Als je nou toch aan de slag bent gegaan met het maken van die kokosmelk kefir, dan vraag je je misschien af hoe je deze het beste kunt nuttigen. Drink je er gewoon een glas van of een paar slokjes? Het beste wat je kunt doen met kefir, is het gebruik hiervan langzaam opbouwen. Dan kunnen je darmen een beetje wennen aan die boost goede bacteriën! Ik verwerk de kokosmelk kefir daarom graag in een fruitige smoothiebowl. Gecombineerd met wat goede vetten, om de suikerpiek van het fruit wat te vertragen. Vandaag deel ik een lekker recept idee met je!
En als je fan bent van kokos, dan is dit recept helemaal de bom. Want ik gebruik naast de zelfgemaakte kefir van kokosmelk, ook kokosschaafsel en kokosolie in de kom. Als topping, maak ik het daarnaast graag af met wat kokosflakes!
Smoothiebowl met bramen en kokosmelk kefir
per persoon
- 80-100 ml zelfgemaakte kokosmelk kefir (afhankelijk van hoe dik je de smoothie wilt hebben!), je vindt het recept hier
- 1 rijpe banaan
- een handje bramen (uit de diepvries)
- 1 el kokosolie
- 1 el kokosschaafsel
- 1 tl macapoeder (dit is optioneel, maar een fijn ingredient als je van superfoods houdt die je lichaam iets extra’s kunnen geven! Ik gebruik maca voornamelijk omdat het goed kan zijn voor je hormoonbalans)
- toppings, naar keuze: ik gebruikte chiazaad, gepofte quinoa en kokosflakes.
Pureer alle ingredienten tot een gladde smoothie, en schenk deze in een kommetje. Garneer met toppings naar wens.
Je kunt de smoothie uiteraard ook aanlengen met wat extra plantaardige melk, of extra kokosmelk kefir, en deze drinken uit een glas. Langzaam eten, en kauwen op je smoothie, is echter bewezen beter voor jouw bloedsuikerspiegel.
Ik ben benieuwd wat jullie favoriete recepten zijn met kefir? Laat vooral jouw tips achter onder dit artikel.
Liefs,
Saskia
Geef een reactie