Hoe je meer groenten naar binnen tovert bij je kinderen? Kies voor groenten verstopt in een heel vriendelijk jasje! Zoals deze maiskoekjes, waarbij de mais, selderij en bosuitjes er samen uitzien als een vrolijk pannenkoekje. Ideaal! Je kindje eet hem zo uit het knuistje, en jij bakt ze in een handomdraai.
Uiteraard koos ik ervoor om in deze maïskoekjes gebruik te maken van speltbloem. Dit bevat net iets meer voedingswaarde dan gewone witte bloem. De maïskoekjes waren zoet en toch ook fris tegelijk! Je denkt misschien als je het beslagmengsel maakt, dat de koekjes vast lastig te bakken zijn… althans, dat dacht ik meteen… maar dat valt echt alles mee! Je bakt ze gemakkelijk aan beide zijden goudbruin. Het is een feestelijke peuterlunch of een perfect onderdeel van een avondmaaltijd!
Maiskoekjes met Selderij
voor ongeveer 14 maiskoekjes
- 1 ei
- 150 ml ongezoete amandelmelk (of gewone melk, als je dit gebruikt)
- 100 gram speltbloem
- 1 blik mais (van 300 gram)
- 2 bosuitjes
- een flinke hand selderij
- 1/2 theelepel himalaya zout
- kokosolie, om in te bakken
Meng het ei met de melk en het zout. Mix dan beetje bij beetje met een garde de speltbloem erdoor en mix het tot een glad beslag.
Spoel de mais goed af, en laat het even kort uitlekken. Hak ondertussen de bosui en selderij fijn. Roer dan de mais, selderij en bosui door het beslag.
Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin een eetlepel kokosolie. Schep dan 3 of 4 bergjes in de pan, en strijk deze een beetje glad. Zorg voor een diameter van ongeveer 5 cm. Bak de koekjes 2 minuten aan beide kanten, totdat ze mooi goudbruin kleuren.
Je kunt de maiskoekjes ook een paar dagen bewaren in de koelkast, zodat je altijd een gezonde hap omhanden hebt. Ze zijn warm uiteraard het lekkerst!