Yes! Daar is hij dan! Het plant-based recept van Jason Wrobel wat ik zou gaan testen. Het recept komt uit het kookboek Eaternity, waar ik vorige week al een review over schreef. Ik besloot de bloemkoolrijst & linzen taco’s te proberen. Ik hou wel van recepten waarin het vlees wordt vervangen door groenten en peulvruchten. Vaak worden deze zo lekker op smaak gebracht dat je het vlees ook helemaal niet mist… Nou, dat was hier zeker ook het geval!
Ik gebruikte voor het gemak pre-fab taco’s voor dit recept. Maar mocht je liever geen taco’s gebruiken, dan kun je ook gewoon goede volkoren spelt pita’s kopen bij de natuurwinkel, of bijvoorbeeld zelf wraps maken van speltmeel of kikkererwtenmeel.
Wel fan van linzen als vleesvervanger? Maak dan ook eens deze linzen Bolognese!
Bloemkoolrijst & Linzen Taco’s met Guacamole
voor 4-5 personen
- 1 bloemkool
- 1 witte ui
- 1/2 rode peper
- 2 el olijfolie
- 2 tl komijnzaad, gemalen
- 1 tl koriander, gemalen
- 4 teentjes knoflook, uitgeperst of fijngehakt
- 6 el passata (tomatensaus)
- 200 g voorgekookte groene linzen
- 1 pak taco’s
- 1 kropje Little Gem (Romaanse sla)
- een kommetje zelfgemaakte guacamole (het recept vindt je hier.)
Instructies
- Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool en verdeel deze in roosjes. Vermaal de bloemkoolroosjes dan zeer fijn in een keukenmachine met S-mes, zodat dit qua formaat op rijst lijkt.
- Hak de ui en de rode peper fijn.
- Verwarm 2 el olijfolie in een ruime koekenpan of wok en voeg de peper en ui toe. Bak 5-6 min. op laag tot middelhoog vuur tot de ui goed glazig is.
- Voeg dan het komijnzaad, koriander en de 4 teentjes knoflook toe samen met de bloemkoolrijst. En bak de bloemkool zo’n 5 minuten mee.
- Roer dan de passata en groene linzen erdoor en verwarm nog zo’n 3 minuten.
- Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de sla in reepjes en verwarm deze goed.
- Serveer de taco’s met de bloemkoolrijst, verse sla en zelfgemaakte guacamole.
Geniet van deze Mexicaanse maaltijd!
Mijn man vond de taco’s in ieder geval een waar feestje… (want taco’s hadden we al een tijdlang niet gegeten :)), maar ook mijn peuter heeft zitten smullen. De taco’s hadden we voor hem in kleine stukjes over de maaltijd gesnipperd. Laat je weten of de taco’s ook bij jullie in de smaak vallen?
Liefs,
Saskia
Kun je me ook vertellen welke taco’s je gebruikt? En zijn die dan wel suikervrij?
Ja hoor, ik gebruikte volgens mij die van Santa Maria. Maar de meeste taco’s zijn vrij van toegevoegde suikers.
Al een paar keer gemaakt. Verrukkelijk!
Wat leuk, Tineke! 🙂