geworden.
  3. Voeg dan één eetlepel arrowroot toe, en roer het geheel goed door met een garde. Blijf roeren totdat alle klontjes weg zijn.
  4. Haal de saus dan van het vuur, en serveer bij de pannenkoeken.

Ik wens jullie alvast een mooie start van het weekend! Welke pannenkoeken eet jij dit weekend? 🙂

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Chocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeienChocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeien Mango Pannenkoekjes met KokosyoghurtMango Pannenkoekjes Havermout Wortel Pannenkoekjes met RozijnenHavermout Wortel Pannenkoekjes met Rozijnen Pannenkoeken van Tijgernotenmeel met warme AppelPannenkoeken van Tijgernotenmeel met warme Appel

Categorie: Pannenkoeken, Suikervrij Ontbijten Tags: arrowroot, bosbessen, bosbessensaus, bosvruchten, dadels, eieren, eiwitrijk, kamut, kamutmeel, minder tarwe, ontbijt, pannenkoeken, verse dadels, zelfgemaakte saus

Vorig bericht: « Appel Carpaccio met Kropsla & Verse Vijgen
Volgend bericht: Vegan Cinnamon Buns: Koffiebroodjes van Speltmeel »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact