Deze hartige muffins van amandelmeel zitten boordevol groenten. Dat maakt ze ideaal om mee te geven in de lunchtrommel, of mee te brengen naar een picknick of partijtje. Je bakt ze simpelweg van tevoren af, en ze blijven ook buiten de koelkast wel een paar uurtjes goed. Ik heb in deze versie gebruik gemaakt van wortel, kastanje champignons en zongedroogde tomaatjes. Met wat oregano krijgen ze zo een Italiaans tintje. Maar maak ze ook eens met wat andere groenten en laat je kinderen meebepalen.
Doperwtjes, courgette, of zelfs boerenkool: je kan het er allemaal in verstoppen. Met wat lekkere gesmolten geitenkaas bovenop is het een feestelijke traktatie die stiekem vol vitamines zit. Zijn je kindjes al wat ouder, dan kun je er ook lekkere gehakte noten bovenop leggen! Ik maakte deze muffins van amandelmeel, waardoor ze glutenvrij zijn en vol goede vetten zitten! Het is weer eens iets anders dan een oude vertrouwde boterham mee naar school.
Op zoek naar meer leuke recepten voor baby’s en peuters?
Hartige Muffins van Amandelmeel met Groenten
voor 9 muffins
- 3 eieren
- 75 gram roomboter (of kokosolie)
- 2 kastanje champignons, in fijn stukjes gehakt
- 70 gram geraspte wortel
- 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
- 50 gram geraspte geitenkaas + een handje voor bovenop
- 175 gram amandelmeel
- 1 theelepel baking soda (baksoda)
- 1/2 theelepel himalaya zout
- 1 theelepel gedroogde oregano
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt dan de boter of kokosolie in een pannetje. Meng de gesmolten boter met de eieren, zout, oregano en baking soda. Meng dit even goed door en mix dan het amandelmeel erdoor. Schep als laatste alle groenten en de geitenkaas erdoor.
Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes en schep hierin een flink hoeveelheid van het mengsel. Verdeel het beslag goed over de vormpjes. Strooi nog een klein beetje geitenkaas over de muffins. Zet deze dan midden in de voorverwarmde oven en bak ze gaar in 30-35 minuten.
Welke groente laat jij jouw kindje proeven in deze muffins? Laat de kinderen vooral ook meehelpen met het maken van de muffins, als ze hiervoor oud genoeg zijn. Dan wordt de kans dat ze ze gaan proeven des te groter!
Super receptje, dat maak ik deze week voor ons tweetjes!
Leuk, laat je weten hoe ze smaakten?
Speltmeel ipv amandelmerl kan het?
Speltmeel is iets droger. Even goed aanvoelen of het beslag voor je gevoel vochtig genoeg is. En dan gewoon proberen! 😉
Kan het zonder de kaas?
Ja hoor, ik zou een snufje extra zout toevoegen als je de kaas weglaat. Bak ze!
bedankt, nog 1 vraag, meestal is 150 amandelgram meel voldoende op 3 eieren, hier niet? Ik had laatst cakejes en daar moest 150 gram in en dan nog wel 50 kokosmeel.
Bedankt