• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Scones met Bosbessen

12 april 2016

Suikervrije scones met Bosbessen

Een heerlijk, feestelijk ontbijtje op tafel zetten in het weekend? Of genieten van een goede high-tea? Dat doe je natuurlijk met scones! Het idee voor deze kleine broodjes komt oorspronkelijk uit Schotland. En alhoewel mijn versie nog maar weinig van doen heeft met het oorspronkelijke recept, zijn ze wel ideaal om volgens oude tradities te besmeren met clotted cream en jam. Maar omdat wij blij suikervrij zijn, gaan we allereerst voor lekkere zoete, maar suikervrije scones. Serveer ze vervolgens met goede roomboter of zelfgemaakte bosbessen chia jam. Dat wordt ongegeneerd smullen!

Ze staan binnen 35 minuten op tafel, en warm zijn de suikervrije scones uiteraard het lekkerst! Ook kun je ze trouwens prima meenemen als tussendoortje en zo uit de hand eten. Lekker praktisch dus, voor op kantoor! De scones zijn gezoet met bananen en bosbessen. Hoe rijper je bananen, hoe zoeter de scones dus worden. Overigens zou je de bosbessen ook kunnen vervangen door ander zoet fruit, zoals aardbeitjes of appels. Denk out-of-the-box, het werkt vast!

Suikervrije scones met Bosbessen

Suikervrije Scones met Bosbessen

Voor 8 scones

  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 2 kleine rijpe bananen
  • 2 theelepels baking soda
  • 2 eetlepels appel cider azijn
  • een flinke snuf kaneel
  • een snuf Himalaya zout
  • een flinke hand verse bosbessen
  • 2 eetlepels amandelschaafsel (om te garneren)

Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Meng in de keukenmachine het speltmeel, de baking soda, kaneel, zout en 2 rijpe bananen. Voeg als laatste de appel cider azijn toe. Laat de machine even goed draaien tot een plakkerig deeg vormt.

Doe wat speltmeel op je handen en kneed voorzichtig de bosbessen erdoor. Leg de deegbal dan op een met bakpapiertje, en druk deze plat zodat een mooie ronde vorm ontstaat. Snijd het deeg alvast in 8 punten, dan kun je de scones straks makkelijk losbreken als ze gaar zijn. Strooi als laatste het amandelschaafsel erover, en druk dit een beetje vast in het deeg.

Schuif het bakpapiertje dan op een rooster en plaats deze in het midden van je oven. Bak de scones lichtbruin en gaar in ongeveer 25 minuten.

Enjoy!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Gebakken Havermout met Banaan en BosbessenGebakken Havermout met Banaan en Bosbessen Vegan Cinnamon Buns: Koffiebroodjes van Speltmeel & BanaanVegan Cinnamon Buns: Koffiebroodjes van Speltmeel Zomerse Half-baked Oats met Nectarine & BosbessenZomerse Half-baked Oats met Nectarine & Bosbessen Default ThumbnailRoze Havermout Ontbijt met Aardbei en Banaan

Categorie: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: amandelschaafsel, appel cider azijn, baking soda, banaan, bosbessen, himalaya zout, vegan, volkoren speltmeel

Vorig bericht: « Zelfgebakken Lijnzaad Brood zonder Gist
Volgend bericht: Volkoren Couscous Salade met Kurkuma Tofu »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. tamara zegt

    2 mei 2016 om 10:48 am

    Ik weet niet wat het is, maar baking soda vind ik zo chemisch klinken.
    Hier wordt namelijk ook wel eens mee schoongemaakt las ik…
    Kan je het ook vervangen door bijv. bakpoeder?
    Bedankt en leuke site!!

    • Saskia zegt

      2 mei 2016 om 8:27 pm

      Hahaha, en dat terwijl baking soda zo’n puur en onbewerkt product is… 😉 Nee hoor, ik kan het me voorstellen. Iedereen zo z’n favoriete ingrediënten. Je kunt de baking soda en appel cider azijn vervangen door bakpoeder!

  2. jasper zegt

    30 mei 2016 om 12:43 am

    kan je het ook met een ander soort meel doen en zonder bananen? want ben nogal gevoelig aan banaan en gluten

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact