• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Broccoli salade met Gegrilde Halloumi & Harissa

13 juni 2018 Reageer

Broccoli salade met Gegrilde Halloumi & Harissa

Het kan zijn dat er de komende weken iets minder receptjes online komen… maar jullie weten waar het door komt: ik ben even superdruk bezig met coaching. Mocht je nog mee willen doen, dan kan dat natuurlijk, en ook de masterclass kun je nog steeds downloaden. Ik had gelukkig nog één receptje op de planning staan, en dat is deze fijne broccoli salade met gegrilde halloumi, harissa en volkoren couscous. Een heerlijk kleurrijk bordje en lekker makkelijk op tafel te zetten!

Mocht je de komende weken wat extra inspiratie zoeken, dan kun je uiteraard nog steeds mijn 50 zomerse  Eat Fresh! recepten downloaden, of lekkers mijn uit mijn hardcover kookboek (voor wat betreft lekkere zoetigheid). Ik werd zo trouwens zo blij van de reactie van Janne in de Facebook community!:

Hopelijk gaat van dit couscous en broccoli receptje ook de zon schijnen op jullie bordjes! En mocht jij ook een review willen achterlaten over de Eat Fresh! bundel, laat het me dan vooral even weten… 😉 Die is uiteraard super welkom!

Broccoli salade met Gegrilde Halloumi & Harissa

Broccoli salade met Gegrilde Halloumi & Harissa

voor 4 personen

  • 150 g volkoren spelt couscous (of wilde rijst/quinoa, voor glutenvrij)
  • 1 stronk broccoli
  • 200 g cherry tomaatjes
  • 2 lente uitjes
  • rasp van 1 limoen, sap van 1/2 limoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 blok halloumi kaas
  • optioneel: blaadjes verse munt, ter garnering
  • 1 el sesamzaad

voor de dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el harissa kruiden
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el yaconsiroop, optioneel
  • 3 el sesamzaad
Instructies
  1. Bereid de volkoren couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Stoom de broccoli beetgaar in een stoommandje, of kook deze een paar minuten in een pan kokend water. Giet de broccoli af en laat hem goed uitlekken.
  3. Meng vervolgens de couscous en broccoli in een saladekom met de cherrytomaatjes (halveer de even), en de lente-uitjes (in fijne ringetjes gehakt). Voeg de rasp van 1 limoen, en het sap van een halve limoen toe.
  4. Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan, en snij het blok halloumi in dunne plakjes. Voeg dan de plakjes halloumi toe aan de pan, en bak deze aan beide zijden goed goudbruin. Een groot deel van het vocht zal uit de kaas verdampen, waardoor deze wat knapperiger wordt.
  5. Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen in een kommetje. Serveer de salade met de halloumi, dressing en wat blaadjes verse munt en sesamzaad ter garnering.

Geniet van de kleurrijke broccoli salade! 🙂

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Salade met Makreel en Gestoomde GroentenSalade met Makreel en Gestoomde Groenten Spelt Salade met Kikkererwten & FetaSpelt Salade met Kikkererwten & Feta Gepocheerde Kip Salade met Gegrilde GroentenGepocheerde Kip Salade met Gegrilde Groenten Volkoren rijstsalade met noten & citrus dressingVolkoren rijstsalade met noten & citrus dressing

Categorie: Gezonde Salades, Hoofdgerechten Tags: broccoli, cherry tomaatjes, couscous, harissa, lente-ui, limoen, limoensap, olijfolie, salade, sesamzaad, tomaten, volkoren couscous, yaconsiroop

Vorig bericht: « Waarom wilskracht niet genoeg is om eetbuien te verslaan
Volgend bericht: Hoe voorkom je het what-the-hell effect? »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact