• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Balsamico Kip met Spelt Bulgur

6 januari 2014

Balsamico Kip met Spelt Bulgur

We eten eigenlijk zeer weinig vlees. Helemaal met de schandalen in de vleesindustrie en de wetenschap dat veel vlees volgestopt zit met groeihormonen wordt het er uiteraard niet aanlokkelijker op. Maar goed, als we een keer vlees eten dan is het ontzettend duur, biologisch vlees. Zoals dit malse kippetje… En dat smaakt toch anders dan een plofkip!

Een fijne snelle avondmaaltijd met de nodige proteïnen, dus! Het kippetje serveerde ik op een nieuwe favoriet: spelt bulgur. Je hebt mogelijk al eerder de spelt bulgur salade met feta, granaatappel en komkommer voorbij zien komen? Dit is een heerlijke variant met sperzieboontjes! Lekker kruidig door de toevoeging van komijn.

Balsamico Kip met Spelt Bulgur

voor 2 personen

voor de kip

  • 250 gram biologische kipfilet
  • 2 eetlepels kokosolie
  • flinke scheut balsamico azijn

voor de bulgur

  • 1 cup spelt bulgur (te vinden in de bio-winkel)
  • ongeveer 300 gram sperziebonen
  • 100 gram feta
  • handje rozijnen
  • 2 eetlepels pijnboompitten (eventueel even gebakken in een droge koekenpan)
  • snuf komijn
  • versgemalen zwarte peper

Doe de spelt bulgur in een pan of kom en giet er 1,5 cup kokend water over. Dek af met een deksel zodat de bulgur kan wellen. Haal de sperziebonen af en snij ze in kleine stukjes. Kook ze in ruim water tot ze gaar zijn (even regelmatig een vorkje erin zetten dus!).

In een koekenpan, verwarm de kokosolie. Bak de kip 10-15 min aan beide zijden goudbruin. Gebruik een deksel, zodat de kip ook van binnen goed gaar wordt. Snijd ondertussen de feta in blokjes.

Giet de bulgur indien nog erg vochtig even af en voeg de feta, boontjes, komijn, peper, pijnboompitten en rozijntjes toe. Controleer de kip en als deze ook van binnen gaar is, blus hem af met een scheut balsamico azijn en draai hem even rond zodat de azijn aan beide zijden zit. Maak het bord op met onderop de bulgur en de kip bovenop. Sprenkel de resterende balsamico-“jus” over het bord.

Eet smakelijk!

 

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Eenvoudige Spelt Bulgur Salade met Feta, Granaatappel en KomkommerSpelt Bulgur met Feta, Granaatappel en Komkommer Default ThumbnailBonenschotel met Feta en Avocado Speltpasta met Geroosterde TomaatjesSpeltpasta met Geroosterde Tomaatjes Gezonde Kip KerrieGezonde Kip Kerrie

Categorie: Hoofdgerechten Tags: balsamico, feta, kip, komijn, pijnboompitten, rozijnen, spelt bulgur, sperziebonen

Vorig bericht: « Havermout Muffins met Appel en Kaneel
Volgend bericht: Cups van Chocolade met Notenpasta »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact