• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Roze Havermout Ontbijt met Aardbei en Banaan

24 december 2015

De feestdagen komen er alweer aan! Een tijd van mooie familiedagen en extra tijd voor de liefsten om je heen. Ook voor ons, gelukkig!

Nu onze kleine man z’n eerste verjaardag heeft gevierd geniet hij volop mee en eet hij net als wij een flinke portie havermout in de ochtend. Hij smult er telkens weer van! Ik moet eerlijk zeggen dat we al met havermout zijn begonnen, toen de arts van het consultatiebureau ons de zogenaamde 4-granen pap van Bambix aanbeveelde. Schrikbarend wat sommige fabrikanten aan de pre-fab babypap durven toe te voegen!  Ik kook sindsdien bijna iedere week een pan vol havermout en mix dit met vers fruit uit het seizoen. De porties bewaar ik vervolgens in de vriezer, en zo staat er sindsdien altijd binnen een paar minuten een ontbijtje voor hem op tafel. Ideaal!

In het weekend of zo met de feestdagen is er echter ook ruimte voor variatie en creativiteit in de keuken! Deze mooie roze gebakken havermout is heerlijk fruitig en dus ook ideaal voor de kleintjes! En lekker makkelijk om te maken! Als je de rest van de (feest)dag verwacht niet al te gezond te eten, is de start van de dag extra belangrijk. Beginnen met een goede portie haver en fruit zorgt ervoor dat je al flink wat essentiële vitamines binnen hebt!

Roze Havermout Ontbijt met Aardbei en Banaan

voor 3-4 personen

  • 1 cup havermout
  • optioneel: een eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 doosje aardbeien (uit de diepvries)
  • 2 kleine of 1,5 grote (rijpe) bananen
  • 1 handje rozijnen
  • 120 ml amandelmelk
  • een flink handje walnoten (voor de allerkleinsten moet je deze mogelijk weglaten!)
  • 1 eetlepel kaneel

Verwarm de oven vast voor op 190°C. Doe de havermout in een grote mengkom en giet er kokend water over (zodat de havermout net onder water staat). Terwijl de havermout het water opzuigt, hak de bananen in plakjes en hak de walnoten grof.

Als de havermout zacht is geworden (na ongeveer 5-10 minuutjes) voeg dan de bananen, aardbeien, rozijnen, walnoten, amandelmelk en kaneel en optioneel een eetlepel lijnzaad toe (bewaar wat plakjes banaan en walnootjes om er later overheen te strooien).

Schep het mengsel dan in een kleine ovenschaal. Zorg dat het mengsel evenredig verdeelt is. Het makkelijkst is dit met de onderkant van de lepel te doen. Strooi dan de resterende plakjes banaan en walnoten erover.

Bak de havermout gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant licht bruin kleurt.

Eet smakelijk & Merry Christmas!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Gebakken Havermout met Banaan en BosbessenGebakken Havermout met Banaan en Bosbessen Zomerse Half-baked Oats met Nectarine & BosbessenZomerse Half-baked Oats met Nectarine & Bosbessen Havermout met Kokosmelk & BanaanHavermout met Kokosmelk & Banaan Felroze Smoothie Bowl, ontbijten met groenten en fruitFelroze Smoothie Bowl

Categorie: Gebakken Havermout, Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: aardbei, amandelmelk, banaan, havermout, lijnzaad, vegan

Vorig bericht: « Zomers Stamppotje met Kipgehakt Balletjes
Volgend bericht: Aziatische linzensalade met groene groenten »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Minke zegt

    5 juni 2016 om 11:54 am

    De smaak is heerlijk! Al zag het er bij mij wel iets anders uit… Het bleef een beetje een papje. Misschien had ik het langer in de oven moeten laten staan? Al zag de bovenkant er wel mooi uit.

    Sowieso erg leuk om de recepten van jouw blog uit te proberen! Ik word er helemaal enthousiast van.

    • Saskia zegt

      5 juni 2016 om 12:12 pm

      Hallo Minke, ik denk dat hij dan nog net iets langer in de oven had gekund. De baktijd kan wel wat verschillen per oven. Even controleren kan met een satéprikkertje, als deze er schoon uit komt, is hij van binnen goed stevig gebakken. Fijn om te horen dat je enthousiast wordt van de recepten! Bak- en kook ze!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact