• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Blog
  • Shop
  • Over mij
  • Contact
  • Gratis

Pannenkoeken van Tijgernotenmeel met warme Appel

23 februari 2017

Pannenkoeken van Tijgernotenmeel met warme Appel

Deze prachtige crêpes of pannenkoeken maakte ik van het (nieuwe) tijgernotenmeel, of chufameel, dat sinds kort in mijn voorraadkast staat. Een tijdje terug plaatste ik al een fijn recept voor een zaden & pitten brood met dit meel en toen viel me al op hoe zoet het meel van nature al is. Dit maakt dat deze lekkere pannenkoeken ook verder helemaal geen suiker of alternatieve suikervervanger meer nodig hebben. Ik serveerde de pannenkoeken van tijgernotenmeel dus enkel en alleen met wat warme appeltjes en rozijntjes, en het was een ware traktatie!

Ja, het experimenteren ging door! En gelukkig viel ook dit baksel weer in de smaak. Dat is altijd maar weer afwachten als ik zoiets in het weekend aan mijn mannen serveer. Ik was uiteraard geïnspireerd door een eerder winnend recept, namelijk deze  geweldige kastanjemeel pannenkoeken met peer. Ik vond het recept voor de tijgernoten crêpes op een prachtige Italiaanse paleo-blog, Armonia Paleo.

Crêpes of pannenkoeken van chufameel, ook wel tijgernotenmeel

Pannenkoeken van Tijgernotenmeel

voor ongeveer 6 pannenkoeken

  • 80 gram tijgernotenmeel of chufameel
  • 40 gram arrowroot (dit is een natuurlijk bindmiddel)
  • 90 ml kokosmelk
  • 90 ml water
  • een snufje Himalaya zout
  • 10 gram kokosolie + extra om in te bakken

Maal het tijgernotenmeel extra fijn in een koffiemolentje, om knarsen te voorkomen.

Meng dit dan met de arrowroot en snuf zout. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur, en meng de gesmolten kokosolie met het water en de kokosmelk.

Voeg de vloeibare ingrediënten langzaam toe aan het meelmengsel. Blijf goed roeren om het deel ze egaal mogelijk te krijgen. (Al zijn een paar klontjes niet zo erg.)

Verwarm dan een kleine koekenpan op het vuur en verwarm hierin een eetlepel kokosolie. Schep een grote lepel van het beslagje in de pan en draai de pan goed rond om het beslag goed te verdelen en een mooie dunne crêpe te maken.

Bak deze aan beide kanten goudbruin, en herhaal tot het beslag op is.

Serveersuggestie! Verwarm ondertussen in en pannetje met een klein laagje water wat stukjes appel en rozijntjes. Breng deze even kort aan de kook. Serveer de pannenkoeken met de warme appel en rozijnen en garneer met een flinke snuf kaneel.

Ben jij al in de ban van het tijgernotenmeel? Of moet je er nog een beetje aan wennen? Ik ben benieuwd! Laat vooral je vragen en reacties achter bij de comments onder dit bericht of via social media.

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Pannenkoeken van Kastanjemeel met Warme Kruidige PeerPannenkoeken van Kastanjemeel met Warme Kruidige Peer Havermout met Appel en KaneelHeerlijke havermout met appel en kaneel Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei)Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei) Gebakken Havermout met Banaan en BosbessenGebakken Havermout met Banaan en Bosbessen

Filed Under: Pannenkoeken, Suikervrij Ontbijten, Vegan Tagged With: appel, arrowroot, chufameel, crepes, kaneel, kokosmelk, pannenkoeken, rozijnen, tijgernotenmeel, vegan, zout

Previous Post: « Hormoonbalans Maca Smoothie met Frambozen
Next Post: Cashew Kokos Havermout Ontbijtje: Creamy & Dreamy »

Reader Interactions

Stop jouw strijd met eten: download de gratis training en hoe je breekt met eetbuien, overeten en emotie eten! 

Comments

  1. Diana says

    5 april 2017 at 8:50 am

    Ze smaakten heerlijk. Dee eerste waren stukjes geworden bij het omdraaien. De tweede maakte ik dan ook kleiner, maar ook die sneuvelden.

    • Saskia says

      5 april 2017 at 5:00 pm

      Oh, wat vreemd zeg. Daar had ik totaal geen last van. Misschien heb je net een andere versie van het tijgernotenmeel? Een extra eitje volgende keer?

Primary Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, kookboekauteur en mindset coach. Ik help zelfbewuste vrouwen breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Lees verder

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Makkelijk zoeken

  • Baby & Peuter
  • Blog
    • Eetdagboeken & Voorbeeldmenu's
    • Reviews
    • Tips & Tricks
  • Brood & Crackers
  • Desserts
  • Feestinspiratie
  • Gezonde Salades
  • Hoofdgerechten
  • Soepen
  • Suikervrij drinken
  • Suikervrij Lunchen
  • Suikervrij Ontbijten
    • Gebakken Havermout
    • Pannenkoeken
  • Suikervrije Tussendoortjes
    • Bliss Balls
    • Cake & Bananenbrood
    • Koekjes
    • Muffins
    • Repen
  • Vegan

Copyright © 2019 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
close

Download de gratis online training "Af van eetbuien & emotie eten"

x
Blij Suikervrij maakt gebruik van suikervrije cookies! vertel me meer.