• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Maiskoekjes met Selderij

18 november 2016

Maiskoekjes met Selderij

Hoe je meer groenten naar binnen tovert bij je kinderen? Kies voor groenten verstopt in een heel vriendelijk jasje! Zoals deze maiskoekjes, waarbij de mais, selderij en bosuitjes er samen uitzien als een vrolijk pannenkoekje. Ideaal! Je kindje eet hem zo uit het knuistje, en jij bakt ze in een handomdraai. 

Uiteraard koos ik ervoor om in deze maïskoekjes gebruik te maken van speltbloem. Dit bevat net iets meer voedingswaarde dan gewone witte bloem. De maïskoekjes waren zoet en toch ook fris tegelijk! Je denkt misschien als je het beslagmengsel maakt, dat de koekjes vast lastig te bakken zijn… althans, dat dacht ik meteen… maar dat valt echt alles mee! Je bakt ze gemakkelijk aan beide zijden goudbruin. Het is een feestelijke peuterlunch of een perfect onderdeel van een avondmaaltijd!

Maiskoekjes met Selderij

voor ongeveer 14 maiskoekjes

  • 1 ei
  • 150 ml ongezoete amandelmelk (of gewone melk, als je dit gebruikt)
  • 100 gram speltbloem
  • 1 blik mais (van 300 gram)
  • 2 bosuitjes
  • een flinke hand selderij
  • 1/2 theelepel himalaya zout
  • kokosolie, om in te bakken

Meng het ei met de melk en het zout. Mix dan beetje bij beetje met een garde de speltbloem erdoor en mix het tot een glad beslag.

Spoel de mais goed af, en laat het even kort uitlekken. Hak ondertussen de bosui en selderij fijn. Roer dan de mais, selderij en bosui door het beslag.

Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin een eetlepel kokosolie. Schep dan 3 of 4 bergjes in de pan, en strijk deze een beetje glad. Zorg voor een diameter van ongeveer 5 cm. Bak de koekjes 2 minuten aan beide kanten, totdat ze mooi goudbruin kleuren.

Je kunt de maiskoekjes ook een paar dagen bewaren in de koelkast, zodat je altijd een gezonde hap omhanden hebt. Ze zijn warm uiteraard het lekkerst!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Zilvervliesrijst Salade met Ei (Perfecte Peutermaaltijd #7)Zilvervliesrijst Salade met Ei (Perfecte Peutermaaltijd #7) Griekse Yoghurt Muffins met Courgette & HavermoutGriekse Yoghurt Muffins met Courgette & Havermout Simpele Gado Gado, Perfecte peutermaaltijd #9Simpele Gado Gado, Perfecte peutermaaltijd #9 Hartige Muffins van Amandelmeel met GroentenHartige Muffins van Amandelmeel met Groenten

Categorie: Baby & Peuter Tags: bosui, ei, kidsproof, lente-ui, maaltijd voor peuter, mais, maïskoekjes, peutervriendelijk, selderij, speltbloem

Vorig bericht: « Proefhelden Monster Smoothie met Mango en Kokos
Volgend bericht: Suikervrije Kruidnootjes met Dadels & Rozijnen »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact