Dit is natuurlijk geen echte gado gado. Maar, dit recept lijkt er wel een beetje op! Het is één van de favoriete maaltjes van onze zoon en ik kan er zelf ook zo van genieten. Het is een mix van boontjes (sperziebonen, sojaboontjes en kikkererwten), met zilvervliesrijst, ei en zelfgemaakte pindasaus. Uiteraard kun je van alles toevoegen qua groenten, zoals taugé, worteltjes of stukjes komkommer. Eigenlijk is het een ideale maaltijd voor kieskeurige eters, want je kunt een scala aan groenten aanbieden!
Hoe meer verschillende groenten je blijft aanbieden, hoe meer je kind uiteindelijk leert kennen aan kleur, structuur en smaak. Daarom ben ik wel een fan van dit soort maaltijden. Het geeft je de ruimte om te variëren. Maar ik kies er wel altijd voor om wat “bekende” en geliefde groenten op het bord te leggen, zodat ik zeker weet dat mijn kind iets eet. 😉
Overigens is dit ook gewoon een superlekkere maaltijd voor volwassenen. De saus is goddelijk, en een blijvertje in ons huis! (Hier maakten we hem ook al met limoen, en hij smaakt ook lekker bij deze courgette-noedels met tempé)
Simpele Gado Gado (Perfecte peutermaaltijd #9)
voor 3 personen
- 400 g sperziebonen
- 100 g edamame of sojaboontjes, voorgekookt
- 100 g kikkererwten, voorgekookt
- 180 g zilvervliesrijst
- 150 ml kokosmelk
- 3 eieren
voor de pindasaus
- 150 ml volvette kokosmelk
- 2 dobbelsteentjes gember
- 2 teentjes knoflook
- 4 el suikervrije, pure, pindakaas
- 1 el sojasaus of tamari
- 1 el sesamolie
- snuf zout en versgemalen peper
- sap van 1/2 citroen
Instructies
- Snijd de uiteinden van sperziebonen en stoom ze gaar in een stoommandje, of kook ze beetgaar in een pan kokend water.
- Spoel de edamame en kikkererwten af en zet ze even opzij om uit te lekken. Voeg ze de toe aan de pan met sperzieboontjes zodra deze bijna gaar zijn, zodat ze ook even goed kunnen opwarmen.
- Kook ondertussen ook de zilvervliesrijst gaar in een pan met de 150 ml kokosmelk en ruim water en kook de eieren gaar in ongeveer 8 minuten.
- Maak terwijl je wacht de saus, door alle ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer te pureren tot een gladde saus. Warm naar wens op in een steelpannetje.
- Giet dan boontjes, eieren en rijst af en serveer met de pindasaus!
Geniet ervan allemaal!
Ik ontdekte trouwens, dat deze gado gado een dag later ook nog heel lekker is als lunch, mocht je ook een restje overhouden. 😉
Liefs,
Saskia
Wat is volvette kokosmelk?
Ik gebruik altijd de fairtrade uit blik
Hallo Annet, ja dat is inderdaad een volvette variant! Je hebt tegenwoordig ook `light´ kokosmelk, die meer geschikt is om zo te drinken.