• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Quinoa Ontbijtje met Perzik & Bruine Rijst Amazake

22 augustus 2017

Quinoa Ontbijtje met Perzik & Bruine Rijst Amazake

Een quinoa ontbijtje gemaakt met ongezoete amandelmelk kun je zeer makkelijk een tikkeltje zoeter maken. Namelijk met zoet zomers fruit en een lepeltje bruine rijst amazake. Dan krijg je een ultiem lauwwarm zomer-ontbijtje waar je buik blij van wordt.  Want zo voeg je meteen wat goede bacteriën toe aan je kommetje! Een erg goede afwisseling op een havermoutje.

Ik schreef al eerder deze week over wat amazake precies is, en in hoeverre het een goede suikervervanger is. Dit kun je hier allemaal teruglezen. Vandaag deel ik dus een eerste receptje met amazake. Heb je dit nu niet in huis? Dan kun je uiteraard ook de amazake weglaten en de quinoa bereiden in een zoetere plantaardige melk, denk bijvoorbeeld aan een rijst/kokosmelk, een lijnzaad drink of een havermelk. Deze zijn van nature al iets zoeter, waardoor je de amazake qua smaak niet zult missen. Uiteraard krijg je dan niet al die goed bacteriën binnen! 😉

Ik deelde voor de liefhebbers al eerder een vergelijkbaar quinoa ontbijt, namelijk met kaki-fruit en granaatappel.

Quinoa Ontbijtje met Perzik & Bruine Rijst Amazake

Quinoa Ontbijtje met Perzik & Bruine Rijst Amazake

per persoon

  • 100 gram witte quinoa
  • 250 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje vanillepoeder
  • 120 ml water
  • 1 rijpe perzik
  • 1 eetlepel bruine rijst amazake, te koop in de natuurwinkel of online
  • ter garnering: aardbeien, chiazaad

Instructies

  1. Doe de quinoa, samen met de amandelmelk, kaneel, vanillepoeder en water in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat het geheel pruttelen, totdat het geheel een pap heeft gevormd en de quinoa goed gaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Blijf regelmatig roeren, zodat het geheel niet aanbrand.
  2. Hak vervolgens de perzik in stukjes (leg eventueel een paar schijfjes apart voor de garnering), en roer deze door de pap, samen met de bruine rijst amazake.
  3. Schep het ontbijt in een kommetje en garneer de kom naar smaak met wat aardbeien en chiazaadjes.

Wil je een nog sneller ontbijtje? Kook dan alvast de avond van tevoren de quinoa voor. Ik doe dit bijvoorbeeld als ik ‘s avonds een avondmaaltijd met quinoa maak. Dan kook ik wat extra en hoef ik deze de volgende ochtend alleen nog maar even op te warmen. Uiteraard hoef je dan minder vocht toe te voegen, omdat de gekookte quinoa geen vocht meer opneemt.

Geniet ervan!

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Kerst Quinoa Ontbijt met Kaki FruitQuinoa Ontbijt met Kaki Fruit & Granaatappel Bircher Muesli à la Gwyneth PaltrowBircher Muesli à la Gwyneth Ananas Chiapudding met Munt & VanilleAnanas Chiapudding met Munt & Vanille Chia & Cashewnoten Ontbijt met BosbessenChia & Cashewnoten Ontbijt met Bosbessen

Categorie: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: aardbeien, amandelmelk, amazake, bruine rijst amazake, chiazaad, crackers met chiazaad, ontbijten met quinoa, perzik, quinoa, quinoa ontbijt, quinoa pap, vegan

Vorig bericht: « Blij Suikervij ontdekt: Een weekendje Gent
Volgend bericht: Gepocheerde Kip Salade met Gegrilde Groenten »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Petra zegt

    22 augustus 2017 om 2:32 pm

    Hi Saskia, ben erg benieuwd naar de smaak en
    heb een potje gekocht. Nu zag ik dat je het binnen 3
    dagen moet consumeren in verband met bederf.
    Zou je een gedeelte kunnen invriezen denk je?

    Groet Petra

    • Saskia zegt

      29 augustus 2017 om 8:04 am

      Oei, dat zou ik echt niet weten. Dat zou je even aan de fabrikant moeten vragen.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact