• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Bloemkoolnasi met Sojaboontjes & Gebakken Ei

31 oktober 2017

Bloemkoolnasi met Sojaboontjes & Gebakken Ei

Bloemkoolnasi is natuurlijk nasi van bloemkoolrijst. Ja, er zit dus eigenlijk helemaal geen rijst in. Het is een gerecht waar veel lowcarb guru’s bij zweren. Al heb ik zelf niets tegen volkoren granen, wilde ik het toch een keer proberen. Ik maakte daarom een bloemkoolnasi met gebakken ei, waarvan ik het recept vond in een Engels health magazine. Ik voegde zelf nog wat sojaboontjes en sperzieboontjes toe, voor extra groen.

De bloemkoolrijst wordt goed op smaak gebracht met een breed scala aan kruiden. Die maken de ingrediëntenlijst misschien wat langer dan je hoopte. Maar ik merk wel dat, als je die kruiden eenmaal in huis hebt, dat je er zoveel lekkers mee kunt bereiden!

Ben je een fan van koolhydraatarme recepten met bloemkool? Maak dan ook eens deze lekkere kip kerrie!

Bloemkoolnasi met Sojaboontjes & Gebakken Ei

Bloemkoolnasi met Sojaboontjes & Gebakken Ei

voor 2 personen

  • 3 el kokosolie
  • 2 biologische eieren (of vervang dit door 150 g tempé)
  • 1 bloemkool
  • 2 tl laospoeder
  • 1/4 tl chiliflakes
  • 1/2 tl knoflookpoeder (of 1 teentje knoflook)
  • 2 tl komijnzaad, gemalen
  • 2 tl kurkuma
  • 3 el kokosschaafsel
  • 1 tl Himalaya zout
  • snuf zwarte peper
  • 100 g sojaboontjes (uit de diepvries)
  • 100 g sperziebonen (evt. uit de diepvries)
  • 2 el cashewnoten en wat verse of gevriesdroogde peterselie, ter garnering

voor de sambalsaus

  • 3 el tomatenpuree
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 ui
  • snuf Himalaya zout

Instructies

  1. Maak de bloemkoolrijst door de bloemkoolroosjes tot een fijne korrel te malen in een keukenmachine. Verwarm vervolgens 2 el kokosolie in een ruime koekenpan, voeg alle kruiden, het kokosschaafsel en de bloemkoolrijst toe, en bak deze in 3 minuten onder continu roeren gaar.
  2. Kook ondertussen de sojaboontjes en sperzieboontjes beetgaar in een pan met kokend water. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
  3. Meng dan alle ingrediënten voor de sambalsaus. Voeg een eetlepel water toe en pureer tot een gladde saus met een staafmixer.
  4. Bak als laatste de eieren in een lepel kokosolie in een koekenpan. Je kunt het eigeel eventueel vloeibaar laten, mocht je dat lekker vinden.
  5. Serveer de bloemkoolrijst met de boontjes, het gebakken ei en de sambalsaus. Strooi er wat fijngehakte cashewnootjes en peterselie over.

Eet smakelijk!

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Simpele Gado Gado, Perfecte peutermaaltijd #9Simpele Gado Gado, Perfecte peutermaaltijd #9 Yogi-food: Mungbonen Kitchari met KokosmelkYogi-food: Mungbonen Kitchari met Kokosmelk Winterse Rijst SaladeWinterse Rijst Salade Indiase Bloemkool met AnanasIndiase Bloemkool met Ananas

Categorie: Hoofdgerechten Tags: bloemkool, bloemkoolnasi, edamame, ei, gebakken ei, kokosolie, kokosschaafsel, komijnzaad, koolhydraatarm, kruiden, kurkuma, laos, lowcarb, nasi, nasi goreng, rijst vervangen door bloemkool, sambalsaus, sojaboontjes, sperziebonen, zelfgemaakte sambalsaus

Vorig bericht: « Romige Vegan Risotto met Courgette en Basilicumsaus
Volgend bericht: Vegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact