Jaimy van Jaimy’s Kitchen leerde ik kennen via Instagram, en inmiddels volgen we elkaar al een flink aantal maanden. Ze maakt graag ontzettend lekkere en gezonde recepten. De nadruk ligt daarbij doorgaans op hartige recepten, en haar foto’s zijn altijd prachtig kleurrijk. Ik vroeg haar of ze ook een zoet taartrecept wilde delen deze maand, en daar moest ze even over nadenken. Uiteindelijk kwam ze met deze mooie pannenkoekentaart. Een leuk creatief idee wat ontzettend goed bij haar past!
Hoi lieve volgers van Blij Suikervrij!
“Ik ben Jaimy en jullie kunnen mij kennen van mijn foodblog Jaimy’s Kitchen en bijbehorende instagram account. Mijn passie voor alles wat met food te maken heeft is enorm groot. Hoe dit begonnen is? In India! In 2010, als 22-jarige meid vertrok ik voor bijna 4 maanden naar India om daar stage te lopen. Dit was zó te gek dat ik in 2011 wederom voor een dikke 4 maanden naar India verhuisde. Alle geuren, kleuren en smaken vond ik onwijs interessant en ik wilde zoveel mogelijk van alle gerechten, specerijen en eetgewoonten weten. Eenmaal terug ben ik niet meer uit de keuken weg te denken.
Gezonde recepten hebben toch de overhand op Jaimy’s Kitchen, maar er is ook heus weleens een heerlijk minder gezond recept te vinden. Comfort food vind ik dat. Echter, ik houd gewoon van gezonde voedingsmiddelen en recepten, dus vandaar dat hier veel van te vinden is op mijn blog.
Saskia vertelde mij onlangs dat ze een maand lang lekkere taarten wilt delen die vrij van geraffineerde suikers zijn moest ik even goed nadenken. Want, zoveel taarten maak ik helemaal niet! Toen dacht ik aan de pannenkoekentaart die ik gemaakt heb, een iets andere soort taart, maar deze past helemaal bij mij. Dit omdat ik eigenlijk geen enorme zoetekauw ben. Dit is mijn recept voor een feestelijke pannenkoekentaart!”
Jaimy’s Pannenkoekentaart
Ingrediënten:
- 150 gr boekweitmeel (gewoon meel kan ook!)
- 150 zelfrijzend bakmeel
- 500 ml (plantaardige) melk
- 1 tot 2 eieren
- 1,5 tl kokosbloesemsuiker
- snuf zout
Mijn topping:
- 1 banaan
- 2 el moerbeien
- 1 el goji bessen
- ahornsiroop (of yacon siroop), zoveel als jij lekker vindt
Instructies
- Meng de ingrediënten voor het beslag goed samen tot een gladde massa.
- Neem een klontje boter en laat dit in een warme pan smelten. Neem een soeplepel met het beslag en voeg dit in de pan. Wanneer je bubbeltjes ziet ontstaan in de bovenkant, is het tijd om de pannenkoek om te draaien.
- Bak de pannenkoek nu ook goudbruin aan de andere kant. Herhaal deze stappen tot het beslag op is. Vergeet niet telkens wat boter toe te voegen, zodat de pannenkoeken goudbruin worden en niet aan de pan blijven kleven.
- Wanneer de pannenkoeken gebakken zijn, maak je er een stapel van en garneer je deze met de door jou gekozen toppings.
Maken jullie ook graag pannenkoekentorens?
Dan vindt je hier meer lekkere recepten voor extreem lekkere pannenkoekjes… 😉