Deze prachtige crêpes of pannenkoeken maakte ik van het (nieuwe) tijgernotenmeel, of chufameel, dat sinds kort in mijn voorraadkast staat. Een tijdje terug plaatste ik al een fijn recept voor een zaden & pitten brood met dit meel en toen viel me al op hoe zoet het meel van nature al is. Dit maakt dat deze lekkere pannenkoeken ook verder helemaal geen suiker of alternatieve suikervervanger meer nodig hebben. Ik serveerde de pannenkoeken van tijgernotenmeel dus enkel en alleen met wat warme appeltjes en rozijntjes, en het was een ware traktatie!
Ja, het experimenteren ging door! En gelukkig viel ook dit baksel weer in de smaak. Dat is altijd maar weer afwachten als ik zoiets in het weekend aan mijn mannen serveer. Ik was uiteraard geïnspireerd door een eerder winnend recept, namelijk deze geweldige kastanjemeel pannenkoeken met peer. Ik vond het recept voor de tijgernoten crêpes op een prachtige Italiaanse paleo-blog, Armonia Paleo.
Pannenkoeken van Tijgernotenmeel
voor ongeveer 6 pannenkoeken
- 80 gram tijgernotenmeel of chufameel
- 40 gram arrowroot (dit is een natuurlijk bindmiddel)
- 90 ml kokosmelk
- 90 ml water
- een snufje Himalaya zout
- 10 gram kokosolie + extra om in te bakken
Maal het tijgernotenmeel extra fijn in een koffiemolentje, om knarsen te voorkomen.
Meng dit dan met de arrowroot en snuf zout. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur, en meng de gesmolten kokosolie met het water en de kokosmelk.
Voeg de vloeibare ingrediënten langzaam toe aan het meelmengsel. Blijf goed roeren om het deel ze egaal mogelijk te krijgen. (Al zijn een paar klontjes niet zo erg.)
Verwarm dan een kleine koekenpan op het vuur en verwarm hierin een eetlepel kokosolie. Schep een grote lepel van het beslagje in de pan en draai de pan goed rond om het beslag goed te verdelen en een mooie dunne crêpe te maken.
Bak deze aan beide kanten goudbruin, en herhaal tot het beslag op is.
Serveersuggestie! Verwarm ondertussen in en pannetje met een klein laagje water wat stukjes appel en rozijntjes. Breng deze even kort aan de kook. Serveer de pannenkoeken met de warme appel en rozijnen en garneer met een flinke snuf kaneel.
Ben jij al in de ban van het tijgernotenmeel? Of moet je er nog een beetje aan wennen? Ik ben benieuwd! Laat vooral je vragen en reacties achter bij de comments onder dit bericht of via social media.
Ze smaakten heerlijk. Dee eerste waren stukjes geworden bij het omdraaien. De tweede maakte ik dan ook kleiner, maar ook die sneuvelden.
Oh, wat vreemd zeg. Daar had ik totaal geen last van. Misschien heb je net een andere versie van het tijgernotenmeel? Een extra eitje volgende keer?