Het kan zijn dat er de komende weken iets minder receptjes online komen… maar jullie weten waar het door komt: ik ben even superdruk bezig met coaching. Mocht je nog mee willen doen, dan kan dat natuurlijk, en ook de masterclass kun je nog steeds downloaden. Ik had gelukkig nog één receptje op de planning staan, en dat is deze fijne broccoli salade met gegrilde halloumi, harissa en volkoren couscous. Een heerlijk kleurrijk bordje en lekker makkelijk op tafel te zetten!
Mocht je de komende weken wat extra inspiratie zoeken, dan kun je uiteraard nog steeds mijn 50 zomerse Eat Fresh! recepten downloaden, of lekkers mijn uit mijn hardcover kookboek (voor wat betreft lekkere zoetigheid). Ik werd zo trouwens zo blij van de reactie van Janne in de Facebook community!:
Hopelijk gaat van dit couscous en broccoli receptje ook de zon schijnen op jullie bordjes! En mocht jij ook een review willen achterlaten over de Eat Fresh! bundel, laat het me dan vooral even weten… 😉 Die is uiteraard super welkom!
Broccoli salade met Gegrilde Halloumi & Harissa
voor 4 personen
- 150 g volkoren spelt couscous (of wilde rijst/quinoa, voor glutenvrij)
- 1 stronk broccoli
- 200 g cherry tomaatjes
- 2 lente uitjes
- rasp van 1 limoen, sap van 1/2 limoen
- 2 el olijfolie
- 1 blok halloumi kaas
- optioneel: blaadjes verse munt, ter garnering
- 1 el sesamzaad
voor de dressing
- 2 el olijfolie
- 1 el harissa kruiden
- sap van 1/2 limoen
- 1 el yaconsiroop, optioneel
- 3 el sesamzaad
Instructies
- Bereid de volkoren couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Stoom de broccoli beetgaar in een stoommandje, of kook deze een paar minuten in een pan kokend water. Giet de broccoli af en laat hem goed uitlekken.
- Meng vervolgens de couscous en broccoli in een saladekom met de cherrytomaatjes (halveer de even), en de lente-uitjes (in fijne ringetjes gehakt). Voeg de rasp van 1 limoen, en het sap van een halve limoen toe.
- Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan, en snij het blok halloumi in dunne plakjes. Voeg dan de plakjes halloumi toe aan de pan, en bak deze aan beide zijden goed goudbruin. Een groot deel van het vocht zal uit de kaas verdampen, waardoor deze wat knapperiger wordt.
- Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen in een kommetje. Serveer de salade met de halloumi, dressing en wat blaadjes verse munt en sesamzaad ter garnering.
Geniet van de kleurrijke broccoli salade! 🙂
Liefs,
Saskia
Geef een reactie