• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei)

11 juni 2017

Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei)

Nog meer pannenkoeken, Saskia? Ja, wij bakken ze bijna ieder weekend wel. Maar telkens net ietsje anders, dan gaan ze nooit vervelen. En of je ook havermout pannenkoekjes zonder ei kunt bakken vroeg iemand me laatst? Jawel hoor! Deze vegan havermout pannenkoeken bakte ik met banaan en amandelpasta. Yes! Een recept met maar 3 ingrediënten. Je maakt dus nu ook een makkelijk, perfect ontbijtje voor iedereen met een bepaalde voedselallergie of een vegan eetpatroon.

Als je kiest voor glutenvrije havermout, maak je deze pancakes namelijk ook nog eens glutenvrij. Ik gebruik havermout die ik zelf maal tot havermeel. Dit is stukken goedkoper dan een zak havermeel kopen. Maar, mocht je dit recept nog sneller willen bereiden, dan kun je uiteraard ook havermeel gebruiken.

Oe, wat waren ze smullen. Maak voor iedereen een lekkere stapel, en beleg deze met vers fruit uit het seizoen (wij hadden helaas alleen nog bananen in huis, oeps! Tijd voor boodschappen…) en voor de echte zoetekauwen met een lepeltje yacon siroop.

Perfect voor een fijne zoete start van het weekend!

En dan hup, door naar de sportschool. Want nu hebben we energie voor 10, toch? 🙂

Vegan Havermout Pannenkoeken met Banaan & Amandelpasta

Vegan Havermout Pannenkoeken met Banaan & Amandelpasta

per persoon, voor 4 kleine pancakes

  • 1/2 rijpe banaan (bewaar de rest optioneel als topping)
  • 40 gram havermout
  • 1 eetlepel amandelpasta
  • kokosolie, om in te bakken

In een foodprocessor of koffiemolentje, maal de havermout tot havermeel. Meng dit vervolgens goed met de banaan en de amandelpasta (ik stop altijd voor de snelheid gewoon alles in de foodprocessor).

Verwarm dan een ruime koekenpan met een lepeltje kokosolie. Schep het beslagje in 4 hoopjes in de pan. Bak de vegan havermout pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Serveer ze met fruit naar keuze en optioneel een lepeltje zoet (zoals yacon siroop) naar smaak.

Ben jij ook zo’n fanatieke pannenkoekenbakker? Dan ben ik wel benieuwd naar jouw favoriete recept! Laat je me weten of deze vegan versie ook in de smaak valt?

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Pannenkoeken van Kastanjemeel met Warme Kruidige PeerPannenkoeken van Kastanjemeel met Warme Kruidige Peer De allerbeste Havermout Pannenkoekjes met BanaanDe allerbeste havermout pannenkoekjes Pannenkoeken van Tijgernotenmeel met warme AppelPannenkoeken van Tijgernotenmeel met warme Appel Chocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeienChocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeien

Categorie: Pannenkoeken, Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: amandelpasta, banaan, glutenvrij, havermeel, havermout, havermout pannenkoeken, havermout pannenkoekjes, ontbijt, ontbijtje, pannenkoekjes, suikervrij, vegan, vegan pancakes, weekend, yacon siroop, zonder ei

Vorig bericht: « Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)
Volgend bericht: Spelt Salade met Kikkererwten & Feta »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Paulien zegt

    17 juni 2017 om 5:50 pm

    Kun je de pannekoekjes ook met notenpasta doen, inplaats van Amandelpasta door het beslag?

    Lijken me heerlijk..

    • Saskia zegt

      18 juni 2017 om 4:30 pm

      Ja hoor, of met pindakaas. Net wat je lekker vindt!

  2. Edith zegt

    17 juni 2017 om 8:20 pm

    Lekker, eerst dacht ik dat het droog ging zijn maar nee hoor, was heel lekker

  3. Jacolien zegt

    8 december 2017 om 6:42 am

    Fijne pannenkoek voor als je op een werkdag ook eens zin heb aan pannenkoeken deze zijn mooi snel klaar en lekker

  4. sier zegt

    28 januari 2018 om 6:02 pm

    hoi, hoeveel gram is het in havermeel aub ?
    ik heb geen havermout en of molen maar als ik 40 gram meel neem gaat er iets mis lol.
    alvast dank.

    • Wendy zegt

      29 mei 2018 om 9:16 am

      Hier ben ik ook benieuwd naar!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact