• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Hartige Muffins van Amandelmeel met Groenten

16 november 2016

Hartige Muffins van Amandelmeel met Groenten

Deze hartige muffins van amandelmeel zitten boordevol groenten. Dat maakt ze ideaal om mee te geven in de lunchtrommel, of mee te brengen naar een picknick of partijtje. Je bakt ze simpelweg van tevoren af, en ze blijven ook buiten de koelkast wel een paar uurtjes goed. Ik heb in deze versie gebruik gemaakt van wortel, kastanje champignons en zongedroogde tomaatjes. Met wat oregano krijgen ze zo een Italiaans tintje. Maar maak ze ook eens met wat andere groenten en laat je kinderen meebepalen.

Doperwtjes, courgette, of zelfs boerenkool: je kan het er allemaal in verstoppen. Met wat lekkere gesmolten geitenkaas bovenop is het een feestelijke traktatie die stiekem vol vitamines zit. Zijn je kindjes al wat ouder, dan kun je er ook lekkere gehakte noten bovenop leggen! Ik maakte deze muffins van amandelmeel, waardoor ze glutenvrij zijn en vol goede vetten zitten! Het is weer eens iets anders dan een oude vertrouwde boterham mee naar school.

Op zoek naar meer leuke recepten voor baby’s en peuters?

Hartige Muffins van Amandelmeel met Groenten

Hartige Muffins van Amandelmeel met Groenten

voor 9 muffins

  • 3 eieren
  • 75 gram roomboter (of kokosolie)
  • 2 kastanje champignons, in fijn stukjes gehakt
  • 70 gram geraspte wortel
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram geraspte geitenkaas + een handje voor bovenop
  • 175 gram amandelmeel
  • 1 theelepel baking soda (baksoda)
  • 1/2 theelepel himalaya zout
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt dan de boter of kokosolie in een pannetje. Meng de gesmolten boter met de eieren, zout, oregano en baking soda. Meng dit even goed door en mix dan het amandelmeel erdoor. Schep als laatste alle groenten en de geitenkaas erdoor.

Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes en schep hierin een flink hoeveelheid van het mengsel. Verdeel het beslag goed over de vormpjes. Strooi nog een klein beetje geitenkaas over de muffins. Zet deze dan midden in de voorverwarmde oven en bak ze gaar in 30-35 minuten.

Welke groente laat jij jouw kindje proeven in deze muffins? Laat de kinderen vooral ook meehelpen met het maken van de muffins, als ze hiervoor oud genoeg zijn. Dan wordt de kans dat ze ze gaan proeven des te groter!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
319Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije Kruidnootjes met Dadels & RozijnenSuikervrije Kruidnootjes met Dadels & Rozijnen Griekse Yoghurt Muffins met Courgette & HavermoutGriekse Yoghurt Muffins met Courgette & Havermout Suikerbewuste Chocoladetaart met Bietjes & Yoghurt FrostingSuikerbewuste Chocoladetaart met Bietjes & Yoghurt Frosting Havermout muffins met appelpuree en speculaaskruidenHavermout muffins met appelpuree en speculaaskruiden

Categorie: Baby & Peuter, Feestinspiratie, Muffins, Suikervrije Tussendoortjes Tags: amandelmeel, champignons, eieren, geitenkaas, hartige muffins, kidsproof, kokosolie, muffins met groenten, muffins met wortel, muffins van amandelmeel, oregano, peuters, roomboter, wortelen, zongedroogde tomaatjes

Vorig bericht: « Warme Chocolademelk met Dadels en Hazelnootmelk
Volgend bericht: Proefhelden Monster Smoothie met Mango en Kokos »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. patricia zegt

    21 november 2016 om 9:03 pm

    Super receptje, dat maak ik deze week voor ons tweetjes!

    • Saskia zegt

      22 november 2016 om 9:26 am

      Leuk, laat je weten hoe ze smaakten?

  2. Maxarie zegt

    4 maart 2017 om 9:17 am

    Speltmeel ipv amandelmerl kan het?

    • Saskia zegt

      4 maart 2017 om 3:02 pm

      Speltmeel is iets droger. Even goed aanvoelen of het beslag voor je gevoel vochtig genoeg is. En dan gewoon proberen! 😉

  3. maartje zegt

    14 november 2017 om 1:45 pm

    Kan het zonder de kaas?

    • Saskia zegt

      18 november 2017 om 7:58 pm

      Ja hoor, ik zou een snufje extra zout toevoegen als je de kaas weglaat. Bak ze!

      • maartje zegt

        20 november 2017 om 12:13 pm

        bedankt, nog 1 vraag, meestal is 150 amandelgram meel voldoende op 3 eieren, hier niet? Ik had laatst cakejes en daar moest 150 gram in en dan nog wel 50 kokosmeel.

        Bedankt

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact