Om te matigen met tarwe gebruik ik meestal spelt pasta in mijn pastarecepten. Maar inmiddels liggen de schappen in de winkels vol met fijne alternatieven. Heerlijk! Zo probeerde ik recent kikkererwtenpasta, en ligt er ook nog een pak pasta van rode linzen klaar om getest te worden. In dit recept werkte ik met bruine rijst pasta. Lekker licht verteerbaar en 100% glutenvrij. Voor iedereen die lief wil zijn voor zijn buik!
Het werken met de fusilli van bruine rijst was nieuw, maar het recept zelf is voor ons een oude vertrouwde. Dit is namelijk dé pasta salade die we maken als we wat weinig kookinspiratie hebben… Heerlijk, want hij is lekker knapperig en fris en staat al binnen 15 minuten op tafel! Perfect dus voor een snelle doordeweekse maaltijd. We kiezen uiteraard het liefst voor zelfgemaakte pesto in dit recept. Dan weet je zeker dat je helemaal suikervrij en e-nummervrij eet. Pesto is een favoriete smaakmaker in ons huis! Misschien is het je al opgevallen op de site? (Hoe kan het ook anders als Italië freak?)
Bruine Rijst Pasta Salade
voor 2 personen
- 150 gram bruine rijst pasta, ik gebruikte deze
- 100 gram rucola
- 150 gram cherrytomaatjes
- 4 eetlepels verse pesto, je vind het recept hier
- ter garnering, een handje pijnboompitten en wat versgeraspte Parmiggiano of Pecorino
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ondertussen de cherrytomaatjes doormidden. Maak dan de pesto, door alle ingrediënten goed te mengen in een (kleine) keukenmachine (of met een staafmixer). Maak alvast twee borden op met wat rucola op de bodem.
Als de pasta al-dente is gekookt, giet deze dan af. Roer de pesto door de pasta en voeg deze samen met de cherrytomaatjes toe aan de borden. Garneer de borden met wat pijnboompitjes en of versgeraspte kaas. Simpel maar smakelijk!
Ga jij ook aan de slag met deze bruine rijst pasta salade? Dan vind ik dat heel erg leuk om te horen! Tag mij @blijsuikervrij.nl of gebruik #blijsuikervrij!