• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Fluffy Volkoren Speltmeel, Yoghurt & Citroen Pannenkoeken

21 mei 2017

Fluffy Volkoren Speltmeel, Yoghurt & Citroen Pannenkoeken

Dit recept is gemaakt door de opper-pannenkoekenbakker in ons huis: mijn man Rick. Op zo’n heerlijke zondagochtend waarop ik mag uitslapen en hij met onze peuter de keuken in stapt om een ontbijtje te bereiden. Het waren dit keer American pancakes van speltmeel, want hij had zin in “iets anders”. Overduidelijke geïnspireerd door het netje biologische citroenen op het aanrecht, maakte hij deze fluffy volkoren speltmeel, Griekse yoghurt en citroen pannenkoeken!

En omdat de kilo bosbessen nog niet op was, garneerden we de pancakes met de lekkerste besjes, wat kokosflakes (die vliegen er ook doorheen in ons huis!) en een flinke scheut yacon siroop. Luxe die we ons écht niet iedere ochtend veroorloven, hoor. 😉 The verdict? Lekkere frisse en luchtige pannenkoekjes met behoorlijk wat eiwitten. Best ideaal op zo’n zondag waarop er ook nog wat gesport gaat worden…

Frisse Citroen Pannenkoekjes van Speltmeel

Fluffy Volkoren Speltmeel, Yoghurt & Citroen Pannenkoeken

voor 3 à 4 personen

  • 350 ml Griekse yoghurt
  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 4 eieren
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 flinke theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel suikervrije vanillepoeder
  • snufje (Himalaya) zout
  • kokosolie, om in te bakken
  • ter garnering: bosbessen, kokosflakes en yacon siroop (of alternatieve zoetstof naar wens)

Meng in een kom de eieren, Griekse yoghurt, speltmeel, het sap en de rasp van een halve citroen, de baking soda, vanillepoeder en snuf zout. Blijf roeren tot je een goed gemengd redelijk dik, maar glad beslag hebt.

Verwarm dan in een grote koekenpan een eetlepel kokosolie. Schep 3 à 4 hoopjes van het beslag in de pan en bak op laag vuur totdat de ene kant goed goudbruin is gebakken. Schep de pancakes dan voorzichtig om met een spatel.  Ga door tot het beslag op is.

Lekker met wat vers fruit (bosbessen!), kokosflakes en yacon siroop.

Tip! Probeer de pannenkoekjes niet te snel op hoog vuur te bakken, dan worden ze nooit mooi luchtig. Zet dus vooral lekker de muziek aan, neem een slokje thee en bak lekker rustig door! 😉

Fijn van speltmeel pannenkoeken? Maak dan ook eens mijn “Hollandse” speltpannenkoeken (lekker met schijfjes appel, of hartig met kaas), of creëer deze tropische ananas pancakes. Je kunt ook een kijkje nemen bij alle pannenkoekrecepten. Zoals je ziet is dat een favoriet weekendontbijtje in huize Blij Suikervrij!

Ga jij ook aan de slag met deze zingy citroen pannenkoeken? Ik ben benieuwd of ze in de smaak vallen!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Ananas Pannenkoeken, suikervrijAnanas Pannenkoeken van Speltmeel Havermout Pancakes met Spelt en BanaanHavermout Pancakes met Spelt en Banaan Chocolate Chip Pannenkoekjes van AmandelmeelChoco Chip Pannenkoekjes van Amandelmeel Pannenkoeken met Sinaasappel & Vanille van rogge en amandelmeelPannenkoeken met Sinaasappel & Vanille

Categorie: Pannenkoeken, Suikervrij Ontbijten Tags: american pancakes, baking soda, citroen pannenkoeken, citroen pannenkoekjes, eieren, fris, griekse yoghurt, pancakes, vanillepoeder, yoghurt, zout

Vorig bericht: « Suikervrije Chocoladepasta met Avocado
Volgend bericht: Kikkererwtenpasta met Gegrilde Groene Asperges »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Jacolien zegt

    31 mei 2017 om 9:27 am

    Heerlijk van smaak.. Beslag was iets te dun waardoor ik geen mooie ronde hoopjes krijg en lastig was met draaien wel waren ze goed luchtig

    • Saskia zegt

      1 juni 2017 om 8:52 am

      Oei, klinkt alsof er net ietsje meer speltmeel in moest. Wel fijn dat ze toch gesmaakt hebben!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact