Een lekkere romige ovenschotel met kip. Dat maakte ik vroeger ook wel, maar dan met allerlei pakjes en zakjes. Inmiddels heb ik wel door dat die niet per se noodzakelijk zijn. Dat we zonder de toegevoegde glucosestroop en maltodextrine kunnen. Dat zelf koken superlekker en gezond is. Vandaar dat ik weer een suikervrije ovenschotel met jullie deel. Een romige, ja ja, met een beetje crème fraiche, maar helemaal zonder toegevoegde rommel. Perfect ook weer voor de kieskeurige peuters, deze romige ovenschotel met kip, paprika en doperwtjes. Want, welke peuter houdt er nu niet van doperwtjes?
Vooruit, die van jou misschien? Maar de kleurrijke paprika biedt voldoende vrolijke keuze uit gezonde groenten. Laat ze maar lekker kiezen of de rode paprika lekkerder is dan de gele of de groene. Volop proeven kan in deze schotel. Daarnaast maakt de romige saus de schotel helemaal af. Lekker ook, met kleine stukjes biologische kip! Je kunt de schotel nog met wat rijst serveren, maar als jouw kindje gedurende de dag voldoende brood, havermout of andere koolhydraten heeft gegeten, is dat niet per se nodig.
Hier vind je meer van mijn recepten recepten voor baby’s en peuters!
Romige ovenschotel met kip, perfecte peutermaaltijd #4
voor 2 volwassenen en 2 kinderen
- 4 biologische kipfilets
- 3 paprika’s, in 3 kleuren
- 2 handjes doperwten (bevroren)
- 2 grote witte uien
- 2 tenen knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
- 125 ml biologische crème fraîche
- 75 gram geraspte geitenkaas
- 1 theelepel suikervrije bouillonpoeder (bijvoorbeeld van Your Organic Nature)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 flinke snuf nootmuskaat
- 2 eetlepels olijfolie
- peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipfilets in blokjes, en hak de ui en knoflook fijn en de paprika in blokjes. Fruit dan de ui aan in een diepe pan of wok, en voeg dan de kip toe. Als de kip rondom is dichtgeschroeid voeg de paprika en doperwtjes toe en bak nog even mee. Schep dit mengsel vast in een grote ovenschaal.
Doe dan de knoflook in de (vieze) wok, en fruit even kort aan. Roer de tomatenblokjes, crème fraiche, bouillonpoeder, Italiaanse kruiden, nootmuskaat en wat peper naar smaak erdoor, en laat de saus eventjes 5 minuten pruttelen. Schep het dan op het mengsel in de ovenschaal en schep het geheel even goed door elkaar.
Schuif dan de ovenschaal in de voorverwarmde oven, en laat het geheel in 15-20 minuten gaar worden. Strooi dan de geitenkaas eroverheen en zet de ovenschaal nog even onder de grill, zodat de kaas goed kan smelten.
Let op: Deze ovenschaal komt uiteraard gloeiend heet uit de oven. Laat het eten even goed afkoelen voor je het aan je peuter serveert. Eet smakelijk allemaal! En ga jij aan de slag met deze ovenschotel met kip? Laat dan vooral je reactie achter bij de comments of deel jouw foto’s op social media met #blijsuikervrij. Daar wordt ik altijd blij van!
Oehh dat ziet er echt heerlijk uit zeg!
Ik ga het zometeen klaarmaken voor mijn man, ons superkieskeurige peutermeisje en mijzelf.
Ik laat je na het eten graag weten hoe het was…..
Dus…..Wordt vervolgd
Oh oh, spannend… En, durfde ze te proeven?
Ze vondt het heerlijk! Vooral ook door de gesmolten kaas. Echt top!
Oh, wat goed! Leuk om te horen, Sylvia!
Ik, mijn partner en de kids (1-4-6) hebben heerlijk gesmikkeld van dit recept. Ik heb de kip weggelaten, 1 paprika, wat extra erwten en een courgette toegevoegd. Een aanrader!!! Bedankt voor het delen 😀
Ik heb een ‘peuter’ van 21 die niet van doperwtjes houdt Ook niet van kaas trouwens, maar ik denk dat ik dit toch eens ga maken.
Hahaha, succes! Misschien krijg je hem dan toch nog eens aan de doperwtjes…
Deze ovenschotel al een paar keer gemaakt, Heerlijk. Ik heb geen peuters maar twee tienerzonen en die smullen er ook van. De eerste keer met rijst, de 2e maal met speltpasta en vanavond heb ik blokjes zoete aardappel toegevoegd (voor dat je de paprika en erwten toevoegt). Echt een heerlijk recept.
Hahaha, mooi. Lekker voor heel jong, een beetje jong, ietsje ouder, en tja oud. 😉
Kun je dan het best de speltpasta van te voren koken voor het de oven in gaat?
Ha Zoë, ik heb de ovenschaal zelf nog niet met speltpasta gemaakt. Maar ik gok dat het beter is met voorgekookte pasta. Ik zou deze dan niet te ver doorkoken, anders wordt het wel erg zacht in de oven.