• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Spinazie en Ricotta Quiche met Bodem van Bruine Rijst

16 maart 2016

Dit recept voor een quiche met een bodem van bruine rijst, is bedacht door Nat Kingroudis, een Amerikaanse expert op het gebied van vruchtbaarheid. Toen ik zelf graag zwanger wilde worden, ontdekte ik hoe belangrijk je dieet is, in het beïnvloeden van je vruchtbaarheid. Met een paar simpele aanpassingen kun je ervoor zorgen dat je lichaam in optimale conditie is, om een baby te verwekken. Ze noemen het in Amerika ook wel het zogenaamde “fertility diet”, oftewel, het ideale eetpatroon om alle benodigde vitamines en mineralen binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft om kinderen te verwekken. Dit is helaas niet voor iedereen dé oplossing die werkt. Maar, gelukkig is dit een goedkope oplossing die je weinig kost. Je wordt er ook alleen maar gezonder van. Dus, wie niet waagt, wie niet wint!

Één van de onderdelen van het fertility diet is uiteraard het afscheid nemen van geraffineerde suikers en het eten van zoveel mogelijk pure producten, waaronder groene groenten, eieren en onbewerkte granen. Dit recept is dan ook niet voor niets één van Nat’s meest gemaakte recepten. Het zit vol essentials. Het originele recept bevat niet veel smaakmakers. Vandaar dat ik er graag een rood pepertje en wat parmezaanse kaas aan toe voeg. Dit zorgt voor wat extra pit, naast natuurlijk wat extra vitamines!

Overigens kun je de restjes goed bewaren in de koelkast of de vriezer. Zo heb je altijd een goede lunch of diner bij de hand! Serveer eventueel met een lekkere salade.

Spinazie en Ricotta Quiche met Bodem van Bruine Rijst

voor de bodem

  • 280 gram bruine rijst
  • 40 gram boter, gesmolten
  • 2 eidooiers (bewaar de eiwitten voor de vulling)

voor de vulling

  • 500 gram ricotta
  • 250 gram spinazie
  • 2 eieren (+ de eiwitten die over zijn van de bodem)
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • versgemalen peper en (Himalaya) zout
  • 1 rood pepertje (optioneel)
  • Een handje Parmezaanse kaas (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook dan de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem even kort afkoelen. Meng dan de rijst met de boter de de 2 eidooiers. Druk dit mengsel in een ingevette quichevorm en zorg dat je het mengsel goed over de bodem verspreid.

Zet de quichevorm in de oven, en bak de bodem van bruine rijst gedurende 15 minuten, of tot deze licht goudbruin kleurt.

Meng ondertussen het mengsel voor de vulling. Maak de ricotta zacht in een kom, door hem bijvoorbeeld even met een pureestamper los te maken. Roer dan de eieren en eiwitten erdoor, nootmuskaat, optioneel een fijngehakt pepertje en wat versgemalen peper en zout.

Hak de spinazie fijn en roer deze door de vulling. Schep de vulling dat op de bodem van bruine rijst, bestrooi de quiche eventueel nog met de Parmezaanse kaas en bak de quiche in 20 minuten af (of tot de top goudbruin kleurt..De baktijd kan dus per oven iets verschillen)

Eet smakelijk!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Spinazie Ricotta Taart met Zoete aardappelSpinazie Ricotta Taart met Zoete aardappel Volkoren Lasagne met Spinazie en RicottaVolkoren Lasagne met Spinazie en Ricotta Omelet met Spinazie & Geroerbakte ChampignonsOmelet met Spinazie & Geroerbakte Champignons Zilvervliesrijst Salade met Ei (Perfecte Peutermaaltijd #7)Zilvervliesrijst Salade met Ei (Perfecte Peutermaaltijd #7)

Categorie: Hoofdgerechten Tags: bruine rijst, eieren, ricotta, rode peper, roomboter, spinazie

Vorig bericht: « Cacao Truffels met Gepofte Quinoa
Volgend bericht: Gezonde Appel & Frambozen Cake »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Connie zegt

    29 maart 2016 om 4:40 pm

    Ik heb dit net gemaakt , voor mij kunnen er een paar verbeterpunten worden toegepast.
    Ik zou minder rijst nemen en de spinazie even roerbakken voor gebruik !

    • Saskia zegt

      30 maart 2016 om 8:15 am

      Hallo Connie, dank voor je feedback!

  2. Annelies zegt

    15 september 2016 om 7:08 pm

    Hoi Saskia,

    Voor hoeveel personen is dit ongeveer?

    Groetjes, Annelies

    • Saskia zegt

      15 september 2016 om 10:20 pm

      Hallo Annelies, als hoofdgerecht is dit voldoende voor 4 personen!

  3. Jacqueline Van de Griend zegt

    12 november 2016 om 11:31 am

    Heerlijk, écht goed gelukt! Wél erg voedzaam maar heb hem dus al gemaakt en is een blijvertje. Vanavond maak ik hem weer. Mijn zoon is kok en hij mag er dan ook van proeven, zal mij benieuwen!

  4. Liselotte zegt

    19 december 2016 om 5:20 pm

    Komt vanavond bij ons op tafel, alleen gebruik ik een restje parelgort in plaats voor de bodem. Benieuwd wat het geeft!

Trackbacks

  1. Smullen met minder suiker – SPAR University schreef:
    29 maart 2017 om 3:21 pm

    […] erg stevig en bijzonder lekker uit. De truc: een bodem van bruine rijst ipv pasta of bladerdeeg. Lees hier hoe je de quiche […]

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact