• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Vegan Bloemkoolrijst & Linzen Taco’s met Guacamole

12 augustus 2017

Bloemkoolrijst & Linzen Taco's met Guacamole

Yes! Daar is hij dan! Het plant-based recept van Jason Wrobel wat ik zou gaan testen. Het recept komt uit het kookboek Eaternity, waar ik vorige week al een review over schreef. Ik besloot de bloemkoolrijst & linzen taco’s te proberen. Ik hou wel van recepten waarin het vlees wordt vervangen door groenten en peulvruchten. Vaak worden deze zo lekker op smaak gebracht dat je het vlees ook helemaal niet mist… Nou, dat was hier zeker ook het geval!

Ik gebruikte voor het gemak pre-fab taco’s voor dit recept. Maar mocht je liever geen taco’s gebruiken, dan kun je ook gewoon goede volkoren spelt pita’s kopen bij de natuurwinkel, of bijvoorbeeld zelf wraps maken van speltmeel of kikkererwtenmeel.

Wel fan van linzen als vleesvervanger? Maak dan ook eens deze linzen Bolognese!

Vegan recept uit Eaternity: Bloemkoolrijst & Linzen Taco's met Guacamole

Bloemkoolrijst & Linzen Taco’s met Guacamole

voor 4-5 personen

  • 1 bloemkool
  • 1 witte ui
  • 1/2 rode peper
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl komijnzaad, gemalen
  • 1 tl koriander, gemalen
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst of fijngehakt
  • 6 el passata (tomatensaus)
  • 200 g voorgekookte groene linzen
  • 1 pak taco’s
  • 1 kropje Little Gem (Romaanse sla)
  • een kommetje zelfgemaakte guacamole (het recept vindt je hier.)

Instructies

  • Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool en verdeel deze in roosjes. Vermaal de bloemkoolroosjes dan zeer fijn in een keukenmachine met S-mes, zodat dit qua formaat op rijst lijkt.
  • Hak de ui en de rode peper fijn.
  • Verwarm 2 el olijfolie in een ruime koekenpan of wok en voeg de peper en ui toe. Bak 5-6 min. op laag tot middelhoog vuur tot de ui goed glazig is.
  • Voeg dan het komijnzaad, koriander en de 4 teentjes knoflook toe samen met de bloemkoolrijst. En bak de bloemkool zo’n 5 minuten mee.
  • Roer dan de passata en groene linzen erdoor en verwarm nog zo’n 3 minuten.
  • Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de sla in reepjes en verwarm deze goed.
  • Serveer de taco’s met de bloemkoolrijst, verse sla en zelfgemaakte guacamole.

Geniet van deze Mexicaanse maaltijd!

Mijn man vond de taco’s in ieder geval een waar feestje… (want taco’s hadden we al een tijdlang niet gegeten :)), maar ook mijn peuter heeft zitten smullen. De taco’s hadden we voor hem in kleine stukjes over de maaltijd gesnipperd. Laat je weten of de taco’s ook bij jullie in de smaak vallen?

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

het recept voor guacamole van Jason WrobelDe Lekkerste Zelfgemaakte Guacamole Kokos Soep met Citroengras, Gember & Rode peperKokos Soep met Citroengras, Gember & Rode peper Romige Vegan Risotto met Courgette en BasilicumsausRomige Vegan Risotto met Courgette en Basilicumsaus Lunch bowl met Pompoen, Parelgort en Gewokte SpinazieLunch bowl met Pompoen, Parelgort en Gewokte Spinazie

Categorie: Hoofdgerechten, Vegan Tags: bloemkool, bloemkoolrijst, boekreview, eaternity, guacamole, jason wrobel, knoflook, komijnzaad, koriander, linzen, little gem, passata, plant-based, plantaardig, rode peper, romaanse sla, romaine sla, taco's, tomatensaus, vegan

Vorig bericht: « De Lekkerste Zelfgemaakte Guacamole
Volgend bericht: Glowing Green Juice met Spinazie & Bleekselderij »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Nicolette zegt

    12 augustus 2017 om 5:26 pm

    Kun je me ook vertellen welke taco’s je gebruikt? En zijn die dan wel suikervrij?

    • Saskia zegt

      14 augustus 2017 om 9:23 am

      Ja hoor, ik gebruikte volgens mij die van Santa Maria. Maar de meeste taco’s zijn vrij van toegevoegde suikers.

  2. Tineke zegt

    15 november 2017 om 4:29 pm

    Al een paar keer gemaakt. Verrukkelijk!

    • Saskia zegt

      18 november 2017 om 7:57 pm

      Wat leuk, Tineke! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact