• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Sportieve Haver Koekjes met Kikkererwten

6 mei 2017

Sportieve Haver Koekjes met Kikkererwten

Havermout koekjes kunnen altijd en zijn lekker met bijna alles. Vinden jullie ook niet? Ik vind ze ideaal om zelf mee te brengen als tussendoortje, maar ook om aan mijn peuter te geven als snack. Ze zijn namelijk lekker verantwoord! Je kunt er ook wat extra eiwitten in verstoppen. Hier proef je helemaal niks van.  Ik koos er nu bijvoorbeeld voor om de koekjes met kikkererwten te maken. En dat is super simpel! Ik leg je uit hoe het werkt.

Dat bonen goed werken in zoetigheid, hebben jullie hopelijk al ontdekt. Bijvoorbeeld door deze zwarte bonen brownies (gezoet met rozijntjes) te maken, of deze lekkere chocoladepasta van kikkererwten. Maar ook als je niet van de cacao bent, kun je nog steeds bakken met bonen. Ik hield deze koekjes met opzet redelijk “naturel”. Gebruik het recept zoals je wilt als basis, en voeg naar wens nog lekkers toe, zoals noten, zaden, pitten (of cacaopoeder)…

Omdat er geen eieren of geraffineerde suiker in dit recept wordt gebruikt, blijven de koekjes zacht. Dit maakt ze wel vegan (100% plant-based!).

Sportieve Haver Koekjes met Kikkererwten

Sportieve Haver Koekjes met Kikkererwten

Voor ongeveer 7 grote koeken

  • 50 gram havermeel (of fijngemalen havermout)
  • 20 gram havervlokken
  • 100 gram kikkererwten
  • 60 gram Medjool dadels, ontpit
  • 1 rijpe banaan
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel vanillepoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appel azijn

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de Medjool dadels een kwartiertje weken in een kommetje water en giet ze dan af.

Meng in een foodprocessor of blender het havermeel, kikkererwten, de banaan, dadels kaneel en vanillepoeder. Voeg als laatste de baking soda en appel azijn toe. Schep dan met de hand de havervlokken door het beslag.

Schep telkens een hoopje beslag op een met bakpapier bekleed rooster en smeer het uit tot een ronde koek met de achterkant van een lepel. Herhaal tot het beslag op is.

Bak de zachte koeken af in 15-18 minuten.

Ga jij ook aan de slag met deze sportieve haver koekjes met kikkererwten? Let me know! 

Liefs,
Saskia

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
84Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije Koekjes met Wortel & RozijnenSuikervrije Koekjes met Wortel & Rozijnen Zachte Abrikozen KoekjesZachte Abrikozen Koekjes Pindakaas KoekjesVegan Pindakaas Koekjes met Havermout Koekjes van Hazelnoten, Hazelnoten Koekjes, Hazelnoot koekjesFriszoete Limoen & Hazelnoot Koekjes zonder Suiker

Categorie: Baby & Peuter, Koekjes, Vegan Tags: appel azijn, baking soda, dadels, havermout, havervlokken, kaneel, kikkererwten, koekjes met kikkererwten, medjool dadels, vanillepoeder, vegan, zonder ei

Vorig bericht: « Rauwe Broccoli, Pecannoten & Zwarte Linzen Salade
Volgend bericht: Borrelnootjes van Kikkererwten met Paprikasmaak »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Petra zegt

    7 mei 2017 om 12:06 pm

    Yummie, lekker chewy! Thanks

    Hoe kan ik ze t beste bewaren? In de koelkast of toch invriezen.

    Kan ik de banaan bv door pastinaak of pompoen vervangen denk je?

    Groet Petra

    wanneer komt jouw boek?

  2. Petra zegt

    7 mei 2017 om 12:11 pm

    Yummie, lekker chewy!

    Heb er nog een eetl macapoeder aan toegevoegd
    Denk je dat ik de banaan zou kunnen vervangen door pastinaak of pompoenpuree? En hoeveel gram zou jij dan doen?

    Thanks Petra

    Wanneer komt jouw boek?

    • Saskia zegt

      8 mei 2017 om 11:51 am

      Hallo Petra, ik denk dat je de banaan wel kunt vervangen voor de puree. Ik zou gewoon 1:1 vervangen. Ik heb echter geen idee wat dat met de smaak doet. Daarnaast zorgt de banaan ook vaak voor een beetje binding, dus ik hoop dat de koekjes dan niet uit elkaar vallen. Haha, geen garanties, dus! Over het boek mag ik eigenlijk nog niets zeggen. We hopen na de zomer. 😉

      • Shirley zegt

        28 september 2017 om 1:39 pm

        Maakt het uit of je kikkererwten uit blik gebruikt of gedroogde kikkererwten?

        • Saskia zegt

          28 september 2017 om 2:12 pm

          Nee hoor, zolang je de gedroogde kikkererwten maar wel eerst voorkookt. 😉

  3. Elisabeth zegt

    10 mei 2017 om 1:06 pm

    kun je ze buiten de koelkast bewaren?
    groetjes Elisabeth

    • Saskia zegt

      11 mei 2017 om 2:29 pm

      Hallo Elisabeth! Ja, je kunt deze koekjes een paar dagen buiten de koeling bewaren, mits goed luchtdicht verpakt.

  4. Laura zegt

    11 mei 2017 om 10:18 pm

    Wat een fantastisch recept! Vaak bevatten suikervrije baksels me te veel vetten, deze gelukkig niet! Ik heb deze koeken deze week al drie keer gebakken (met mn peutermeisje)! Echt een succes hier! Heel erg bedankt voor dit recept!

    • Saskia zegt

      15 mei 2017 om 8:31 am

      Fijn Laura! En geen dank, uiteraard. Ik vind het altijd super om te horen dat andere kleintjes ook meesmullen.

  5. Diane zegt

    13 juni 2017 om 6:32 am

    Wat is een goede vervanger voor bananen. Ben namelijk allergie voor bananen.

    • Saskia zegt

      13 juni 2017 om 4:00 pm

      Dat is lastig in dit recept, want de banaan zorgt voor binding én zoetheid. Je kan mango of appelmoes proberen, maar dat is een experiment!

  6. Rozita van Buel zegt

    13 juni 2017 om 7:18 am

    Hallo saskia lijkt me heerlijke koekjes .ik gebruik vaak kikkererwtenmeel kan dit ook inplaats van de kikkererwten die uit een potje of blikje komen waar vaak suiker en zout aan toegevoegd is.? En hoeveel meel zou jij dan nemen ben benieuwd naar je reactie. Kikkererwtenmeel kan je bij de toko kopen maar de supermarkten hebben het ook al vaak en het is van nature al glutenvrij.groet van Rozita.

    • Saskia zegt

      13 juni 2017 om 3:59 pm

      Hallo Rozita, ik ken kikkererwtenmeel zeker wel! In dit recept kun je de kikkererwten jammer genoeg niet één op één vervangen door het kikkererwtenmeel. Helaas worden de koekjes dan te droog. Even goed zoeken naar suikervrije kikkererwten dus, of zelf weken+koken.

  7. Margriet zegt

    15 juni 2017 om 8:11 am

    Hoi,
    Ik heb geen probleem met gluten. Kan ik dan havermoutmeel doorgaans en in dit geval vervangen door gewone tarwemeel?

    • Saskia zegt

      15 juni 2017 om 5:25 pm

      Ja hoor, in de meeste recepten kan dit zeker!:) Ik gebruik zelf vrij weinig tarwemeel, omdat het al zoveel in onze voedingsmiddelen zit verwerkt. Ik vind de variatie dan wel belangrijk, gezien de verschillende vitamines en mineralen die ze bevatten. Maar overal waar havermeel wordt gebruikt kun je in principe ook gewoon volkoren tarwemeel gebruiken.

  8. Marian zegt

    7 mei 2018 om 11:03 pm

    Kan ik de baking soda vervangen door iets anders? Alvast bedankt!

    • Saskia zegt

      11 mei 2018 om 8:25 am

      Hallo Marian, ja, je kunt de baking soda en appel azijn samen vervangen door 2 tl (wijnsteen)bakpoeder!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact