• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Yoghurt Aardbeien Ontbijt Cake van Spelt & Havermout

21 juni 2017

Yoghurt Aardbeien Ontbijt Cake van Spelt & Havermout

Let’s mix it up! Want altijd pannenkoeken als ontbijt is ook maar zo eentonig! Ik maakte afgelopen weekend daarom een overheerlijke ontbijt cake met Griekse yoghurt, en zoete Hollandse aardbeien. Daar kan ik zo van genieten. Wat is de zomer toch heerlijk met al dat verse fruit! Het beste snoep wat er bestaat, als je het mij vraagt.

Daarbij moet ik wel zeggen: als je het mij nu vraagt. 😉 Vroeger at ik ook liever, dropjes, snoepjes, zoete koekjes en cakejes. Maar inmiddels maak je mij ook gewoon gelukkig met een flinke bak bosbessen, een bord verse aardbeien. Rijpe perziken in mijn havermout. Zomerfruit. De zon op je bord. Genoeg om al mijn zin in zoet te stillen, zonder die flinke dosis glucosestroop.

Tulband Cake, Ontbijt, met Aardbeien, Griekse yoghurt, Havermout en Speltmeel

Deze cake maakte ik op een zaterdagmorgen. Met een kop thee zaten we geduldig te wachten totdat deze gloeiend heet de oven uit kwam. We sneden allemaal een flinke plak af, en serveerden de cake met wat extra yoghurt en vers fruit. Heerlijk. Wil je de Griekse yoghurt vanwege allergieën liever vervangen door kokosyoghurt, geitenyoghurt of sojayoghurt, dan kan dat uiteraard. Deze zijn echter wel iets vloeibaarder. Dus voeg hiervan dan iets minder toe, anders is je beslagje te dun.

Meer lekkere ontbijtinspiratie, vind je hier.

Serveersuggestie: Ontbijt Cake met Aardbeien, Griekse yoghurt

Yoghurt Aardbeien Ontbijt Cake van Spelt & Havermout

voor één siliconen tulband vorm of kleine cakevorm, ongeveer 6 personen

  • 210 g speltmeel
  • 50 g havermout
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • snufje (Himalaya) zout
  • 1 grote rijpe banaan (gewogen 140 gram)
  • 3 eieren (M)
  • 250 g (of 240 ml) Griekse yoghurt
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 flinke hand moerbeien
  • 125 g verse aardbeien
  • kokosolie, om de bakvorm in te vetten
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in een kom speltmeel, havermout, baking soda, vanille en zout.
  3. Prak de banaan fijn en meng deze in een andere kom met de eieren, yoghurt, en sap van 1/2 limoen.
  4. Voeg dan de natte ingrediënten bij de droge.
  5. Roer de moerbeien erdoor.
  6. Hak de aardbeien in kleine stukje en voeg deze als laatste toe aan het beslag.
  7. Vet de bakvorm in met kokosolie en schep het beslag erin.
  8. Bak de ontbijt cake af in ongeveer 35-40 minuten.

Eet smakelijk!

Ik ben benieuwd wie van jullie er aan de slag gaan met deze yoghurt aardbeien ontbijt cake! Laten jullie me weten of hij in de smaak valt?

Liefs,

Saskia

 

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Griekse Yoghurt Muffins met Courgette & HavermoutGriekse Yoghurt Muffins met Courgette & Havermout Mueslibrood met Boekweitmeel, Kastanjemeel en Spelt. Zelf maken, zonder broodbakmachine!Mueslibrood met Boekweitmeel & Rozijntjes Fluffy Volkoren Speltmeel, Yoghurt & Citroen PannenkoekenFluffy Volkoren Speltmeel, Yoghurt & Citroen Pannenkoeken Chocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeienChocolade pannenkoeken met amandeleiwit & aardbeien

Categorie: Suikervrij Ontbijten Tags: aardbeien, banaan, eieren, griekse yoghurt, havermout, Hollandse aardbeien, moerbeien, ontbijt cake, ontbijtcake, speltmeel, tulband, vanillepoeder, yoghurt

Vorig bericht: « Vegan Koekjes van Kamut & Volkoren Rijstmeel
Volgend bericht: Overheerlijk Banaan, Pistache & Perzik IJs »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Kyra zegt

    22 juni 2017 om 2:25 pm

    Heerlijk!
    Zou bijna denken dat het ongezond is…

  2. B zegt

    24 juni 2017 om 10:37 am

    Ik heb hem nu in de oven staan met abrikozen en aalbessen bij gebrek aan moerbeien en aardbeien. Benieuwd hoe het uitpakt!

  3. Gepke zegt

    29 juni 2017 om 9:34 am

    Heerlijk! Gemaakt met frambozen uit de tuin! 10 minuutjes langer bakken, ook vanwege de geitenyoghurt. Wat een goed begin van de dag! Smullen.

    • Saskia zegt

      3 juli 2017 om 8:21 am

      Klinkt goed, Gepke! 🙂 Fijn dat het lekker was!

  4. jacolien zegt

    1 juli 2017 om 11:39 am

    Heerlijk! Ipv moerbeien heb ik rozijnen gebruikt. Met yoghurt, aardbeien en frambozen ernaast smaakte erg goed. Cake was wel wat ingestort.

  5. Cindy zegt

    7 augustus 2017 om 9:39 am

    De smaak was goed en ik vind het idee van een gezonde ontbijtcake geweldig :). Alleen bleef de binnenkant vloeibaar… wellicht door het ‘te los kloppen’ van de yoghurt in het beslag?

    • Saskia zegt

      8 augustus 2017 om 2:06 pm

      Iets langer bakken kan soms ook uitmaken, de oventijd kan per oven verschillen. Als de bovenkant al te donker is kun je hem afdekken met aluminiumfolie en nog even een paar minuutjes terugzetten in de oven. Of de cake van binnen helemaal gaar is, check ik altijd even met een satéprikkertje. 🙂

  6. Didi zegt

    20 oktober 2017 om 9:53 pm

    Nou, mijn eerste baksel met aquafaba ipv eieren! En sojayoghurt. Roan vond het heel leuk om te helpen, hopelijk is hij lekker morgenochtend 🙂 Abrikozen ipv moerbeien, frambozen uit de vriezer ipv aardbeien. Dank voor het recept! X

    • Didi zegt

      20 oktober 2017 om 9:54 pm

      Ik bedoel de cake ipv Roan (lekker morgenochtend), hihi.

      • Saskia zegt

        23 oktober 2017 om 12:30 pm

        Hahahaha, die snapte ik! En, was hij lekker? 🙂

    • Saskia zegt

      23 oktober 2017 om 12:31 pm

      Wat leuk, met aquafaba! Dat wil ik ook nog steeds eens proberen. Wat heb jij voor verhoudingen aangehouden wat betreft de ei/aquafaba swap?

  7. Natasha zegt

    13 mei 2018 om 2:44 pm

    Cake staat in de oven, maar eh, moet cake niet meteen gaan rijzen? Maak me zorgen, maar ik hoop vast te voorbarig. Staat er 10 minuten in… heb i.p.v. backing soda 2,5 thl wijnsteenbakpoeder gebruikt. Dat las ik ergens op jouw site qua vervanging en hoeveelheid. Als dat nou maar goed gaat….

    • Saskia zegt

      13 mei 2018 om 2:52 pm

      Oei, hier reageert de baking soda met de yoghurt voor de rijzing, ik denk dat het resultaat met bakpoeder dus wel echt anders zal zijn, helaas.

  8. Hassink zegt

    23 september 2018 om 6:08 pm

    Ik ben helemaal happy met blijsuikervrij.nl. Echter ben ik op zoek naar een suikervrije Griekse yoghurt, kun je me vertellen waar ik deze kan halen en welk merk dit is? Ik koop altijd Jalna Greek Yoghurt, maar deze is niet in NL te verkrijgen, dus nu heb ik een nieuwe favoriet nodig. Ik hoor het graag.

    • Saskia zegt

      24 september 2018 om 5:43 pm

      Ik haal het gewoon in de grote ronde emmertjes van 1 kg. Allerlei (eigen) merken, zijn gewoon suikervrij. Kies wel de variant met 10% vet!

  9. Moniek zegt

    1 juni 2019 om 8:00 am

    Bij gebrek aan… De helft van de ingrediënten… Heb ik griekse yoghurt 2% vet gebruikt, een deel havermeel IPV speltmeel, aangevuld met een deel kokosmeel.
    Moerbeien vervangen door gehakte hazelnoten

    En ik moet zeggen, hij smaakt nog prima!

    Ik zal hem ook nog eens volgens recept maken.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact