• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Volkoren Spelt Pannenkoeken (Basis Recept!)

6 mei 2016

Volkoren Spelt Pannenkoeken, Speltpannenkoeken met Appel & Kaneel

Dit is een perfect basisrecept! Super simpel, en makkelijk zelf te “personaliseren”. Je kunt deze spelt pannenkoeken gebruiken als wraps, en vullen met een lekkere hartige vulling. Maak ze ouderwets met wat gesmolten (geiten)kaas, bijvoorbeeld. Of pimp ze met in dunne plakken gesneden appels en wat kanneel. Erg lekker! Als de die partjes meteen in het beslag drukt tijdens het bakken, worden ze ook lekker zacht en geven ze een zoete smaak aan je pancake.

In standaard pannenkoekenbeslag wordt vaak gebruik gemaakt van bloem. Best jammer eigenlijk, omdat alle vezeltjes daar uit zijn gehaald (bloem is immers meel zonder de vliesjes/vezels). Dit maakt ook dat tarwebloem een vrij hoge de glycemische index heeft. Hier lees je daar meer over. Vandaar dat ik zelf steeds vaker kies voor een volkoren graan als basis. En stiekem is dat net zo lekker!

Volkoren speltmeel

Spelt is steeds makkelijker verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten. Omdat mensen op zoek zijn naar alternatieven voor het veelgebruikte tarwe, is spelt ontzettend in opkomst. Niet gek, want het blijkt makkelijker verteerbaar te zijn, bevat iets minder gluten en is vaak veel minder bewerkt!

Speltmeel is niet geheel glutenvrij. Als je liever glutenvrije pannenkoeken maakt, kun je bijvoorbeeld boekweitmeel gebruiken. De specifieke smaak van boekweit vindt echter niet iedereen lekker, de smaak van spelt is wat neutraler.

Volkoren Spelt Pannenkoeken, Speltpannenkoeken met Appel & Kaneel

Volkoren Spelt Pannenkoeken

voor 4-5 grote pannenkoeken

  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 2 eieren
  • 350 ml (ongezoete) amandelmelk of havermelk
  • een snufje (himalaya) zeezout
  • kokosolie of roomboter, om in te bakken
Instructies
  1. In een mengkom, meng alle ingrediënten (behalve de kokosolie) goed met een garde. (Voeg optioneel wat extra amandelmelk toe, als het beslag nog te dik is.) Dan is het pannenkoekenbeslag klaar!
  2. Verwarm een theelepeltje kokosolie in een koekenpan, schep een grote opscheplepel van het beslag in de pan en beweeg de pan goed heen en weer om het beslag uit de spreiden over de gehele oppervlakte van de pan. Bak de pannenkoek vervolgens aan beide kanten goudbruin.
  3. Ga zo door tot het beslag helemaal op is.

Tip: Voeg ook eens wat dunne schijfjes appel toe, zodra je het beslag in de pan giet. En garneer jouw speltpannenkoek vervolgens met kaneel. Een favorietje!

Lekker simpel, toch? Ik ben benieuwd hoe jullie deze spelt pannenkoeken het liefst beleggen!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Pannenkoeken met Sinaasappel & Vanille van rogge en amandelmeelPannenkoeken met Sinaasappel & Vanille Havermout Wortel Pannenkoekjes met RozijnenHavermout Wortel Pannenkoekjes met Rozijnen Havermout Pannenkoeken met Cacao & RozijntjesHavermout Pannenkoeken met Cacao & Rozijntjes Chocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeienChocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeien

Categorie: Pannenkoeken, Suikervrij Ontbijten Tags: amandelmelk, eieren, himalaya zout, spelt pannenkoeken, speltpannenkoeken, volkoren speltmeel

Vorig bericht: « Suikervrije Muffins met Aardbeien & Havermout
Volgend bericht: Perfecte Peutermaaltijd #1: Kleurrijke groenten & Bonen »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact