• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Vanille & Speculaas Havermout Pannenkoeken

13 december 2013

Vanille & Speculaas Havermout Pannenkoeken met Zelfgemaakte Dadelsaus

Ja, ik heb al eerder een suikervrij pannenkoekenrecept gedeeld, maar ook deze havermout pannenkoeken met vanille en speculaas zijn overheerlijk! De geur van vanille en speculaas komt je al tijdens het bakken tegemoet… Daar worden wij blij van! Ja, Sinterklaas mag dan het land uit zijn, de speculaaskruiden kijken me nog steeds vanuit het keukenkastje tegemoet… Ach, what the heck!

Rick bakte deze pannenkoekjes op een zaterdagochtend, en wat was het smullen… Voor een zoete kick maakte ik een dadelsausje, en een aantal van de pannenkoekjes bakten we met cacao nibs. Cacao nibs worden gemaakt van rauwe cacaobonen, en in tegenstelling tot reguliere cacaopoeder of chocola, zijn cacao nibs ongeraffineerd. Dit betekent volledig zuivel- en suikervrij! Ze hebben een intens pure cacaosmaak en hier moet je maar net van houden. Mijn man moest er eventjes aan wennen! Het mooie aan cacao nibs is dat ze vol voedingstoffen zitten. Denk onder andere aan ijzer, chroom, anandamide, theobromine, mangaan, zink, koper, vitamine C, omega-6 vetzuren, trytofaan en serotonine… Yes, over superfood gesproken!

Maar goed, terug naar de overheerlijke pannenkoeken. Ook zonder cacao nibs zijn ze overigens verrukkelijk. Ik maakte een sausje van verse dadels, voor wat extra zoet en smeuïgheid.

Vanille & Speculaas Havermout Pannenkoeken

voor 2-4 personen

  • 150 gram havermout
  • 100 ml (suikervrije) sojamelk (of amandelmelk)
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel suikervrij vanille-extract (te koop bij de natuurwinkel)
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • kokosolie, om in te bakken
  • optioneel: cacao nibs, Medjool dadels (voor sausje)

In een mengkom, meng de havermout met 100 ml sojamelk en 100 ml water. Voeg de eieren, het vanille extract en de speculaaskruiden toe en roer alles tot een beslag. Zet het beslag vervolgens een half uurtje opzij om te rusten. (voeg optioneel een flinke lepel cacao nibs toe aan het beslag.

Zet vervolgens een grote koekenpan op het vuur en verhit hierin wat kokosolie. Schep twee of drie kleine bergjes in de pan, om kleine pannenkoekjes te bakken. Draai de pannenkoekjes om als er bovenop de pannenkoekjes bubbeltjes komen. Bak vervolgens de andere kant mooi goudbruin.

Serveer de pannenkoekjes als een stapeltje op het bord met wat vers fruit en eventueel wat dadelsaus voor een extra zoetje.

Voor de dadelsaus

Laat  een paar Medjool dadels met een scheut water in hoge snelheid draaien in een keukenmachine. Voeg water toe als je de saus te dik vind, en een extra dadel indien de saus te waterig wordt. Easy peasy!

En nu snel lekker smullen!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout Pancakes met Spelt en BanaanHavermout Pancakes met Spelt en Banaan De allerbeste Havermout Pannenkoekjes met BanaanDe allerbeste havermout pannenkoekjes Chocolate Chip Pannenkoekjes van AmandelmeelChoco Chip Pannenkoekjes van Amandelmeel Havermout Pannenkoeken met Peer & GemberHavermout Pannenkoeken met Peer & Gember

Categorie: Pannenkoeken, Suikervrij Ontbijten Tags: dadelsaus, eieren, havermout, havermout pannenkoeken, sojamelk, speculaaskruiden, vanille, zelfgemaakte dadelsaus

Vorig bericht: « Herstellende Choco Proteïne Smoothie
Volgend bericht: Spelt Bulgur met Feta, Granaatappel en Komkommer »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact