• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Choco Chip Pannenkoekjes van Amandelmeel

15 oktober 2016

Chocolate Chip Pannenkoekjes van Amandelmeel

Afgelopen weekend bakte ik pannenkoekjes met amandelmeel én haver, en ze waren zo lekker fluffy en perfect goudbruin. We deden er ook nog flink wat cacao nibs in, wat zorgde voor een soort chocolate chip feeling. Vandaar dat ik besloot dit vernieuwde recept voor pannenkoekjes van amandelmeel met jullie te delen!

Ik maakte namelijk al eerder soortgelijke pannenkoekjes, maar dat was een variant met alleen maar amandelmeel. Lekker waren deze ook, met zelfgemaakte frambozensaus! Maar deze vernieuwde versie is dus net ietsje anders. Wij gaan dit recept in ieder geval vaker gebruiken… En aangezien we deze site ooit begonnen zijn met het idee dat we dan altijd al onze favoriete recepten konden terugvinden, hoort deze vernieuwde variant ook weer thuis op de lijst fijne ontbijtjes! Inmiddels zijn we ruim 3 jaar (!) verder en ben ik blij om jullie lezers ook telkens weer te inspireren om lekker, maar toch ook gezond te koken en bakken. Maken jullie ook nog geregeld pannenkoeken?

Oh ja, en vergeef me. Onderstaande foto is inderdaad iets bewogen. Het is ook niet makkelijk om even snel kiekjes van je bord te maken als alle mannen thuis al ongeduldig klaar zitten voor het ontbijt… 😉 #mylife

Chocolate Chip Pannenkoekjes van Amandelmeel

Chocolate Chip Pannenkoekjes van Amandelmeel

voor 12 pannenkoekjes

  • 80 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 2 grote rijpe bananen (of 3 kleintjes)
  • 2 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 theelepel speculaas- of koekkruiden
  • 1 eetlepel cacao nibs
  • 1 snufje Himalaya zout
  • optioneel ter garnering: wat moerbeien, een scheutje bruine rijststroop of yaconsiroop (Laat dit laatste weg als je helemaal voor suikervrij wilt gaan. Je kunt ook eventueel zelf deze frambozensaus maken om erbij te serveren.)
  • kokosolie, om in te bakken

Meng in een keukenmachine of blender de amandelmeel, havermout, bananen, eieren, amandelmelk, speculaaskruiden en zout. Roer dan met de hand de cacao nibs erdoor.

Verwarm dan een eetlepel kokosolie in een grote koekenpan en schep hierin 3-4 hoopjes van het beslag. Bak de pannenkoekjes op laag- tot middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin. Ga door totdat het beslag op is.

Maak dan mooie torentjes met de pannenkoekjes van amandelmeel. Garneer naar smaak/wens!

Fijn weekend!

Ik ben benieuwd of de pannenkoekjes van amandelmeel bij jouw gezin ook zo in de smaak vallen. Laat je je reactie achter bij de comments? Ik vind het ook altijd tof om jullie creaties voorbij te zien komen op social media. Gebruik dan #blijsuikervrij of tag mij @blijsuikervrij.nl.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Chocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeienChocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeien Amandelmeel Pannenkoeken met FrambozensausAmandelmeel Pannenkoeken met Frambozensaus De allerbeste Havermout Pannenkoekjes met BanaanDe allerbeste havermout pannenkoekjes Havermout Wortel Pannenkoekjes met RozijnenHavermout Wortel Pannenkoekjes met Rozijnen

Categorie: Pannenkoeken, Suikervrij Ontbijten Tags: amandelen, amandelmeel, banaan, cacao nibs, eieren, haver, havermout, pannenkoekjes van amandelmeel, speculaaskruiden, zout

Vorig bericht: « Snelle Wokmaaltijd met Omelet
Volgend bericht: Bietjes en Zwarte Rijst Salade »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Vera zegt

    25 maart 2017 om 8:52 am

    Vanmorgen deze pannenkoekjes gemaakt en ze vielen, ook bij man en dochter, in de smaak. Ik was er wel lang mee bezig bij gebrek aan een keukenmachine en een rampzalige blender. Met de staafmixer uiteindelijk toch gelukt

    • Saskia zegt

      25 maart 2017 om 3:19 pm

      Oei, dat klinkt als een flink karwei, inderdaad! Wel fijn dat het dan uiteindelijk gelukt is (anders voelt dat harde werk ook zo voor niks…). Goed om te horen dat de pannenkoekjes in de smaak vielen!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact