Een lekkere vegan maaltijd: ik maak ze steeds vaker! Dit keer koos ik voor een mix van 5 biologische granen, lekkere gekruiden zoete aardappelblokjes uit de oven en gestoomde haricots verts. Een relatief simpele maaltijd die je helemaal af maakt met een zelfgemaakte avocado basilicum saus! En de dierlijke producten, die mis je hierin écht niet.
Het “vakjesdenken“, waarbij alle ingrediënten los van elkaar op het bord liggen (in plaats van door elkaar gemixt) helpt bij ons. En dan bedoel ik natuurlijk bij het eten van onze peuter Liam. Hij wil namelijk precies weten wat er op z’n bord ligt en de controle hebben over wat er allemaal wel en niet in z’n mond gaat. Het zal vast wel een fase zijn! Overzicht en invloed. 🙂 Daarnaast houdt hij ontzettend van dippen. Een saus erbij is dus altijd feest. Gelukkig zijn de avocado’s sinds kort weer favoriet! Halleluja.
Ik maakte daarom een lekkere groene avocado basilicum saus om de maaltijd af te maken. Het moest eigenlijk een soort kruidenolie worden, maar ik besloot uiteindelijk toch ook om een rijpe avocado toe te voegen. Dus, misschien lijkt dit een hele volwassen vegan maaltijd, voor mijn peuter is dit ook een feestje op z’n bord. 🙂
5 Granen met Haricots Verts, Gekruide Zoete Aardappel & Avocado Basilicum Saus
voor 3 personen
voor de zoete aardappel blokjes
- 3 middelgrote zoete aardappel
- 1 el olijfolie
- 1 tl milde gerookte paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1/2 tl Keltisch zeezout (met zeewier)
voor de groene avocado basilicum saus
- 2 handen verse basilicum
- 5 el olijfolie, extra vergine
- 1/2 avocado
- 1 teentje knoflook
- flinke snuf zeezout en versgemalen peper
verder nodig
- 225 g biologische 5 granen (mix van spelt, gerst, zilvervliesrijst, kamut khorasantarwe en haver). Ik kocht dit mengsel bij de AH, je kunt in plaats hiervan ook parelgort, hele spelt, zilvervliesrijst of boekweit gebruiken
- 300 g haricots verts
- optioneel: pompoenpitten, ter garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes.
- Meng de blokjes vervolgens op de bakplaat met de olijfolie en de kruiden, en bak de blokjes gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 min.
- Kook ondertussen de granen volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Ongeveer 15 koken) en stoom de haricots verts beetgaar in een stoommandje of een klein laagje water.
- Maak de saus door alle ingrediënten van de saus te mengen met een staafmixer.
- Serveer de granen met de haricots verts en de zoete aardappel. Sprenkel hierna de saus erover (of voor de kids, leg deze ernaast). Garneer je bord naar wens nog met pompoenpitten.
Geniet van de maaltijd! Ik ben benieuwd wie van jullie ermee aan de slag gaan. Laat je me weten hoe het smaakte? Je kunt hieronder bij de comments reageren of via één van de social media kanalen!
Met een vergelijkbare saus kun je trouwens ook deze lekkere pasta maken.
Liefs,
Saskia
Geef een reactie