Als ik alleen maar met fruit zou ontbijten, dan heb ik de rest van de ochtend honger. Toch spreekt zoet zomerfruit me altijd aan op de vroege ochtend. Daarom maak ik steeds vaker een smoothiebowl. Je verstopt er allerlei superfoods in, en in dit geval een beetje havermout en je buikje is rond en voor de rest van de ochtend goed gevoed. Ik maakte dit keer een breakfast smoothiebowl met verse abrikozen. Benieuwd wat er allemaal in ging?
Ik voegde in ieder geval twee van mijn favoriete superfoods toe: macapoeder en gepelde hennepzaadjes. Niet vanwege hun smaak, want die verdwijnt volledig in deze kom vol fruit. Maar vanwege hun voedingswaarde. Hennepzaadjes bevatten alle benodigde aminozuren (eiwitten, dus!) die we als mens nodig hebben. Ook bevat het omega 3, 6 en 9 in de ideale verhoudingen. Hier lees je nog meer over dit superzaadje.
Macapoeder gebruik ik graag vanwege de hormoon-regulerende werking. (Je vind het o.a. ook terug in deze Avocado Smoothiebowl, lichtgroene Griekse yoghurt & Mango smoothie, of deze Hormoonbalans Smoothie). Het zit ook boordevol vitaminen en mineralen en ik voel me er lekker fit en energiek door. Ik kon het niet laten om ook wat verse kokos op de smoothiebowl te strooien, voor een lekkere knapperige bite! Zo ontstaat een lekker zomers ontbijt!
Breakfast Smoothiebowl met Verse Abrikozen & Havermout
per persoon
- 5 verse abrikozen
- 125 ml havermelk (ongezoet)
- 1 banaan
- 2 eetlepels havermout
- 1 theelepel macapoeder
- 2 theelepels hennepzaad, gepeld
- toppings: verse kokos, verse bosbessen
Ontpit de abrikozen. Meng ze in de blender op hoge snelheid met de havermelk, banaan, havermout, maca en 1 theelepel hennepzaad. Schenk de smoothie dan in een kom en garneer hem o.a. met de andere theelepel hennepzaad, de bosbessen en verse kokos.
Tips! Eet de smoothiebowl langzaam, met een lepel. 🙂 Als de verse abrikozen niet te vinden zijn, kun je ze uiteraard vervangen door pruimen, nectarines of perziken. Elk steenfruit werkt, wat dat betreft. En wil je liever een groene smoothiebowl om meteen ook wat bladgroen binnen te krijgen? Voeg dan vooral een handje spinazie toe aan dit recept. Dat is ook erg lekker!
Ga jij aan de slag met deze smoothiebowl met verse abrikozen? Dan ben ik benieuwd of deze in de smaak valt! Laat vooral je reactie achter bij de comments onder dit artikel, of via de sociale media! Wat zijn jouw favoriete superfoods?
Waarom wordt de havermout niet eerst 12-24 uur voorgeweekt? ‘Rauwe’ haver(-mout) bevat immers fytinezuur dat de opname van belangrijke mineralen blokkeert.
Dat kan inderdaad, mocht je dat zelf fijner vinden. Ik doe het in dit geval niet, puur voor de snelheid. Ook door het weken van de havermout schijnt het fytinezuur niet volledig te verdwijnen. Men zegt ook wel dat het negatieve effect van het fytinezuur in de praktijk meevalt. Ik eet mijn havermoutpap altijd wel “overnight”. Maar dan eet je er net iets meer van! 🙂