Het is weekend! En dan mag er wel weer eens wat lekkers op tafel verschijnen, toch? Wat dacht je van deze suikervrije chocoladepasta met avocado? Hij is helemaal vrij van geraffineerde suikers en gezoet met verse dadels! Eigenlijk net zoals deze geweldige chocolade hummus. Echter maken we deze pasta extra smeuïg met avocado’s. Lekker op je pannenkoeken, of op een zelfgemaakt broodje of crackertje.
Ik gebruikte sappige dadels van de Plus, uit een kartonnen doosje. Deze bevatten voldoende vocht, en hoef je dus niet vooraf te weken. Zijn je dadels erg droog, zet ze dan eerst even een half uurtje in een bakje water en laat ze voor gebruik goed uitlekken. Gebruik een écht goed rijpe avocado voor dit recept, en bewaar de chocoladepasta niet langer dan 1 à 2 dagen. Hij is vers het lekkerst, want vanwege de avocado kan hij ietsje verkleuren in de koelkast. Alles wat je nodig hebt is een keukenmachine (foodprocessor) of een sterke blender en een paar minuten tijd.
Geen zin om brood of crackers te gebruiken, maar de combinatie spreekt je wel aan? Maak dan eens deze lekkere cacao truffels met avocado als zoete snack of traktatie.
Suikervrije Chocoladepasta met Avocado & Verse Dadels
voor een klein potje vol
- 1 rijpe avocado
- 40 gram verse dadels, ontpit
- snufje zeezout
- 1/4 theelepel suikervrije vanillepoeder
- 15 gram rauwe cacaopoeder
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit, en meng dit samen met de andere ingrediënten in een foodprocessor of blender. Laat de machine goed draaien totdat je een mooie gladde pasta hebt. That’s it!
Ik serveerde de chocoladepasta op de foto’s op dit zoete aardappel meerzaden bonkje!
Laat het genieten beginnen. Ik wens jullie allemaal een superfijn weekend! En ga je aan de slag met deze chocoladepasta, en ontdek je een goddelijke combinatie? Ik hoor het graag!