• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Boerenkool Stamppot met Zoete Aardappel

15 januari 2014

Boerenkool Stamppot met Zoete Aardappel

Wél zin in stamppot maar eet je liever geen gewone aardappelen? Ben je aan het detoxen, voedselzandloperen, paleo-en, of wat al niet meer? Ik maak de stamppot ook liever zonder “reguliere” aardappelen en dat komt vooral door de hoge glycemische index van gewone aardappelen. Om een suikerpiek te voorkomen, maakte ik deze stamppot met zoete aardappelen (ook bataat genoemd). Dit recept voor een boerenkool stamppot met zoete aardappel is snel, eenvoudig en supergezond!

Via Mind Body Green kwam ik op het idee het eens te proberen. Dit is een geweldige Amerikaanse site vol recepten inspiratie en gezondheid weetjes. Het originele recept is veganistisch, zonder geitenkaas. Maar bij het recept mistte voor mijn gevoel toch nog wat extra’s. De toevoeging van wat zachte geitenkaas, maakte de stamppot net wat romiger… Conclusie: Een perfect recept voor een koude (en ook voor de doordeweekse) winteravond!

Overigens is zoete aardappel en boerenkool een perfecte match: dat bewijst ook weer deze stoof met pinda’s, zoete aardappel en boerenkool!

Boerenkool Stamppot met Zoete Aardappel & Zachte Geitenkaas

voor 2-3 personen

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 6 flinke handjes verse boerenkool
  • snuf (himalaya-) zout en versgemalen peper
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Schil de zoete aardappelen en hak deze in kleine blokjes. Kook de zoete aardappelen (in een stoommandje, maar kan ook zonder) ongeveer 6 minuten. Voeg vervolgens de boerenkool aan de pan toe, door het gewoon bovenop de zoete aardappelen te leggen. Laat het geheel nog 5 minuten doorkoken of -stomen.

Zet ondertussen een droge koekenpan op het vuur en bak de pijnboompitjes even kort aan, tot ze mooi goudbruin kleuren. Giet vervolgens de pan met zoete aardappel en boerenkool af, en verwijder het stoommandje. Met een stamper, stamp het geheel tot een mooie stamppot. Voeg zout en versgemalen peper toe, en stamp nog even tot het goed vermengd is.

Serveer de boerenkool met een paar stukjes zachte geitenkaas (dit smelt zachtjes en kun je er dan doorheen roeren) en strooi de pijnboompitjes er overheen. Eet smakelijk!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Kruidige Quinoa met Zoete AardappelKruidige Quinoa met Zoete Aardappel Spruitjes en Druiven Galette (Kerst Voorgerecht #1)Spruitjes en Druiven Galette (Kerst Voorgerecht #1) Pizzabodem van Aubergine & AmandelmeelPizzabodem van Aubergine & Amandelmeel Volkoren speltmeel quiche met boerenkool & artisjokkenVolkoren speltmeel quiche met boerenkool & artisjokken

Categorie: Hoofdgerechten Tags: boerenkool, geitenkaas, hoofdgerecht, pijnboompitten, stamppot, suikervrij, zoete aardappel, zonder aardappel

Vorig bericht: « Vrolijke Bananen Bootjes met Tahin
Volgend bericht: Fruitige Smoothie met Zelfgemaakte Hennep Melk »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Pieke zegt

    2 februari 2014 om 7:47 pm

    Wat een fijn recept, zal hier zeker herhaald worden!

    • Saskia zegt

      2 februari 2014 om 7:58 pm

      Hallo Pieke, goed om te horen dat het in de smaak viel!

  2. WM zegt

    9 februari 2016 om 6:51 pm

    Hoi Saskia, de stampot was lekker! Is deze ook goed in te vriezen?

    • Saskia zegt

      6 maart 2016 om 6:19 pm

      Hallo WM, ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Het lijkt me wel een optie, maar ik kan dus niet garanderen dat het goed gaat! 😉

  3. Joyce zegt

    27 januari 2017 om 7:00 pm

    wij hebben ook de stampot gemaakt. Voor jet eerst met zoete aardappel. Het smaakt heel goed met die geitekaas en pijnboompitten. De stampot vult behoorlijk je kunt er niet veel van eten. Wel voor herhaling vatbaar. Bedankt

    • Saskia zegt

      28 januari 2017 om 6:59 pm

      Wat leuk om te horen, Joyce!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact