De vakantie is nu écht voorbij en de presale van het kookboek is inmiddels in volle gang. Wat een rollercoaster! Ik had een paar dagen echt even moeite met iets lekkers op tafel zetten, omdat er gewoonweg geen tijd was om te koken. Maar afgelopen week heb ik toch weer een nieuw ideetje kunnen uitwerken, en maakte ik uiteindelijk een fijne nieuwe avondmaaltijd met Hokkaido pompoen: dat is zo’n mooie ronde knaloranje (halloween!) pompoen. Een lekker herfstrecept van beluga linzen met pompoen en knoflook kastanje champignons.
De linzen zijn na het koken vaak qua smaak niet zo ontzettend spannend. Ze hebben wel wat aandacht en liefde nodig. Ze kregen van mij een frisse noot van appel cider azijn, maar ook een vleugje fruitig van verse sinaasappel. Dan lust iedereen die linzen wel!
Beluga Linzen met Pompoen & Knoflook Kastanje Champignons
voor 2-3 personen
voor de pompoen
- 1 Hokkaido pompoen
- 1 el olijfolie
- flinke snuf Himalaya zout
- snuf chiliflakes
- 1/2 tl kurkuma
- 1/4 tl komijnzaad, gemalen
- 1/4 tl korianderzaad, gemalen
voor de linzen
- 200 g beluga linzen
- 1 el olijfolie
- 1 el appel cider azijn
- sap van 1 perssinaasappel
- flinke snuf Himalaya zout
voor de champignons
- 1 grote teen knoflook
- 200 g kastanje champignons
- 1 el olijfolie
- handje verse spinazie, optioneel
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij vervolgens de pompoen doormidden en verwijder met een lepel de zaadjes in het midden. Snijd de twee helften dan in parten.
- Leg de pompoen dan op een met bakpapier beklede bakplaat, sprenkel de olijfolie erover en strooi de kruiden kruiden erover. Bak de pompoen in 25 minuten gaar en licht goudbruin. Afhankelijk van de dikte van je partjes kan de baktijd een beetje verschillen. Prik er dus even een vork in om te controleren of de pompoen gaar is.
- Kook ondertussen de beluga linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal moet je ze even afspoelen en ongeveer 20 min. koken in ruim water.
- Snij vervolgens de knoflook fijn, en de champignons in stukjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en champignons, onder continu roeren, totdat de champignons goed gaar zijn.
- Voeg naar wens een handje spinazie toe, en laat even slinken. Je kunt deze ook achteraf rauw toevoegen, als je dit lekkerder vindt, of helemaal weglaten.
- Breng de champigons op smaak met Himalaya zout en peper. Giet de linzen af en roer de olijfolie, azijn, sinaasappelsap en snuf zout toe. Haal de geroosterde pompoen uit de oven. Maak dan de borden op.
En geniet! Hopelijk vallen deze linzen met pompoen bij jou thuis net zo in de smaak!
Liefs,
Saskia
PS. Voor nog meer lekkere recepten met pompoen, kijk je hier.