Toen ik dit recept in de Allerhande zag staan, wist ik dat het gemaakt moest worden. Maar wat was ik teleurgesteld in het schap van de geroosterde paprika’s uit pot, waar ik geen enkele variant kon vinden zonder toegevoegde suiker of andere onnodige rommel. Ik wilde het al bijna opgeven. Totdat ik bedacht dat ik die paprika’s ook wel gewoon zelf kon roosteren in de oven. En dat was eigenlijk best simpel, dat had ik immers voor deze soep ook al gedaan. Dus zo ontstond toch deze suikervrije en rommelvrije versie van Allerhande’s Bloemkool Frittata met geroosterde paprika!
Mocht je nou wel een merk kennen, dat suiker- en rommelvrije geroosterde paprika verkoopt, laat het me vooral weten. Want ik ben toch wel fan van die dingen, maar vind het zelf roosteren soms teveel werk. Nu deed ik het wel. Ook, omdat dit het perfecte recept was om mijn nieuwe gietijzeren pan mee te testen. Ik heb meerdere keren van de frittata gegeten. Wat dat betreft is het zo’n ideale avondmaaltijd waarvan je de volgende dag gewoon nog een lekker restje mee naar je werk kunt nemen…
Uiteraard zijn de ingrediënten in mijn recept weer net iets anders, omdat ze zijn aangepast naar mijn voorraadkastjes… 😉
Bloemkool Frittata met Geroosterde Paprika uit de Oven
voor 4 porties
- 1/2 bloemkool
- 2 rode uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde salie
- 6 eieren
- 60 ml amandelmelk (ongezoet)
- 150 gram Parmezaanse kaas
- 1 rode paprika
- 50 gram hazelnoten
Verwarm de oven voor op 220 graden of gebruik de grillstand van je oven. Hak de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en plaats ze met de buitenkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de paprika de oven in en haal ze eruit totdat ze beginnen zwart te blakeren. Doe de paprika’s dan even 10 minuten in een luchtdichte verpakking, zoals een tupperware doosje. Vervolgens kun je ze makkelijk ontvellen. Snijd ze vervolgens in lange repen.
Terwijl de paprika’s grillen in de oven, kun je alvast de uien snipperen en de bloemkool in roosjes snijden. Giet de olijfolie in de pan en fruit de ui en salie 1 minuut aan. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en bak deze nog even een paar minuten mee.
Rasp de kaas. Klop de eieren samen met de amandelmelk los en roer de kaas hierdoorheen.
Bij gebruik van een gietijzeren pan: Je kunt meteen het eimengsel over de bloemkoolroosjes gieten en de paprika eroverheen verdelen.
Gebruik je een gewone koekepan: Vet een taart of quichevorm in met wat olijfolie en schep de bloemkoolroosjes en ui hierin. Verdeel het eimengsel en de geroosterde paprika erover.
Zet de gietijzeren pan of quichevorm in de oven en bak de bloemkool frittata af in ongeveer 25 minuten of totdat deze mooi goudbruin kleurt. Hij is lekker om te serveren met geroosterde hazelnoten. Deze rooster je in een droge koekenpan in ongeveer 2 minuten bruin.
Eet smakelijk, allemaal!
hoi, je zet er niet bij op welke graden je de oven moet zetten
Hallo Marjon! Op 220 graden (staat in de eerste zin van de instructies) ;).
Hoi!
Kan je de geitenkaas weglaten?
Ja hoor, dat kan zeker. Het zorgt wel voor een beetje zout in de frittata, dus die zou ik dan misschien nog een beetje extra toevoegen. 😉