Yes, yes! Een hoofdrol in deze curry is weggelegd voor een fruitige dame. De ananas! Want in de zomer zijn fruitige recepten gewoon niet weg te denken. En waarom dan niet gewoon ook als diner kiezen voor deze ananas curry. Gegarandeerd smullen, met het hele gezin!
Vanwege het zoete fruit, doet deze milde curry het ook heel goed bij de kleintjes… Oké, vooruit, mijn zoon probeerde eerst vooral de ananas eruit te vissen. Om vervolgens de stukjes zoete aardappel er tussenuit te prikken. Iedereen heeft zo z’n favoriete smaken, toch? Uiteindelijk ging het er wel in, hoor!
Eerlijk is eerlijk. Dit recept ontstond voornamelijk omdat ik in de war was. Ik was druk met het maken van mijn e-book en kookte allerlei recepten op één dag door elkaar. ‘s Middags was ik even boodschappen gaan halen en liep ik vol inspiratie de natuurwinkel uit (dat effect heeft de natuurwinkel soms op mij!). ‘s Avonds probeerde ik in alle haast nog snel even een nieuwe curry in elkaar te zetten. Het zou eigenlijk een curry worden met mango. Zo had ik het ruim van tevoren bedacht. En met garnaaltjes. Of toch maar met kip. Ach, al doende was ik ook de kip nog vergeten toe te voegen. En koos ik voor ananas met cashews.
Er ontstond een vegetarisch maal, wat eigenlijk perfect bleek te zijn! Glutenvrij, suikervrij én lactosevrij. Voor vegetariërs, vegans, of flexitariërs… you name it.
Ananas Curry
- 275 gram verse ananas (dit is ongeveer een halve ananas)
- 200 ml kokosmelk (deze is bijvoorbeeld suikervrij)
- 200 gram wortel
- 200 gram zoete aardappel
- 2 paprika’s (ik koos voor rood en geel)
- 150 gram cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- een stukje verse gember (ongeveer 2 cm)
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel milde kerriepoeder
- een handje verse peterselie
- (voor de volwassenen en de iets grotere kindjes) een handje cashewnoten
Hak de ui, knoflook en gember fijn. Snijd de tomaatjes doormidden en hak de wortel, zoete aardappel en paprika’s in blokjes. Zet dan een grote diepe (wok)pan op het vuur en verwarm hierin de kokosolie. Fruit de knoflook en ui tot ze licht glazig zijn en voeg dan de gember en kerriepoeder toe. Voeg na een minuutje de groenten toe en bak deze een paar minuten.
Giet dan de kokosmelk er doorheen en voeg een beetje water toe, totdat de groenten bijna onder water staan. Leg dan een deksel op de pan, en stoof de groenten in 10-15 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de ananas in blokjes.
Als de groenten bijna beetgaar zijn, kun je de deksel van de pan halen en laat je de saus nog iets inkoken. Roer dan de ananas erdoor en besprenkel met een handje verse peterselie en optioneel een handje cashewnoten.
Lekker om te serveren met zilvervliesrijst, of mijn andere favoriet, deze bruine rijstnoedels! Hebben jij en je kids ook lekker gesmuld van deze ananas curry?
Leuke website heb je opgezet ! Erg lekkere recepten waar je weinig of geen suiker voor gebruikt.