• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Onze favoriete supersnelle cinnamon granola uit de pan!

13 januari 2018 10 Reacties

Snelle cinnamon granola uit de pan!

Het duurt even voordat een nieuwe gewoonte in slijt… Ik weet daar als psycholoog zijnde helaas alles van :). Het lukte ons maar niet om een zelfgemaakte granola, onderdeel te laten uitmaken van onze ontbijt-routines. En ik ontdekte recentelijk waarom: granola maken uit de oven is gewoon niet echt mijn ding. Daarom maak ik, of maakt mijn man Rick, de laatste weken regelmatig deze supersnelle cinnamon granola uit de pan. En ja… die prijkt inmiddels in de top 3 van ons favorietenlijstje met gezonde ontbijtjes!

Onze top 3 ontbijtjes?

Wat er verder in de top 3 staat? Ehm, havermoutjes! Yes. Dat is nummer 1. Die maken we al jarenlang. En pannenkoekjes natuurlijk. Die maken we regelmatig in het weekend. Maar dat had je vast al ontdekt als je de lijst met ontbijtrecepten bekijkt. 😉

Groene smoothies vind ik ook heerlijk, maar die drink ik stiekem steeds vaker als tussendoortje (na het sporten, bijvoorbeeld). In de winter vind ik het niks op de vroege ochtend!

En nu dus ook makkelijke granola!

Als je granola, of good-old-fashioned cruesli, zelf  maakt, kun je kiezen of, en hoeveel, zoetmiddelen je eraan toevoegt. Je kunt dit zelfs langzaam afbouwen. Ideaal dus.

Je combineert het met kokos yoghurt (ik vind die van Abbot Kinneys heerlijk, en deze is suikervrij), met  ongezoete soja-yoghurt (ietsje goedkoper), met Griekse yoghurt (de favoriet van onze peuter!) of gewoon met een plantaardige melk (mijn man is geen fan van yoghurt en eet de granola dus gewoon met havermelk of volkoren rijstmelk).

Je maakt deze granola natuurlijk met de noten en zaden die jij lekker vindt. Wij maken hem meestal zo! Met gepofte quinoa voor de luchtigheid, hennepzaadjes en lijnzaad voor de essentiële eiwitten en vetten, en een flinke snuf kaneel om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend lekker!

Snelle cinnamon granola uit de pan!

Snelle Cinnamon Granola uit de Pan

voor ongeveer 4 porties

  • 1-2 el kokosolie
  • 50 gram gemengde noten
  • 8 eetlepels gepofte quinoa (dit koop ik zelf bij de Plus of AH)
  • 4 eetlepels kokosflakes
  • 150 gram havermout
  • 1 el Ceylon kaneel
  • optioneel: 1 eetlepel yaconsiroop (ik gebruik deze), of een andere laag glycemische zoetmaker naar keuze
  • 4 eetlepels hennepzaad, gepeld
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • optioneel: een handje rozijntjes (of moerbeien, in stukjes gehakte gedroogde vijgen of abrikozen)

Instructies

  1. Hak de noten fijn.
  2. Verhit een koekenpan met kokosolie op het vuur en bak de noten, gepofte quinoa en kokosflakes ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg dan de havermout en kaneel toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg dan de optionele zoetmaker toe en draai het vuur laag. Bak nog ongeveer 2 minuutjes. (Je wilt geroosterde havermout, maar geen verbrande havermout!)
  4. Haal dan de pan van het vuur en voeg de hennepzaadjes, lijnzaad en eventueel wat gedroogd fruit toe.
  5. Schep het geheel goed om, en schep de granola dan op je yoghurt (of in je plantaardige melk).

Wij serveren de cinnamon granola ook graag met wat vers fruit zoals stukjes rijpe peer of schijfjes banaan.

Ik maakte eerder zelf granola uit de oven; zoals deze appelmoes granola, en chocolade & boekweit granola. Ideetjes genoeg dus!

Maak jij ook weleens zelf granola uit de pan?

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout Wortel Pannenkoekjes met RozijnenHavermout Wortel Pannenkoekjes met Rozijnen Glutenvrije Granola van Boekweit & QuinoaGlutenvrije Granola van Boekweit & Quinoa Griekse Yoghurt Muffins met Courgette & HavermoutGriekse Yoghurt Muffins met Courgette & Havermout Makkelijke Havermout met Perzik & HennepzaadMakkelijke Havermout met Perzik & Hennepzaad

Categorie: Baby & Peuter, Suikervrij Ontbijten Tags: ceylon kaneel, cruesli, gepofte quinoa, granola, granola uit de pan, havermout, hennepzaad, kaneel, koekepan, kokos yoghurt, kokosflakes, lijnzaad, makkelijk, noten, ontbijt, ontbijtrecepten, plantaardige melk, rozijnen, snelle granola, suikervrij ontbijt, yacon siroop, yoghurt

Vorig bericht: « Spinazie Salade met Peer, Walnoten & Moerbeien
Volgend bericht: Rauwe Brownies met Walnoten & Chiazaad »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. karin zegt

    13 januari 2018 om 4:00 pm

    Wat goed! Al die recepten voor potten vol vind ik niks. Ben de enige die het eet en heb een maagverkleining. Wist trouwens niet dat er in hennepzaad zoveel eiwitten zaten!

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      13 januari 2018 om 9:39 pm

      Jaaa, hennepzaadjes zijn echt een powerhouse wat dat betreft. Ze bevatten alle essentiële aminozuren die ons lijf nodig heeft, en ze zitten ook nog eens boordevol goede vetten!

      Beantwoorden
  2. Ada zegt

    13 januari 2018 om 7:14 pm

    Kende het nog niet. Ontbijt nu meestal havermout. Ga dit ook proberen thanks

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      13 januari 2018 om 9:38 pm

      Geen dank! Leuk Ada, dat je de granola gaat proberen! 🙂

      Beantwoorden
  3. Wietske zegt

    16 januari 2018 om 12:28 am

    Granola maken staat al heel lang op mijn to-do lijst maar het komt er nooit van..
    Zo in de pan, lijkt me wel wat. Dank voor het delen van je granola-recept.

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      16 januari 2018 om 9:09 am

      Geen dank Wietske! 🙂 Geniet ervan!

      Beantwoorden
  4. Lie zegt

    22 januari 2018 om 4:24 pm

    Leuk recept! Zou het nog enkele dagen te bewaren zijn?

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      23 januari 2018 om 4:45 pm

      Ja hoor, goed luchtdicht afgesloten is het zo’n 4-5 dagen te bewaren. Daarna is het significant minder knapperig. 🙂

      Beantwoorden
  5. Caroline zegt

    5 april 2019 om 11:29 am

    Ik eet nu een aantal weken zoveel mogelijk suikervrij, maar ik blijf het zo minimaal gezoet niet lekker vinden. Ik kan er nog niet aan wennen. Voor mij is zoet fruit erbij dus een must.

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      9 april 2019 om 9:50 am

      Prima, toch? Niets mis met lekker wat fruit erbij!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact