• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Broccoli Taart met een Bodem van Amandelmeel

27 december 2013

Broccoli Taart met een Bodem van Amandelmeel

Soms wil je je best doen om iets speciaals op tafel te zetten. Nou, dan is dit recept er één om te onthouden. Een klein stukje als voorgerechtje, of een grote punt met wat salade als hoofdgerecht… deze taart is een winaar! Je bent van mij gewend dat recepten makkelijk en snel zijn. En ik beloof me, ik zal ervoor zorgen dat ik niet teveel van dit soort uitvoerige recepten plaats. But it’s so worth it! Deze broccoli taart met een bodem van amandelmeel is gewoon ontzettend lekker én uiteraard super gezond.

Stiekem is broccoli één van de gezondste “gewone” groentes die je in de Nederlandse supermarkten kunt vinden. Broccoli is rijk aan vezels, vitaminen en antioxidanten. Zo bevat broccoli hoge doses vitamine C, A en K, en de mineralen kalium, calcium en fosfor. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het eten van broccoli je lichaam beschermd tegen een scala aan ziekten, zoals kanker, hart- en vaatziekten, astma en Alzheimer… De perfecte groente dus voor een hartige taart! (al ben ik uiteraard ook fan van spinazie taart…)

Broccoli Taart met een Bodem van Amandelmeel

Broccoli Taart met een Bodem van Amandelmeel

voor een groot, laag taartblik, 4-8 personen

voor de bodem

  • 2 cups havermout (hoeveel is een cup?)
  • 1 overvolle cup amandelmeel
  • 1/2 theelepel (himalaya-) zout
  • 8 grote eetlepels kokosolie
  • 12 eetlepels koud water

voor de vulling

  • 1 broccoli
  • 8 eieren
  • 1 blok feta à 200 gram
  • snuf nootmuskaat
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper

Verwarm de oven voor op 180°C. In een keukenmachine maal de havermout op hoge snelheid zeer fijn. Voeg dan het amandelmeel en zout toe en laat even mengen door de machine. Als laatste, voeg de kokosolie en water toe en laat de machine draaien tot het geheel goed is gemengd. Het moet aan elkaar gaan plakken, doet het dit niet voeg dan naar ratio wat water en kokosolie toe.

Je hoeft de grote taartvorm niet in te vetten omdat de bodem uit kokosolie bestaat. Druk het mengsel uit de keukenmachine met beleid in een taartvorm. Zorg dat je het mengsel goed verdeeld en het overal ongeveer even dik is. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Zet vervolgens de bodem in de oven, en bak gedurende 10 minuten. Haal hierna de bodem uit de oven. Verlaag de temperatuur van de oven naar 170°C.

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze gedurende 3 minuten in ruim water. Hak de knoflook en rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, mocht je de taart niet al te pittig willen. In een mengkom, klop de eieren los en klop het geheel zo’n 30 seconden totdat het enigszins luchtig wordt. Brokkel de fetakaas door de eieren, en voeg de nootmuskaat, oregano, gehakte knoflook en rode peper toe.

Verspreid de broccoli roosjes over de taartbodem en giet het eimengsel erover. Zorg dat de vulling goed verdeeld is. Bak de taart op 170°C gedurende 35-40 minuten tot de taart enigszins goudbruin kleurt.

Heb je wat taart over?

Je kunt de taart 1 à 2 dagen in de koelkast bewaren, mits goed afgedekt met huishoudfolie. Heb je wat over? Warm het vooral op, en je hebt een voedzame lunch. Eet smakelijk!

Heb jij deze taart met een bijzondere bodem van amandelmeel al gemaakt? Ik ben benieuwd wat je ervan vond!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Parelgort met Geroosterde Pompoen en BloemkoolParelgort met geroosterde Pompoen en Bloemkool Zuurkooltaart met Zoete Aardappel On the GoZuurkooltaart met Zoete Aardappel On the Go Jamie's Zalm Teriyaki met Mango en Komkommer Pickle (Teriyaki saus zonder suiker)Jamie’s Zalm Teriyaki met Mango en Komkommer Pickle Volkoren Spelt Pasta met Makreel, Rucola & BroccoliVolkoren Spelt Pasta met Makreel, Rucola & Broccoli

Categorie: Hoofdgerechten Tags: amandelmeel, bodem van amandelmeel, broccoli, broccolitaart, eieren, feta, havermout, knoflook, kokosolie, nootmuskaat, rode peper

Vorig bericht: « Gezonde Avocado Spread
Volgend bericht: Dadel Bananenbrood met Vanille Saus »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Sharona zegt

    26 mei 2014 om 8:51 pm

    Ten eerste wat een super mooie site. Ben er heel blij mee. Alleen had ik een vraag. Wat bedoelen je met de hoeveelheid van een cup?

    Gr.

    • Saskia zegt

      5 juni 2014 om 8:04 am

      Hallo Sharona, kijk vooral even naar dit artikel. http://blijsuikervrij.nl/blog/hoeveel-gram-is-een-cup/
      Daarin wordt het gebruik van cups uitgelegd!

  2. Sylvia zegt

    23 maart 2017 om 5:28 pm

    Dit is wederom weer een verukkelijk recept van je! Ik heb alleen de amandelmeel vervangen voor maïsmeel. Smaakte echt prima!

    • Saskia zegt

      25 maart 2017 om 3:14 pm

      Leuk om te horen, Sylvia! 🙂

  3. Christel zegt

    8 april 2017 om 3:13 pm

    Wat zou in plaats van havermout kunnen in een zetmeelarm dieet?

    • Saskia zegt

      10 april 2017 om 9:45 am

      Hallo Christel, dan zou ik de bodem maken van 2 cups (200 gram) amandelmeel. In plaats van de havermout 50 gram lijnzaad en 2 eieren toevoegen. Voeg alleen het water toe als de bodem dan nog te droog lijkt.

  4. Kaya zegt

    14 augustus 2017 om 7:09 pm

    Klinkt goed? Kan ik de kaas weglaten of vervangen door iets anders?

    • Saskia zegt

      15 augustus 2017 om 1:30 pm

      Hallo Kaya! De feta voor een plantaardig alternatief vervangen, bedoel je? Je kunt zelf fetakaas maken van tofu. Ik zou het even googlen, er circuleren een hoopt recepten op internet voor feta van tofu 😉 Andere soorten kaas kunnen uiteraard ook, mocht je niet plantaardig eten (zoals mozzarella, of goudse kaas).

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact