• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Pastaschotel met Bloemkool & Kaas, Peutermaaltijd #6

14 december 2016

Pastaschotel met Bloemkool & Kaas, Peutermaaltijd #6

Deze pastaschotel met bloemkool en kaas, is een soort gezondere variant op de ouderwetse macaroni & cheese! Van deze ovenmaaltijd schepte mijn 2 jaar oude peuter niet één keer, maar drie keer extra op. De bloemkool zit goed verstopt en alles wat je peuter treft is de bekende volkoren penne in een super romige saus. Lekker! Maar goed, dit is niet dé gezondste maaltijd ooit: hij bevat immers nog steeds best wat kaas. Gelukkig wordt een deel van de kaas in deze pastaschotel vervangen door bloemkool. Dat maakt de maaltijd rijk aan zowel calcium als vitamine C.

Daarnaast hou ik in de winter wel van stevige kost. Lekker, zo’n grote ovenschotel uit de oven, met een knapperig korstje bovenop. Het geeft je in ieder geval de illusie van een grote schaal comfort food. En daar worden we dan mentaal weer blij van! Uiteraard maakte ik de pastaschotel helemaal from scratch. Geen gekke pakjes of zakjes, geen e-nummers en alleen een hoop volkoren, langzame koolhydraten.

Lekker avondeten voor een peuter, pastaschotel met bloemkool en kaas

Lekker avondeten voor een peuter, pastaschotel met bloemkool en kaas

Pastaschotel met Bloemkool & Kaas, Peutermaaltijd #6

voor 3 personen

  • 250 gram volkoren pasta
  • 1/2 bloemkool
  • 250 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 100 gram geraspte oude kaas (of andere kaas naar keuze)
  • een handje verse peterselie
  • versgemalen peper en Himalaya zout
  • 15 gram roomboter
  • 40 gram kastanjemeel
  • 20 gram Parmezaanse kaas

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Snijd de bloemkool in roosjes en stoom deze beetgaar in een laagje water. Pureer deze dan, samen met de amandelmelk tot een gladde saus. (hiervoor kun je een staafmixer of hittebestendige blender gebruiken.) Meng deze saus, samen met de verse peterselie, de 100 gram geraspte kaas, een klein beetje zout en versgemalen peper door de pasta. Als je kindje nog heel klein is, kun het zout uiteraard ook weglaten.

Schep het geheel dan in een ovenschaal. Smelt de boter in een pannetje, en roer vervolgens de Parmezaanse kaas en het kastanjemeel hierdoor. Verdeel de kruimels van dit mengsel over de pasta, voor een krokante bovenlaag.

Zet de ovenschaal dan in de oven, en bak deze 20-25 minuten tot de bovenkant goed goudbruin is geworden.

Goed blazen voor de kleintjes, want het komt uiteraard heel heet uit de oven! 😉

Ik hoop dat jullie kleintjes ook genieten van de bloemkool verstopt in deze romige pastaschotel. Hier komt hij in ieder geval nog veel vaker op tafel. Ik hou wel van ovenschotels die binnen 15 minuten in de oven staan! Ben je op zoek naar nog meer peuterproof recepten, kijk dan vooral even hier!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Eiwitrijke Risotto van Quinoa & Witte Bonen PureeEiwitrijke Risotto van Quinoa & Witte Bonen Puree Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3Ananas Curry, Perfecte Peutermaaltijd #3 Zilvervliesrijst Salade met Ei (Perfecte Peutermaaltijd #7)Zilvervliesrijst Salade met Ei (Perfecte Peutermaaltijd #7) Romige ovenschotel met kip, perfecte peutermaaltijd #4Romige ovenschotel met kip, perfecte peutermaaltijd #4

Categorie: Baby & Peuter, Hoofdgerechten Tags: amandelmelk, bloemkool, kaas, kastanjemeel, parmezaanse kaas, penne, peterselie, volkoren pasta

Vorig bericht: « Gezonde Havermout & Kurkuma Repen
Volgend bericht: Pompoen Smoothie Bowl met Mandarijntjes »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Rachel zegt

    20 december 2016 om 3:19 pm

    wat grappig om dit te combineren met elkaar (dit ben ik totaal niet gewend) nu ben ik wel erg nieuwsgierig geworden haha!

    • Saskia zegt

      22 december 2016 om 4:14 pm

      Zeker het proberen waard! 😉

  2. Corien zegt

    27 december 2016 om 8:27 pm

    Klinkt heerlijk! Ik heb alleen geen kastanjemeel in huis, kan dit ook met boekweit-, amandel- of havermeel?

    • Saskia zegt

      30 december 2016 om 3:48 pm

      Ja hoor! Amandelmeel lijkt er het meest op. 😉

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact