• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Zachte Abrikozen Koekjes

18 juni 2016

Zachte Abrikozen Koekjes

Deze lekkere abrikozen koekjes zijn smullen. Letterlijk voor jong en oud. Ik vind ze zelf heerlijk, maar mijn zoontje ook. Omdat ze zacht zijn happen ze makkelijk weg. Lekker soft en chewy, zoals ik de koekjes graag zie! Je maakt ze in een handomdraai, en daarnaast zijn ze volledig suikervrij én glutenvrij. Ideaal als tussendoortje voor onderweg.

Ik moet zeggen dat ze warm, als ze net uit de oven komen, misschien nog wel het lekkerst zijn. Ik was als een kind zo blij dat dit experimentele koekje zo goed gelukt was! Vandaar dat ik echt even niet kon wachten toen ze net uit de oven kwamen… Maar ook als ze uit de koelkast komen, smaken ze erg goed! Ik heb me ingehouden en er een paar voor mijn man bewaard.

Ik krijg vaak vragen van jullie wat je kunt vervangen voor wat. Nou, voor dit recept is het wel handig als je van banaan en abrikozen houdt. Al zou je de abrikozen nog wel kunnen vervangen door ander gedroogd fruit. Het amandelmeel kun je mogelijk vervangen door haver- of speltmeel. Eigenlijk kan het niet mis gaan. Easy baking!

Zachte Abrikozen Koekjes

Zachte Abrikozen Koekjes

voor ongeveer 16 koekjes

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram ongezwavelde gedroogde abrikozen
  • 2 grote bananen
  • 1 theelepel chiazaad of gebroken lijnzaad

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Je kunt deze koekjes heel gemakkelijk maken in de keukenmachine. Vermaal alle ingrediënten tot een beslagje. Als je geen keukenmachine bezit, kun je ze ook maken. Hak dan de abrikozen fijn, prak de bananen en roer vervolgens alle ingrediënten door elkaar.

Schep met twee lepels hoopjes van beslag op de bakplaat, en druk deze een beetje plat. Schuif de bakplaat dat in de oven en bak de koekjes af in 18-20 minuten, totdat de bovenkant mooi goudbruin is gekleurd.

Ik ben benieuwd wie deze koekjes allemaal gaan bakken! Deel je je foto weer met #blijsuikervrij of @blijsuikervrij.nl? Leuk!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije Chocoladekoeken van Amandelmeel, helemaal veganSuikervrije Chocoladekoeken van Amandelmeel Koekjes van Hazelnoten, Hazelnoten Koekjes, Hazelnoot koekjesFriszoete Limoen & Hazelnoot Koekjes zonder Suiker Pindakaas KoekjesVegan Pindakaas Koekjes met Havermout Romige Fruit Ijsjes zonder suikerRomige Fruit Ijsjes zonder suiker

Categorie: Baby & Peuter, Koekjes, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: abrikozen, amandelmeel, banaan, chiazaad, glutenvrij, koekjes, suikervrij, vegan

Vorig bericht: « Zelfgemaakte Burger van Zwarte Bonen
Volgend bericht: 5 x Suikervrij Broodbeleg »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Henriette zegt

    18 juni 2016 om 2:04 pm

    Klinken heerlijk, maar….. Ik mag geen bananen histamine. Heb je een oplossing?

    • Saskia zegt

      18 juni 2016 om 5:50 pm

      Jeetje, dat vind ik moeilijk in dit recept. Je zou in plaats van de bananen 2 eieren kunnen gebruiken, maar dan mis je wel een hoop smaak uiteraard. Voor het zoet kun je dan een beetje stevia toevoegen. Misschien werkt het met gekookte en geprakte zoete aardappel in plaats van de bananen? Dat zou een mooi experiment zijn!

  2. Talitha zegt

    18 juni 2016 om 2:22 pm

    Hoi, heb de koekjes vanochtend gemaakt. Moet het niet 100 gram amandelmeel zijn ipv 10? Heb zelf 50 gebruikt. Ze waren lekker, en ook goed basisrecept om mee te experimenteren qua ingrediënten!

    • Saskia zegt

      18 juni 2016 om 5:47 pm

      Hallo Talitha, dat klopt! Ik kwam er toevallig door de reacties op facebook achter dat er een typfout in het recept zat. Het is inmiddels aangepast! Fijn dat de koekjes bij jou wel gelukt zijn!

  3. Henriette zegt

    21 juni 2016 om 4:55 pm

    Hoi Saskia,

    Dank voor je reactie, ik heb ook al zitten prakkizeren….. Ga wel iets anders experimenteren want amandelmeel, bananen, ei en al helemaal zoete aardappel zijn grote hostamine opwekkers. Eerst maakte ik heerlijk bananenbrood met eieren en snapte noet dat ik, ondanks strikte dieet toch ziek bleef in buik en met vertering. Een allergie dietiste gaf me het advies histamine te vermijden en nu gaat het beter. Omdat het stapelt kun je wel iets smokkelen, maar niet voer keer, helaas. Leek me zo lekker!
    Jouw appelcrumble bv gaat ook goed met boekweit en roomboter en honing en dan op koude rabarber, hmm.

  4. Jet zegt

    10 juli 2016 om 10:49 am

    JAA JUMMIE LEKKER ! Daar ren ik zo die marathon wel mee uit 🙂

    • Saskia zegt

      12 juli 2016 om 8:24 am

      Ha Jet, dat is goed om te horen. 🙂 (Gaan met die banaan!)

  5. Paul zegt

    9 januari 2018 om 10:17 am

    Jammer dat ik tien velletjes papier kwijt ben om één vel recept uit te printen koekjes zijn lekker

  6. Debbie zegt

    1 maart 2018 om 6:54 pm

    Vraagje doe je de chia- of lijnzaad zo door het beslag of maak je er een ‘flax-egg’ van?

    • Saskia zegt

      2 maart 2018 om 2:33 pm

      Ja, ze gaan zo door het beslag, en nemen tijdens het bakken het overtollige vocht van de banaan op.

  7. Astrid zegt

    5 mei 2018 om 7:47 am

    Kan je het ook maken zonder de chia- of lijnzaad. Of dat ik daarvoor in de plaats wat paneermeel gebruik.

    • Saskia zegt

      7 mei 2018 om 7:45 pm

      De zaadjes zorgen voor de binding in de koekjes. Je kan dus eventueel ei proberen in de plaats. Dit heb ik echter zelf nog niet geprobeerd. 😉

  8. Lise zegt

    13 november 2018 om 2:48 pm

    Ziet er goed en vooral lekker uit! Ik vraag me af of ik de amandelmeel eventueel kan vervangen door iets anders , zoals tarwebloem of iets dergelijks. Of doe ik daarmee het recept teniet? 😉

  9. Lise zegt

    13 november 2018 om 2:50 pm

    Oh wacht, ik zie nu ineens dat je het eventueel kan vervangen door haver- of speltmeel. Heb jij dat zelf al eens geprobeerd, Saskia?

    Mijn complimenten voor je mooie website, ik word er vrolijk (en hongerig) van!

  10. Joyce zegt

    14 december 2018 om 9:56 am

    Lijkt me heel lekker maar is met banaan en abrikozen natuurlijk niet echt suikervrij.
    U bedoelt waarschijnlijk :geen extra suiker toegevoegd.

    • Saskia zegt

      7 januari 2019 om 9:20 pm

      Dat klopt, Joyce, deze website draait om eten zonder geraffineerde suikers. De recepten zijn meestal niet koolhydraatarm/ketogeen.

  11. El zegt

    20 januari 2019 om 11:33 pm

    Heerlijke koekjes. Ik heb ze voorzien van een laagje suikerarme pure chocolade. Ook erg goede combinatie.

    • Saskia zegt

      21 januari 2019 om 4:57 pm

      Klinkt goed, El!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact