• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Adukibonen Chili met Zoete Aardappel

20 oktober 2016

Adukibonen Chili met Zoete Aardappel

Ik ben weer helemaal in de ban van bonen. Ik maakte er overheerlijke brownies mee, fijne gevulde puntpaprika’s… maar deze mocht natuurlijk niet ontbreken op de lijst: een lekkere vegetarische chili! Ik gebruik in dit recept naast zwarte bonen ook adukibonen. Dit zou “de koning van alle bonen” zijn, omdat ze zo goed zijn voor je gezondheid. Gelukkig is deze adukibonen chili met zoete aardappel daarnaast ook gewoon erg lekker!

Adukibonen smaken een beetje nootachtig. Ze zijn mooi bordeauxrood van kleur, maar net iets ronder dan de kidneyboon. Ze hebben een zeer lage glycemische index, wat fijn is voor onze bloedsuikerspiegel. Daarnaast zijn er de nodige geruchten over de boon. Het zou ook wel de “weight loss” boon worden genoemd, maar hoeveel hiervan waar is kan weinig onderzoek bevestigen. In Japan wordt het al eeuwenlang gebruikt bij nier- en blaasproblemen. Los van alle roddels is het volgende wel bekend: De boontjes zitten vol vezels, vitamine B, ijzer, magnesium en zink.

Adukibonen Chili met Zoete Aardappel

Adukibonen Chili met Zoete Aardappel

voor 4 personen

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 blik adukibonen
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel zoete paprikapoeder
  • een flinke snuf cayenne, naar smaak
  • himalaya zout, naar smaak
  • 1 blok fetakaas
  • een handje verse peterselie

Hak de ui en knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snij deze in dobbelsteentjes. Snij ook de paprika in stukjes. Verwarm dan een scheut (olijf)olie in een ruime hapjespan. Voeg allereerst de ui en paprika toe, en bak deze ongeveer 5 minuutjes op middelhoog vuur. Voeg dan de zoete aardappel toe, samen met de specerijen (de komijn, paprika en cayenne). Roer het geheel even goed door. Voeg dan de knoflook toe en bak deze nog een minuutje mee. Roer dan de tomatenblokjes erdoor, voeg nog een scheut water toe, en breng het geheel aan de kook. Laat de chili doorpruttelen totdat de zoete aardappel bijna gaar is.

Spoel dan de bonen goed af, en voeg deze toe aan de hapjespan. Verwarm ze nog een paar minuten mee. Breng de chili op smaak met een snuf zout. Hak dan de toppings (de feta en peterselie) in stukjes. Serveer de chili met de feta en de verse kruiden.

Andere fijne toppings zijn, een stukje avocado, een lente-uitje, of een schepje yoghurt. Lekker variëren naar smaak kan dus! Je kan ook de cayenne vervangen door een rood pepertje, bak deze dan al wat eerder mee. Hoe eet jij je chili het liefst?

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
38Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije Ovenschotel, Spicy Comfort FoodSuikervrije Ovenschotel +Perfecte Peutermaaltijd #2 Zelfgemaakte Burger van Zwarte BonenZelfgemaakte Burger van Zwarte Bonen Default ThumbnailBonenschotel met Feta en Avocado Zoete Aardappel & Kikkererwten StoofZoete Aardappel & Aubergine Stoof

Categorie: Hoofdgerechten Tags: adukibonen, adukibonen chili, cayenne, chili, chili met zoete aardappel, feta, knoflook, komijn, paprika, paprikapoeder, peterselie, tomatenblokjes, ui, zoete aardappel. aduki bonen, zwarte bonen

Vorig bericht: « Vegan Salade met Hummus en Linzen
Volgend bericht: Crunchy Granola met Appelmoes en Gepofte Bruine Rijst »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Talitha zegt

    29 oktober 2018 om 1:55 pm

    Hoi Saskia, sinds ik dit recept heb ontdekt kortgeleden eet ik het regelmatig als lunch op mijn werk. 1x in de keuken en 2 a 3 dagen genieten. Echt een heerlijk herfstrecept! Uit je kookboek zijn de ‘perfect hemp protein snack bites’ favoriet, alleen heten ze hier gewoon pindakoekjes 🙂

    • Saskia zegt

      7 november 2018 om 12:37 pm

      Hahaha, leuk, Talitha!!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact